Α. Κοντός “έκανα πράξη το σεμνά και ταπεινά”

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου και με στόχο να συσπειρώσει τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους που ανήκουν στο μεσαίο χώρο, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ξάνθης, Αλέξανδρος Κοντός πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική ομιλία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου της πόλης .

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου και με στόχο να συσπειρώσει τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους που ανήκουν στο μεσαίο χώρο, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ξάνθης, Αλέξανδρος Κοντός πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική ομιλία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου της πόλης .


Στην κατάμεστη από φίλους και ψηφοφόρους του αίθουσα του αμφιθεάτρου και με τη σύσσωμη παρουσία των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ ., αλλά και με παρόντες εκτός νομού, τον υφυπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για θέματα Τύπου, Κώστα Γκιουλέκα, το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Δημήτρη Σταμάτη, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, καθώς και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ, Κώστα Πουπάκη και τον Αχμετσίκ Ριτβάν, ο κ. Αλέξανδρος Κοντός προχώρησε σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στη δική του παρουσία και το έργο που επιτέλεσε τόσο από τη θέση του υπουργού, όσο και από αυτή του Βουλευτή.


Ο κ. Κοντός δήλωσε “με στηρίζετε και στα εύκολα και στα δύσκολα και παραμένω μάχιμος στρατιώτης της παράταξης. Κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο”, αναφερόμενος στον αγώνα και στην αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές, από τις οποίες δεν πρέπει να λείψει κανείς  και δε θα πρέπει να επιτραπεί στους αντιπάλους να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.


Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι στόχο έχει μόνο να την εξουσία χωρίς πολιτικό λόγο και προτάσεις, “να ξαναφέρει το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” στην  εξουσία”.


Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση σημείωσε πως χάρη στους χειρισμούς και τα ισχυρά αντανακλαστικά της κυβέρνησης της Ν.Δ. απετράπησαν τα χειρότερα.


Μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στη δική του προσωπική συμμετοχή και συμβολή από τη θέση του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


“Δημιουργήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Καταβάλλαμε για πρώτη φορά δίκαιες αποζημιώσεις, δώσαμε για πρώτη φορά τις επιδοτήσεις έγκαιρα κα δίκαια , στηρίξαμε τους νέους αγρότες, ενθαρρύναμε και προβάλλαμε τις συλλογικές δράσεις, αναδείξαμε και στηρίξαμε τις τοπικές  καλλιέργειες της “άλλης γεωργίας” και αλλάξαμε την ψυχολογία των Ελλήνων Κτηνοτρόφων βγάζοντας τον κλάδο από την παρακμή. Δώσαμε μάχες στην Ε.Ε. και πετύχαμε και πέτυχα τον καλύτερο κανονισμό για το βαμβάκι από τότε που μπήκαμε στην ΕΟΚ. Τον καλύτερο κανονισμό για το κρασί, τη διασφάλιση των επιδοτήσεων έως το 2013, ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους νέους αγρότες και τις μικρές εκμεταλλεύσεις, καθώς και πρόσθετες ενισχύσεις για τις ορεινές, νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές”.


Ο βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. έκανε επίσης γνωστό ότι μόνο την πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 απορροφήθηκαν πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για τους Έλληνες Αγρότες., κατηγορώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ ότι επί των ημερών του έγιναν οι πρώτες εντάξεις έργων από το ΓΚΠ΄Σ έπειτα από 4 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος.


Σε ότι αφορά σε επίπεδο νομού Ξάνθης και στις παρεμβάσεις που έκανε ο  Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε στην επιτυχία του να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου μετά την Εγνατία Οδό, αυτό της άρδευσης της πεδιάδας της  Ξάνθης από τα νερά του ποταμού Νέστου, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος αναμόρφωσης σε επίπεδο δήμων των υποδομών στον αγροτικό τομέα στο νομό, και το οποίο αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα πέτυχε να ενισχυθεί η περιοχή με έκτακτες ενισχύσεις τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών.


Αναφορά έκανε και στην επίτευξη λύσης  στην παραλιακή ζώνη και σε ότι αφορά τη συνθήκη Ραμσάρ.


