ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Την ήττα στα πέναλτι με σκορ 4-2 γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ στο γήπεδο της Καισαριανής από τον Εθνικό Αστέρα. Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι στην κανονική διάρκεια με 0-0, ενώ από μία φορά σημάδεψαν τα αντίπαλα δοκάρια. Πρώτα ο Βάσι στο 74′ για τους γηπεδούχους και στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας ο Μουγκουρέλ Μπούγκα. Στην διαδικασία των πέναλτι ο Εθνικός Αστέρας ήταν πιο εύστοχος κι επικράτησε με 4-2.

Την ήττα στα πέναλτι με σκορ 4-2 γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ στο γήπεδο της Καισαριανής από τον Εθνικό Αστέρα. Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι στην κανονική διάρκεια με 0-0, ενώ από μία φορά σημάδεψαν τα αντίπαλα δοκάρια. Πρώτα ο Βάσι στο 74′ για τους γηπεδούχους και στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας ο Μουγκουρέλ Μπούγκα.


Στην διαδικασία των πέναλτι ο Εθνικός Αστέρας ήταν πιο εύστοχος κι επικράτησε με 4-2.


Στο πρώτο δεκάλεπτο η SKODA ΞΑΝΘΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Εθνικός Αστέρας ισορροπούσε την αναμέτρηση. Αναγκαστική αλλαγή του Μπεκαμέγκα λίγο πριν το ημίωρο τη θέση του οποίου πήρε ο Έλλιγνκτον, κάτι που φάνηκε να βοηθά τους φιλοξενούμενους, αφού δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις για γκολ. Όμως η καλύτερη στιγμή των πρώτων 45 λεπτών άνηκε στους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Βάσι.


Στην επανάληψη ο Εθνικός Αστέρας μπήκε λίγο καλύτερα στο ξεκίνημα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ προσπαθούσε να βρει τους τρόπους για να επιτεθεί οργανωμένα, αλλά οι προσπάθειές της έμεναν ανεπαρκείς. Η αλλαγή του Μαρσελίνιο με τον Φλίσκα αλλά κι αυτή του Σουάνη με τον Κιντάνα, μπορεί να έδωσαν μία κινητικότητα αλλά δεν είχαν κάποιο διακριτό αποτέλεσμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι όταν έβγαιναν στην κόντρα και μάλιστα είχαν δοκάρι με τον ορεξάτο Βάσι στο 74′. Προς το τέλος οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, αλλά στις καθυστερήσεις το δοκάρι στο σουτ του Μπούγκα τους στέρησε τη δυνατότητα να σκοράρουν και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.


Σε ένα έξτρα μισάωρο – στο οποίο τα λάθη ήταν πολλά και για τις δύο ομάδες – η κούραση έγινε εμφανής. Το καλό δίλεπτο (97′-98′) και οι δύο ευκαιρίες της SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές. Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του έξτρα χρόνου τόσο περισσότερο οι δύο αντίπαλοι συμφιλιώθηκαν με την ιδέα των πέναλτι…


Στη “ρώσικη ρουλέτα” ο Εθνικός Αστέρας είχε την ψυχραιμία και επικράτησε με 4-2, παίρνοντας το εισιτήριο πρόκρισης.


Φάσεις – Γκολ


Στο 20′ το φάουλ του Κριπιντίρη μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.


Στο 25′ σέντρα του Χωριανόπουλου, κεφαλιά Βάσι άουτ.


Στο 29′ κεφαλιά του Μπούγκα άστοχη.


Στο 38′ το σουτ του Μπούγκα δεν είχε ευτυχή κατάληξη.


Στο 44′ άστοχο το φάουλ του Έλλινγκτον.


Στο 47′ ο Μπούγκα εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε κι ο Σταθάκης αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σκοράρει.


Στο 49′ κεφαλιά του Βάσι στα χέρια του Λυμπερόπουλου.


Στο 59′ άστοχο σουτ του Σταθάκη.


Στο 67′ ο Βασιλακάκης με σουτ δεν βρήκε τον στόχο.


Στο 74′ δοκάρι είχε ο Εθνικός Αστέρας με το πλασέ του Βάσι.


Στο 81′ σουτ του Διαμάντη άουτ.


Στο 86′ το γυριστό του Έλλινγκτον μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας.


Στο 90+’ δυνατό σουτ του Μπούγκα λίγο έξω από την περιοχή στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Εθνικού Αστέρα.


Στο 97′ το σουτ του Έλλινγκτον απέκρουσε ο Γκίτκος και το νέο σουτ του Μπούγκα ήταν απελπιστικά άστοχο από καλή θέση.


Στο 98′ νέο σουτ του Μπούγκα, με το αριστερό, μετέτρεψε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.


Τα πέναλτι


1ο Κιντάνα – Οριζόντιο δοκάρι


2ο Φραντσεσκί – 1-0


3ο Μπούγκα – Απέκρουσε ο Γκίτκος


4ο Κριπιντίρης – 2-0


5ο Έλλιννγκτον – 2-1


6ο Διαμάντης – 3-1


7ο Αντεφέμι – 3-2


8ο Φατιόλ – 4-2


Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)


Α’ Βοηθός: Γουργιώτης Σπυρίδων (ΕΠΣ Φθιώτιδας)


Β’ Βοηθός: Φώσκολου Ουρανία (ΕΠΣ Πειραιά)


4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (ΕΠΣ Αθηνών)


Από την SKODA ΞΑΝΘΗ κιτρινίστηκαν οι: Βασιλακάκης, Στιούαρτ, Φλίσκας, Κιντάνα και από τον Εθνικό Αστέρα οι Χωριανόπουλος, Τραορέ.


Συνθέσεις:


Εθνικός Αστέρας:Γκίτκος, Χωριανόπουλος, Τραορέ, Κριπιντίρης, Φατιόλ, Διαμάντης, Παυλής (71′ Λουάμο Γκαρσία), Τσιώλης, Βάσι (98′ Φραντσεσκί), Φραγκής, Καρατζάς.


SKODA ΞΑΝΘΗ:Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Στιούαρτ, Κωστούλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο (63′ Φλίσκας), Μπούγκα, Μπεκαμέγκα (28′ Έλλινγκτον), Σουάνης (77′ Κιντάνα).


 


“Σκασμένος”


ο Πανόπουλος!


Απογοητευμένος από το γήπεδο της Καισαριανής έφυγε ο Χρήστος Πανόπουλος, μετά τον αποκλεισμό της Skoda Ξάνθης από τον Εθνικό Αστέρα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ περίμενε να δει κάτι καλύτερο από την ομάδα, όμως και εκείνος έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι μόλις έληξε η αναμέτρηση.


Κάποιοι οπαδοί της Skoda Ξάνθης μίλησαν στον κ. Πανόπουλο, την ώρα που εκείνος έφευγε από το γήπεδο. “Πρόεδρε, η ομάδα με αυτήν την εικόνα δεν πήγαινε παρακάτω. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν βλεπόμαστε”, του είπε ένας, ενώ κάποιος άλλος του είπε: “Βλέπω την ομάδα από το ’82 και δεν την έχω δει έτσι ποτέ”.


Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ κούνησε καταφατικά το κεφάλι του και είπε: “Κάτι θα κάνουμε”. Το επόμενο διάστημα θεωρείται κρίσιμο για αρκετούς μέσα στην ομάδα, αφού το καλοκαίρι διέθεσε αρκετά χρήματα για δει κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button