Σημαντικό το έργο της Δυτικής Πεδιάδας του Νέστου. Η προσπάθεια οικειοποίησης του από τον κ. Γιαννακίδη είναι ατυχής. Δεν έκανε τίποτε άλλο , απλώς έβλεπε όταν υπογραφόταν.

 Το σημαντικό  έργο της κατασκευής αρδευτικού δικτύου της Δυτικής πεδιάδας του Νέστου, που με ικανοποίηση βλέπουμε επιτέλους  που προχωρεί,  είχε  ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  του Υπουργείου το Σεπτέμβριο του 2009, με μελέτη , προετοιμασία και φορέα υλοποίησης την  τότε Νομαρχία Καβάλας.

 Το σημαντικό  έργο της κατασκευής αρδευτικού δικτύου της Δυτικής πεδιάδας του Νέστου, που με ικανοποίηση βλέπουμε επιτέλους  που προχωρεί,  είχε  ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  του Υπουργείου το Σεπτέμβριο του 2009, με μελέτη , προετοιμασία και φορέα υλοποίησης την  τότε Νομαρχία Καβάλας. Εκτοτε, από λόγους, κυρίως, μικροπολιτικούς, με την αλλαγή της Κυβέρνησης τότε και τον Καλλικράτη, υπήρξε εμπλοκή στην δημοπράτηση και στην  υπογραφή της σύμβασης  επί 4 χρόνια,   σε βάρος των αγροτών και της δυτικής πεδιάδας Χρυσούπολης, σε μια περίοδο οικονομικά πολύ δύσκολη για όλους. Πλέον χρειάζονται άλλα 3 χρόνια τουλάχιστον για την υλοποίηση του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

 

Δεν είναι ανεκτή η απόκρυψη της αλήθειας, της προσπάθειας και επίπονης εργασίας άλλων , της εντατικής προσπάθειας ακύρωσης της στασιμότητας και προώθησής του από τους  βουλευτές της Καβάλας , ώστε ο κ.  Γιαννακίδης να αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ο  δημιουργός  του έργου.     

 

Κατά  τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με  το δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης « Στις Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013,  Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, η απόφαση κατακύρωσης του… δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού κατασκευής του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Δυτικής πεδιάδας Νέστου Ν. Καβάλας», δίνοντας λύση στο ζήτημα της κατακύρωσης που εκκρεμούσε για ένα και πλέον έτος…..


Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιμετώπιση της άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Καβάλας και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα….»
Βλέπετε 
http://www.inews.gr/96/ypografi-apofasis-gia-tin-kataskevi-ardeftikou-diktyou-dytikis-pediadas-nestou-n-kavalas.htm

 

Κατά το δελτίο τύπου του  κ. Γιαννακίδη όμως «παρουσία του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Ά. Γιαννακίδη, υπεγράφη την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σύμβαση ….για το έργο της ολοκλήρωσης του αρδευτικού δικτύου της Δυτικής πεδιάδας του Νέστου»

 

Για όσους δούλεψαν, το εμπνεύστηκαν, το ετοίμασαν , πέτυχαν την ένταξη, ανέτρεψαν την καθυστέρηση του Υπουργείου ούτε κουβέντα.!!! Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνα!

 

 Τι σχέση έχει ο κ. Γιαννακίδης με το έργο της  Δυτικής πεδιάδας του Νέστου ; Απλώς παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης, ενός έργου που εντάχθηκε το 2009, που καθυστέρησε 4 χρόνια και έχει πλέον φορέα υλοποίησης το Υπουργείο. ! (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mzZ24E0SzNgJ:static.diavgeia.gov.gr/doc/%25CE%2592%25CE%259B4%25CE%259C%25CE%2592-14%25CE%25A3+&cd=4&hl=el&ct=clnk&gl=gr ., βλέπετε το έγγραφο ένταξής του της 25-9- 2009, με τίτλο  «Ολοκλήρωση αρδευτικών δικτύων δυτικής Πεδιάδας Νέστου Νομού Καβάλας» στο Μέτρο 125 Α1 του ΠΑΑ με Κωδικό ΟΠΣΑΑ 174284, καθώς και την ΣΑΕ 0818 που ήταν ενταγμένο  με ΚΑ 2010ΣΕ08180031!!)

 

Ο επικεφαλής της  αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, αναφερόμενος στο θέμα σχολίασε: «. Με ικανοποίηση είδαμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο, έστω με δραματική καθυστέρηση, να υπογράφει την σύμβαση του έργου. Ενός έργου που ήταν  έτοιμο και επιδίωξη των φορέων της Καβάλας, από 8ετίας τουλάχιστον και είναι πολλαπλά ωφέλιμο  για τους αγρότες !


 Δεν αποτελεί έκπληξη για μας το δελτίο τύπου του κ. Γιαννακίδη , όπου αφήνει τεχνηέντως να εννοηθεί ότι είναι έργο δικό του!! Αξιόλογα  δικά τους έργα, παρά τους τεράστιους πόρους, δεν έχουν να παρουσιάσουν αλλά προσπαθούν να συγκαλύψουν  την ανεπάρκεια τους με έργα άλλων , ή με εντάξεις έργων τρίτων  δικαιούχων, για τις οποίες δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.. Κάνουν ολόκληρα ταξίδια και  παραστάσεις γι αυτό. Με ξένα κόλλυβα μνημόσυναι! Δουλειά χρειάζεται η περιφέρεια και όχι επικοινωνιακά κόλπα. Δυστυχώς, όμως,  αυτή είναι σταθερή πρακτική τους!


 Ευτυχώς φεύγουν, τους κατάλαβε η κοινωνία!!»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button