Το τρίτο μάτι

Αν δεν ανακοινωθεί επισήμως ….
Μπορεί εμμέσως πλην σαφώς το θέμα για το ποιος θα είναι υποψήφιος Περιφερειαρχής Α.Μ-Θ από πλευράς Ν.Δ. να έχει κλείσει με την επιλογή του προσώπου του νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργου Παυλίδη, ωστόσο ο ίδιος παραμένει σφίγγα στις δηλώσεις του.
«Δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο επισήμως και μάλιστα από εκεί που πρέπει και όχι από μένα», μας δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν δεν ανακοινωθεί επισήμως ….


Μπορεί εμμέσως πλην σαφώς το θέμα για το ποιος θα είναι υποψήφιος Περιφερειαρχής Α.Μ-Θ από πλευράς Ν.Δ.  να έχει κλείσει με την επιλογή του προσώπου του νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργου Παυλίδη, ωστόσο ο ίδιος παραμένει σφίγγα στις δηλώσεις του.


«Δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο επισήμως και μάλιστα από εκεί που πρέπει και όχι από μένα», μας δήλωσε χαρακτηριστικά.


Όμως σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές και συζητήσεις που γίνονται με τα κεντρικά του κόμματος βρίσκονται σε μια θετική κατεύθυνση και είναι θέμα ημερών να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση για το χρίσμα.


Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό επίκειται και η κάθοδος του στην Αθήνα.


Όπως όλα προδιαγράφονται ο πρώτος υποψήφιος αιρετός Περιφερειάρχης Α.Μ-Θ από πλευράς Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο Γιώργος Παυλίδης, ο νομάρχης Ξάνθης με τη μακροβιότερη θητεία.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν ήδη να κάνει τις επαφές του  για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και μάλιστα με στόχο να καταφέρει να το πλαισιώσουν αναγνωρισμένα και ικανά άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους.


Άλλωστε για το Γιώργο Παυλίδη αυτό που μετρά είναι η αξία και η εργατικότητα των προσώπων και οι προτάσεις που έχουν και όχι τόσο η κομματική αυτότητα.


Και όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας, αν όχι από την αρχή, αλλά στη δεύτερη και τρίτη τετραετία της θητείας τους ως νομαρχιακή αρχή το έχει αποδείξει εμπράκτως.


 


 


Ανεβαίνει τοπικά το πολιτικό θερμόμετρο…


Από τη μια η  παραίτηση από τη θέση του αντινομάρχη του Δημήτρη Γαλανόπουλου και η επιστολή τους προς το νομάρχη Ξάνθης, η οποία κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο τοπικά.


Και από την άλλη απόφασή του Θωμά Μίχογλου να καταθέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Τοπείρου τόσο στα κεντρικά της Ν.Δ., όσο και στη ΝΟΔΕ, ανεβάζει σιγά-σιγά το πολιτικό θερμόμετρο τοπικά.


Το προεκλογικό κλίμα αρχίζει να αναζωπυρώνεται, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στενεύουν, οπότε και εντείνονται οι ζυμώσεις των ενδιαφερομένων.


Ελεύθερος από τις υποχρεώσεις της θέσης του Αντινομάρχη ο Δημήτρης Γαλανόπουλος, έχει πλέον να ασχοληθεί με το τι μέλλει γενέσθαι με το νέο Δήμο Αβδήρων  αφού και ανοιχτά βγήκε και δήλωσε ότι θέτει εαυτόν στην κρίση του κόμματος της Ν.Δ. για τη θέση υποψήφιου Δημάρχου Αβδήρων.


Από την άλλη η υποψηφιότητα του Θωμά Μίχογολου για το Δήμο Τοπέιρου, αν τελικά είναι η μοναδική από το χώρο της Ν.Δ., αναμένεται να βάλει σε σκέψεις το Σωτήρη Στολίδη, ο οποίος έχει, όπως δηλώνει έτοιμο το δικό του υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, φιλοδοξώντας να είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Τοπείρου, Στέλιου Χατζηευαγγέλου.


 


 


 


Τελικά αυτή την Πέμπτη…


Αναβολή στην αναβολή  προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του  ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης καθώς δεν μπορούσε να συγκεντρώσει το συνδυασμό του και τους στενούς του συνεργάτες σε μια ημερομηνία που βόλευε σε όλους.


Τελικά η μέρα βρέθηκε και το ραντεβού με την ομάδα του οριστικοποιήθηκε για αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ.


Δεν απομένει παρά να μάθουμε και εμείς ποια θα είναι τελικά η απόφαση που έχει πάρει.


Αν και λίγο πολύ μπορούμε να υποθέσουμε, αν λάβουμε υπόψη μας τη λαϊκή ρήση το «το χρήμα πολύ εμίσησαν, τη δόξα ουδείς» και προσαρμόζοντας την στα της πολιτικής, γιατί όπως και να το κάνουμε μια φορά να ασχοληθείς μαζί της κολλάς.


 


Η  κάθοδος των Βουλγάρων….


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης το τριήμερο που μας πέρασε 4.300 Βούλγαροι διήλθαν από το μεθοριακό σταθμό της τουριστικής διόδου της Ξάνθης.


Ένας αριθμός μεγάλος που θα πρέπει να στείλει και τα ανάλογα μηνύματα προς τις τοπικές αρχές και φορείς του νομού Ξάνθης.


Οι μισοί από αυτούς να ενισχύσουν οικονομικά τον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης , σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στον τουρισμό, κατά τη διαμονή τους στην περιοχή μας , σίγουρα θα αποτελούσε μια τονωτική ένεση για όλους.


Άλλωστε δεν είναι όλοι οι Βούλγαροι φτωχοί και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσουμε όταν τους δούμε στις παραλίες όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και της Θάσου και της Χαλικιδικής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button