Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018
8534
 
 
Tips and tricks για να κάνεις το σαλόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο

Το σαλόνι σου φαίνεται συνέχεια μικρό και ακατάστατο ; Πως μπορείς να το αλλάξεις αυτό; Με την βοήθεια των οπτικών ψευδαισθήσεων , μην ανησυχείς δεν θα σε βάλουμε να κρεμάσεις πινακες με κύβους σε άσπρα πλαίσια, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά μυστικά που χρησιμοποιούν οι διακοσμητές ώστε να δώσεις την εντύπωση ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος. 

 

Καθρέφτες και το φώς

 

 Στόλισε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες σου με ανοιχτόχρωμες κουρτίνες επιτρέποντας στο φώς να μπεί στο σαλόνι σου και κάνετο δωμάτιο να μοιάζει πιο φωτείνο αναδεικνύοντας το . Επίσης ένας ακόμα απλός τρόπος είναι κρεμάσεις καθρέπτες σε ένα κεντρικό σημείο του δωματίου, ώστε να δίνεις βάθος στο χώρο. Εάν είναι δυνατόν τοποθέτησε τους καθρέπτες απέναντι από πηγές φωτός π.χ. ένα παράθυρο ή φωτιστικό, ώστε να δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει ένα ακόμα αντίστοιχα.

Ουδέτερα χρώματα

 

Μία από τις πιο βασικές και δημοφιλής ιδεές χαρίσετε στο χώρο σας λίγο μέγεθος ακόμα είναι να χρησιμοποιήσετε ουδέτερα χρώματα. Μπορείς να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σου με άσπρο ή μπεζ χρώμα αλλά μπορείς να επιλέξεις αυτά τα χρώματα για την επίπλωση του σαλονιού σου. Ακόμα δίνουν μια χαλάρη αίσθηση στο χώρο, φωτίζουν και κάνουν το δωμάτιο πιο chic.


 Έπιπλα

Επέλεξε προσεκτικά τα έπιπλα του σαλονιού σου ειδικά αν είναι μικρό. Μπορεί το υπέροχο coffeetable που επέλεξες να είναι τεράστιο μπρόστα στο χώρο που έχεις και να τον πνίγει. Καλό λοιπόν θα ήταν να αγοράσεις κατά κύριο λόγο μικρά έπιπλα π.χ. τραπεζάκια, καρέκλες και να έχεις μόνο ένα μεγάλο, statementpiece π.χ. καναπές που να λειτουργεί ως το κέντρο της προσοχής και να κυριαρχεί μέσα στο δωμάτιο. Εκτός από την αισθητική , δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρακτικότητα που όποτε διάλεξε επιπλα χρηστικά ,που να σου παρέχουν αποθηκευτικούς χώρους ή να μαζεύονται εύκολα όταν δεν τα χρειάζεσαι ώστε να μην πιάνουν χώρο. Πριν αναφέραμε το χρώμα των επίπλων αλλά σημαντικό επίσης είναι και από τι κατασκευάζονται τα έπιπλα του σαλονιού σας ας πούμε ένα ξύλινο τραπεζακί ή μια ραφίερα θα μοιάζουν πολύ πιο «βαριά» μέσα στο χώρο από τα αντίστοιχα γυάλινα. Δεν μπλοκάρουν την θέα αντιθέτως κάνουν τον χώρο να μοιάζει μεγαλυτέρο και πιο ανοιχτό.

Τονίστε την οροφή

 

Κάθε δωμάτιο έχει κάθετη και οριζόντια διάσταση, έαν είστε από τους τυχερούς που το σαλόνι τους έχει ψιλό ταβάνι, αξιοποιήστε το. Δηλαδή κρεμάστε κουρτίνες από την οροφή μέχρι το πάτωμα ή να δημιουργήσετε μια κάθετη στήλη με μικρούς πίνακες που θα τραβήξουν την προσοχή προς τα πάνω. Αυτές οι τεχνικές θα κάνουν το χώρο να μοιάζει λιγότερο περιορισμένος και θα «ξεκουράζει» τα μάτια σας.