Ενέργειες του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 12%

Με πρωτοβουλία του Σ.Β.Β Ξάνθης, οι τρείς Σύνδεσμοι της Θράκης, σχετικά με το παραπάνω θέμα και ως συνέχεια αλλεπάλληλων οχλήσεών μας προς την πολιτεία, αποστείλαμε (20-12-2011) προς τους αρμόδιους υπουργούς το σχετικό έγγραφο – διάβημα, που ακολουθεί.

Το έγγραφο παράλληλα κοινοποιήθηκε:

α) Στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο

β) Στους Προέδρους των πολιτικών σχηματισμών που στηρίζουν την κυβέρνηση κ.κ.

Γ. Παπανδρέου Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Α. Σαμαρά Πρόεδρο της Ν.Δ.

Γ.

Με πρωτοβουλία του Σ.Β.Β Ξάνθης, οι τρείς Σύνδεσμοι της Θράκης, σχετικά με το παραπάνω θέμα και ως συνέχεια αλλεπάλληλων οχλήσεών μας προς την πολιτεία, αποστείλαμε (20-12-2011) προς τους αρμόδιους υπουργούς το σχετικό έγγραφο – διάβημα, που ακολουθεί.

Το έγγραφο παράλληλα κοινοποιήθηκε:

α) Στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο

β) Στους Προέδρους των πολιτικών σχηματισμών που στηρίζουν την κυβέρνηση κ.κ.

Γ. Παπανδρέου Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Α. Σαμαρά Πρόεδρο της Ν.Δ.

Γ. Καρατζαφέρη Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ

γ) Υπουργούς και Βουλευτές Θράκης

δ) Αρη Γιαννακίδη Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας αυτών (μαζί με ενέργειες και άλλων φορέων) εκτιμάται πως είναι:

α) η συμπλήρωση του κονδυλίου για την αποπληρωμή του 2ου εξαμήνου του 2008 και

β) η υπογραφείσα ήδη απόφαση, από τον αρμόδιο Υπουργό για άμεση καταβολή προς τους δικαιούχους, της επιδότησης, για τα επόμενα δυο εξάμηνα: 1ο και 2ο εξάμηνο του 2009.

Εμείς φυσικά (μαζί και με άλλες ενέργειές μας, που έχουν ως στόχο την εν γένει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή μας), θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, για την έγκαιρη και πλήρη εξόφληση και των υπόλοιπων οφειλομένων.

Σε μια πολύ δύσκολη εποχή και συγκυρία, όπως είναι η σημερινή, (και με την ευκαιρία), θα θέλαμε να καλέσουμε όλους ανεξαιρέτως να συνδράμουν σε κάθε προσπάθεια στήριξης των παραγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής μας.

* Κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς

* Και φυσικά όλους όσους εκ της θέσεώς τους, ασκούν εξουσία στην περιοχή μας (με το δημόσιο λόγο τους και τις πράξεις τους)

Ευελπιστούμε πως σήμερα, έγινε περισσότερο ευδιάκριτο και κατανοητό, πως για την εξασφάλιση των σύγχρονων όρων και των προϋποθέσεων, ώστε από την εν γένει δραστηριότητά μας, να προκύπτει νομοτελειακά για την περιοχή μας ένα συνολικό κοινωνικό όφελος, (που όλοι θέλουμε και όλοι επιδιώκουμε, – μη αναγνωρίζοντας σε κανέναν μεγαλύτερη ευαισθησία), ο ρόλος των παραγωγικών επιχειρήσεων είναι πρωταρχικός, κυρίαρχος και αναντικατάστατος.

Εμείς από την πλευρά μας και για την καινούρια χρονιά, εκεί θα επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας. Στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της περιοχής μας.

Θεωρούμε πως καλό θα ήταν αυτό να γίνει μ’ όλους μαζί.

Είναι ο καλύτερος “Αριστος οιωνός”.

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για τον Σ.Β.Β. Ξάνθης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Β. ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

 

 

 Οφειλόμενη επιδότηση του κόστους εργασίας των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων των παραμεθόριων περιοχών.-ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ.-

Εξοχότατοι Κύριοι  Με το υπόμνημά μας αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Βιομηχανία και Βιοτεχνία της περιοχής, σχετικά με τη συνεχιζόμενη, υπερβολική καθυστέρηση της καταβολής, στις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις Δικαιούχους, της Θεσπισμένης Επιδότησης, κατά 12%, του κόστους της εργατικής Δαπάνης τους.

Το μέτρο, που θεσπίστηκε με το Νόμο 1767/88 (ΦΕΚ Α63 Αρθρο 21), όπως τροποποιήθηκε με τον 1836 (Αρθρο 32), αποτελεί το Μοναδικό λειτουργικό κίνητρο για την ενίσχυση και στήριξη της Παραγωγικής Επιχειρηματικής παρουσίας της περιοχής μας.

Σας επισημαίνουμε πως η Περιφέρειά μας εξακολουθεί, με βάση το καταγεγραμμένο ΑΕΠ της, να παραμένει δυστυχώς στην τελευταία θέση μεταξύ των Ελληνικών Περιφερειών. Ο δε Μεταποιητικός Παραγωγικός της Ιστός βαίνει καθημερινά και επικίνδυνα μειούμενος.

Υπάρχουν υπόλοιπα που καθυστερούν να καταβληθούν στους δικαιούχους από το 2ο εξάμηνο του 2008(!!!).

Στη δεδομένη σημερινή συγκυρία, η ένταξη αυτής της ενίσχυσης έγκαιρα στη ρευστότητα των δικαιούχων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων, αποτελεί αυτή τη στιγμή, ίσως για πολλές απ’ αυτές, προϋπόθεση και όρος επιβίωσής των.

Ζητήσαμε και εξακολουθούμε να ζητάμε να μας καταβληθούν τα οφειλόμενα για να στηρίξουμε τη ρευστότητά μας και αν αυτό είναι δύσκολο (να μας καταβληθούν σε μετρητά), τουλάχιστον να μπορούμε να Συμψηφίσουμε τα οφειλόμενα με τις υποχρεώσεις μας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το Δημόσιο γενικά.

Να επισημάνουμε και να τονίσουμε πως με μια τέτοια ρύθμιση, έμπρακτα στηρίζεται η διατήρηση της Απασχόλησης στην περιοχή μας, αφού για να συμψηφίσει μια επιχείρηση αυτά που δικαιούται από επιδότηση Απασχόλησης παρελθουσών χρήσεων, χρειάζεται να συντηρήσει Απασχόληση από σήμερα και στο εξής.

Πολύ πρόσφατα ανακοινώθηκε, ότι ομόφωνα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για “Διευθέτηση Εκκρεμοτήτων του Μεσοπρόθεσμου”, όπου μεταξύ άλλων ρυθμίζονται θέματα που αφορούν απαιτήσεις Ασφαλιστικών ταμείων έναντι των φαρμακευτικών εταιριών….Συμψηφιστική εξόφληση Απαιτήσεων και Υποχρεώσεων…..κλπ.

Νομίζουμε πως πρέπει σ’ αυτή τη ρύθμιση, ή κάποια αντίστοιχη και ανάλογη, να συμπεριλάβετε και τις δικαιούχες επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ευελπιστούμε πως κατανοείτε τη σοβαρότητα του χρονίζοντος προβλήματός μας και τις συνακόλουθες συνέπειές του στην ευαίσθητη περιοχή μας, και ως εκ τούτου άμεσα θα φροντίσετε για την επίλυσή του, συμπεριλαμβάνοντάς μας στη σχετική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που Διευθετεί εκκρεμότητες, παρελθόντων ετών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση.

 

Με τιμή

Για τους Συνδέσμους Βιοτεχνών & Βιομηχανιών Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button