Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018
8534
 
 
Ο χρόνος άλλαξε η καθημερινότητα όχι…

Να ‘μαι και εγώ! Με κάποια καθυστέρηση βέβαια, αλλά είπα να κάνω τη διαφορά. Εξάλλου μου το συνέστησε και ο γιατρός χαλαρά και ήρεμα, χωρίς άγχος και πίεση και  η ζωή θα γίνει καλύτερη. Γι’ αυτό και εγώ είπα να κυλήσει το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς και μετά να κάνω πανηγυρική επανεμφάνιση.

2018 ευχές λοιπόν για μια καλή χρονιά με αγάπη, υγεία , δουλίτσα να υπάρχει  και πολλούς φίλους.

Αλλαγή χρονιάς και πλέον βαδίζουμε στα μέσα Ιανουαρίου του 2018, μια συνηθισμένη κατά τα άλλα ημέρα…

Καθοριστική για την πορεία της χώρας και των πολιτών της η χρονιά που μόλις ανέτειλε , καθώς χαρακτηρίζεται η χρονιά εξόδου από τα μνημόνια και εισόδου στις αγορές … αμήν Παναγιά μου, να το δω και να μην το πιστεύω.

Όπως και να ‘ναι, ότι και αν προοιωνίζεται, ότι και να λένε, όπως και να  μας τα παρουσιάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντιμαχόμενα στρατόπεδα και συμφέροντα, διαπλεκόμενοι και μη και γενικά όσοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη εσείς να σκέφτεστε θετικά, γιατί …καλομελέτα και έρχεται…

Ο Αύγουστος έρχεται … σε λίγο θα γιορτάσουμε την Αποκριά, μετά το Πάσχα –φέτος όλα νωρίς πέφτουν- και τσουπ φτάσαμε στο καλοκαιράκι, ε! μετά όλα είναι εύκολα… μια ανάσα δρόμος…

Είπαμε ακολουθώ της συμβουλή του γιατρού, μόνο θετικές σκέψεις.

Νέα χρονιά, καλή χρονιά, και συνεχίστε να ονειρεύεστε, κανείς δεν μπορεί να σας κόψει το όνειρο, όσο και αν το  προσπαθούν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί.

Με την αισιόδοξη σκέψη και με την ελπίδα ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά-όχι δε σας κάνω πλάκα, η στήλη θα επανέλθει στα σταδιακά στην πεζή , αλλά και «σοβαρή» καθημερινότητα π.χ. Σκοπιανιό, πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, αλλά όχι σήμερα.

Σήμερα το  λόγο έχουν οι ευχές, μήπως και αλλάξει λίγο προς το καλύτερο η καθημερινότητά μας.

 

Αρχή της νέας χρονιάς, ευχές για χαμόγελα αισιοδοξίας, έργα ουσίας και όχι βιτρίνας και βέβαια λιγότερη γκρίνια.

Πάει ο παλιός ο χρόνος… ήρθε ο νέος έστω και με ελάχιστα δώρα, όμως  με τραγούδια  και ελπίζω με χαρά.

Καλή χρονιά σε όλους, σε φίλους και οχτρούς.

Ένας ακόμη χρόνος στην πλάτη μας, τι και αν τα βάρη του χθες είναι νωπά ακόμη στην καμπούρα μας και μας ετοιμάζουν και άλλα.

Θυμάμαι στα χρόνια τα μαθητικά, όταν επιστρέφαμε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στα σχολικά θρανία, έκανα εβδομάδες  για να συνηθίσω να γράφω σωστά την ημερομηνία και συγκεκριμένα το έτος στο τετράδιο.

Τι και αν είχαμε αλλάξει χρονιά, εγώ έγραφα την παλιά.

Μόλις περνούσε όμως λίγο ο καιρός και ο νέος γίνονταν πια συνήθεια, τότε αποκτούσα και εγώ την αίσθηση του σωστού χρόνου.

 

Αυτή την αίσθηση προσπαθώ να βρω και τώρα.

Να συνειδητοποιήσω πως διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2018.

Άσχετα αν το υποδεχτήκαμε με το ίδια πολιτικοοικονομικά ζητήματα , με τα οποία και αποχαιρετήσαμε το 2017…..λες και το ρολόι του χρόνου έχει σταματήσει στην ίδια επικαιρότητα…..

Για να μην αρχίσω τις αμπελοφιλοσοφίες περί εφεύρεσης του χρόνου, το τι εξυπηρετεί και όλα τα σχετικά, παίρνω βαθιά ανάσα και αλλάζω γραμμή όχι πλεύσης, αλλά σκέψης.

Βρε πως περνά ο καιρός…..;

Καλή μας χρονιά λοιπόν και όλα να πάνε κατ’ ευχήν….

2018 ευχές για τον καθένα σας και είθε το κάθε πέρσι και καλύτερα να μην ισχύσει και το 2018, να χαραχθεί στην μνήμη  όλων μας σαν  μια χρονιά που καταφέραμε να θέσουμε την τροχιά ανάπτυξης και επανάκαμψης της μικρομεσαίας τάξης και της πραγματικής οικονομίας.

 Τέρμα οι γκρίνιες και η μεμψιμοιρία και όλοι να ατενίζουμε το νέο χρόνο με αποφασιστικότητα για ότι το καλύτερο.

Όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι άλλοι καθορίζουν τις τύχες μας, έχουμε και εμείς λόγο για αυτές.

Η ράτσα των Ελλήνων τα καταφέρνει  στα καλά, τα καταφέρνει όμως εξίσου ή ακόμη και καλύτερα στα δύσκολα, αρκεί βέβαια να έχουμε και τα μέσα….ή ένα μικρό χεράκι βοηθείας.

Ίσως οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι και το 2018 θα  έχει την ίδια γεύση με τη χρονιά που μόλις πριν από λίγες ημέρες αποχαιρετήσαμε, ίσως κατά βάθος να συμφωνώ, ωστόσο θέλω να αισιοδοξώ για κάτι το καλύτερο.

Θέλω να πιστεύω ότι η νέα χρονιά θα μας φέρει πολλά καλά, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε αντικρύσει τα «χειρότερα».

Όχι δεν το παίζω Καζαμίας, αλλά εκφράζω και εγώ μιαν ευχή με την ελπίδα να εισακουστεί από εκείνους -εντός και εκτός των τειχών της χώρας-που έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι…