Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018
8534
 
 
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας.Απο τη σύστασή της, ο Πρόεδρος κ. Ματθαίος Σαββίδης όπως και τα μέλη του Διοικητικού, έκριναν πως θάπρεπε να μας φέρνουν στο νου εναν απο τους κορυφαίους του πνεύματος όλων των εποχών, τον Αβδηρίτη ΛΕΥΚΙΠΠΟ.

Εισηγητή της ατομικής θεωρίας, δάσκαλο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Τις μέρες που προηγήθηκαν, το τριήμερο 3 - 4 - 5 Ιανουαρίου η ομάδα διοργάνωσε στην ΞΑΝΘΗ διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των ομάδων ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ΠΑΡΤΙΖΑΝ Βελιγραδίου, ΑΝΑΤΟΛΟΥ Εφές Κωνσταντινούπολης, στο πολυδύναμο αλητικό κέντρο ΄΄ Φίλιππος Αμοιρίδης ΄΄.

Βρέθηκα στις εξέδρες κάποιες στιγμές για να χειροκροτήσω αθλητές - διοργανωτές.Μεγάλες ομάδες.Μεγάλες στιγμές.

Για τον αθλητισμό, τις διοργανώτριες πόλεις.

Έτσι όπως έβλεπα την εξέλιξη στα παιχνίδια, μου ήρθε στο νου ενα βιβλίο της Έλλης Αλεξίου απο το 1966 με τη βιογραφία του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.Τίτλος του έργου των τετρακοσίων σελίδων :

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.Στο έργο αυτό η συγγραφέας, αδελφή της συζύγου του πρωταγωνιστή, μας δίνει ανάγλυφη τη ζωή του, με απόλυτο σεβασμό στην αλήθεια, εξιστορώντας το συνεχές ανέβασμά του προς τις απάτητες κορφές του πνεύματος.

Πήρα τον τίτλο ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ απο την Έλλη Αλεξίου και τον έδωσα στην ομάδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ.Τα συνηθίζω κάτι τέτοια σαν παλιός μάστορας στις αντικαταστάσεις, τις αντιπαραβολές.

Πως αλήθεια γίνεται κάποιος ΜΕΓΑΛΟΣ;Είτε μεμονωμένα, είτε απο κοινού;Κατακτώντας συνέχεια κορυφές.Θέτοντας και επιτυγχάνωντας στόχους.

Σε μια τέτοια πορεία βρίσκεται ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.Αφού συγκροτήθηκε, πέρασε στην διαρκή επίτευξη στόχων.

Διεθνές τουρνουά μπάσκετ στην πόλη της ΞΑΝΘΗΣ είναι κάτι που ξεφεύγει απο τα συνήθη αθλητικά δρώμενα.Ανάγεται στη σφαίρα του μεγαλειώδους.

Έσφιξα το χέρι του Πρόεδρου κ. Ματθαίου Σαββίδη.

Το ίδιο κάνω με όλα τα μέλη του Διοικητικού, τους γυμναστές, αθλητές.

Μας εθίζουν για μεγάλα ύψη.Νάναι καλά και πάντα άξιοι ! 

 

Στέλιος  Αρσενίου