“Πετύχαμε να υπάρχουν σημαντικοί θύλακες τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή μας ζώνη, να δημιουργηθούν υποδομές μικρού και μεγάλου μεγέθους στον Τουριστικό Τομέα. Οι σημαντικότερες περιοχές που απεγκλωβίστηκαν από τις απαγορεύσεις της Συνθήκης Ραμσάρ είναι τα 8.000 στρέμματα της πρώην Φωνής της Αμερικής, οι παραλίες Ερασμίου και Μαγγάνων και το Δυτικό Τμήμα του Μυρωδάτου, καθώς επίσης και η Ν, Κεσσάνη με τα θερμά της Λουτρά.”, σημείωσε χαρακτηριστικά, προχωρώντας στην περιγραφή και μιας σειράς άλλων  κυβερνητικών παρεμβάσεων στην περιοχή, όπως η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, η ΜΕΘ, ενώ σε λίγους μήνες ξεκινά η λειτουργία του ΕΚΑΒ, καθώς και η λειτουργία δεύτερης χειρουργικής κλινικής και της ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της Ξάνθης.


Τέλος σε ότι αφορά το έργο της κυβέρνησης και το δικό του αναφέρθηκε στην πλήρη επαγγελματική εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, ενώ άφησε ανοιχτό το αίτημα της μετατροπής του Ζαχαρουργείου της Ξάνθης, αλλά και της Λάρισας σε μονάδες παραγωγής βιοιαθανόλης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, όπως αυτών της GRUPAL, του Καζίνο, των οικοδόμων και των καπνεργατών.


Μίλησε για την ψήφιση πρόσφατα στη Βουλή του νέου νόμου για την αξιοποίηση της γεωθερμίας, που ανοίγει το δρόμο στην ανάπτυξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για αγροτική και αστική χρήση.


Στο μεταξύ ειδική αναφορά έκανε στη μειονότητα και στους Ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου τους υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έγιναν προς όφελός τους από την κυβέρνησης, καλώντας τους τώρα αυτοί να στηρίξουν το κόμμα της Ν.Δ., ψηφίζοντας το στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.


Μέσα από την πολιτική του ομιλία ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, στην οποία κάποιοι κύκλοι ενέπλεξαν και το δικό του όνομα.


“Στο ΠΑΣΟΚ για να καλύψουν την ένδειά τους σε προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου, έχουν κάνει καραμέλα την σκανδαλολογιά και κατηγορούν συχνά την κυβέρνηση για εκπτώσεις σε θέματα ηθικής τάξης. Επί πέντε χρόνια Υφυπουργός και Υπουργός δεν προκάλεσα ποτέ με τη ζωή μου, έκανα πράξη το σεμνά και ταπεινά και χειρίστηκα με μεγάλη εντιμότητα και υπευθυνότητα  όλα τα θέματα του Υπουργείου. Για αυτό και δε δέχομαι μύγα στο σπαθί μου και δεν κάνω εκπτώσεις σε θέματα ηθικής τάξης. Για δε το Βατοπαίδι, γνωρίζετε καλά ότι από τη στιγμή που πληροφορήθηκα το θέμα, αντέδρασα δυναμικά ώστε οι Βατοπεδινοί να μη γίνουν “κατακτητές” σε  25000 στρέμματα Θρακικής γης”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων προσθέτοντας λίγο παρακάτω ” οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, οι οποίοι ποτέ δεν αναγνώρισαν τις ευθύνες τους, εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση για να με πλήξουν πολιτικά, εκτοξεύοντας εναντίον μου ανυπόστατες και άδικες έως και αστείες κατηγορίες. Απώτερος στόχος τους ήταν η απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Βλέπετε ήμουν για αυτούς πολύ δύσκολος αντίπαλος, αφού με τη δράση μου στον αγροτικό τομέα, μείωνα συνεχώς την επιρροή τους στους Έλληνες αγρότες….”.     


Τέλος ο κ. Κοντός κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τον κόσμο σε θέση μάχης και τους ευχήθηκε καλό αγώνα.


“Μόνο η νίκη μας αξίζει. Μόνο  νίκη θα στείλει μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν τον τόπο πίσω. Μόνο τη νίκη θέλουμε. Όλοι στη “μάχη” Καλό αγώνα”.


Δέσποινα Γκούμα  


Σχετικά Άρθρα

Back to top button