Μπορούσε για 45’…

Γράφει ο Σ. Κατσαούνης Και τώρα ξεκούραση μέχρι το επόμενο ραντεβού της Κυριακής 30/3 , στις 19:00… Ίσως κάποιοι εκλάβουν με λανθασμένο τρόπο την παραπάνω επισήμανση, γι’ αυτό καλύτερα να τους προλάβω…

Γράφει ο Σ. Κατσαούνης    


 


Και τώρα ξεκούραση μέχρι το επόμενο ραντεβού της Κυριακής 30/3 , στις 19:00…


Ίσως κάποιοι εκλάβουν με λανθασμένο τρόπο την παραπάνω επισήμανση, γι’ αυτό καλύτερα να τους προλάβω…


Μια πραγματικά κουρασμένη (σχεδόν εξαντλημένη) Ξάνθη, προσπάθησε όσο μπορούσε σήμερα στο Παγκρήτιο. Άξιζε περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στα επόμενα 45′ οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν…


Με δύο τέρματα στο 40′ και στο 75′ από τους Πετρόπουλο και Ταραλίδη, ο ΟΦΗ έσπασε την αρνητική παράδοση που ήθελε την Ξάνθη να παίρνει αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο.


Το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού ανήκε στον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να δημιουργούν ευκαιρίες αρχικά με τον Γκάντσεφ και στη συνέχεια με τον Σφακιανάκη.


Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του ΟΦΗ τερματίστηκε στο 12′ όταν ο Νουαφόρ με κεφαλιά απείλησε τον Γκσπούρνινγκ ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο.


Στο σημείο εκείνο, η ομάδα της Ξάνθης αφυπνίστηκε. Ίσως στην άκρη του μυαλού των παικτών να υπήρχαν τα αποτελέσματα των άλλων συναντήσεων. Ένα τρίποντο θα έφερνε την Ξάνθη στην 5η θέση της βαθμολογίας, να ατενίζει με άλλο μάτι την συνέχεια του πρωταθλήματος.


Πρωταγωνιστής του αγώνα στα επόμενα λεπτά ήταν ο Ντιέγκο Κιντάνα. Στο 21′ και το 22′ ο Αργεντινός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ισάριθμα σούτ, με τον Τζόρβα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 25′ ήταν η σειρά του Ρατζίνσκι να χάσει μεγάλη ευκαιρία με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


Η υπεροχή της Ξάνθης κράτησε μέχρι το 30′. 


Στην συνέχεια ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε δοκάρι με τον Σφακιανάκη και λίγο αργότερα ευτύχησε να προηγηθεί με τον Πετρόπουλο που πρόλαβε τον Βάλλα και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.


Είχε μεσολαβήσει η πρώτη αλλαγή του Νίκου Κεχαγιά που πέρασε στην θέση του Εσμεράντο τον Τόμιτς, ίσως στην λογική να κοντρολάρει τον ρυθμό του παιχνιδιού.


Με το ξεκίνημα του Β’ μέρους πέρασε στο παιχνίδι ο Τζιωρτζόπουλος στην θέση του Ριζογιάννη. Η ομάδα μας προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση με τον κινητικότατο Κιντάνα, ο οποίος έχασε και την τελευταία ευκαιρία της ομνάδας στο 50′, με δυνατό σούτ απο πολύ πλάγια θέση.


Απο το σημείο εκείνο και μετά ο ΟΦΗ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε φάσεις με τον Νουαφόρ στο 61′ και τον Γκέρμπερ στη συνέχεια της φάσης και τελικά πέτυχε το 2-0 με φάουλ που εκτέλεσε ο Ταραλίδης στο 73′.


Το κενό στο τείχος ήταν πολύ μεγάλο, ο Ταραλίδης σούταρε συρτά και δυνατά δίπλα απο αυτό και με τα φάλτσα που είχε η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Γκσπούρνινγκ.


Τα επόμενα λεπτά ως την λήξη είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με την μόνη αξιόλογη φάση να είναι ένα σούτ του Πόποβιτς 15′ πρίν απο τα 90’…


H Ξάνθη δέν μπόρεσε να φανεί οσο απειλητική θα ήθελε, με τον Ρατζίνσκι να είναι σωστά κλεισμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Πένκο προσπάθησε να καλύψει το κενό και έδειξε κινητικότητα και διάθεση.


Του λείπουν ακόμα παιχνίδια πρωταθλήματος…  


Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΟΦΗ: Τζόρβας, Σταυρακάκης (74′ Πόποβιτς), Μπαρκαουάν, Γκάγκουλα (63′ Μονιάκης), Ρουμπάκης, Πίτσος, Ταραλίδης, Γκάντσεφ (56′ Γκέρμπερ), Σφακιανάκης, Πετρόπουλος, Νουαφόρ.


Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Ριζογιάννης (46′ Τζιωρτζόπουλος), Εσμεράδο (38′ Τόμιτς), Ρίκκα, Γκρζέλακ, Πένκο, Κιντάνα (78′ Χασομέρης), Ρατζίνσκι.   Είπαν:


Δηλώσεις


Γιώργος Παράσχος: “Η κόπωση από τον αγώνα του κυπέλλου ήταν εμφανής για εμάς. Η Ξάνθη είχε την ευκαιρία να φρεσκάρει την ομάδα της με πέντε νέα παιδιά, κάτι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε εμείς.


Ευτυχώς για εμάς κοντρολάραμε τον αγώνα μετά το πρώτο γκολ και αυτό που μας έδιωξε το άγχος ήταν το γκολ του Ταραλίδη”. 


Νίκος Κεχαγιάς: “Ήρθαμε στην Κρήτη για το τρίποντο που θα μας κρατούσε σε τροχιά για τα πλέι οφ. Δυστυχώς, εκτός από ένα 20λεπτο στο πρώτο μέρος που είχαμε 3 καλές ευκαιρίες δεν δικαιολογήσαμε την παρουσία μας στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ κέρδισε δίκαια στον σημερινό αγώνα” 


Γιάννης Παπαδημητρίου: “Δεν έχει ξεχαστεί η απογοήτευση από το κύπελλο. Ήταν στο μυαλό μας σήμερα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες. Το γκολ που φάγαμε στο 40? και το δεύτερο που ήταν αποκλειστικά δικό μας λάθος, στοίχισε. Πρέπει να βγάλουμε τον αποκλεισμό από το μυαλό μας”. 


Αντώνης Πετρόπουλος: “Προσπαθώ να δικαιώσω τον προπονητή μου και είμαι χαρούμενος που σκόραρα. Ο πήχης έχει ανέβει και πλέον πρέπει να πάμε για νίκη επί του Ηρακλή. Ήμασταν κουρασμένοι από την Τετάρτη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο του συλλόγου”. 


Τι κρατάμε:


Την πολύ καλή απόδοση του Κιντάνα. Ο Ντιέγκο πήρε ανάσες και μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι. Να είχε και αυτό το τελείωμα που του λείπει…


Η εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη θα μπορούσε να είναι απο τα γκόλ της αγωνιστικής. Τι αφήνουμε: Τέλος στον Γολγοθά των παιχνιδιών κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Επιβάλεται ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων…



Υ.Γ: Τελικά, υπάρχουν ακόμα “Μαυρογιαλούροι” στην χώρα μας… Ο βοηθός του αγώνα της Λεωφόρου, που υπέδειξε ως οφ σάϊντ το γκόλ του Φονσέκα, κύριος Κωτσιαντής, είχε το Θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για το σφάλμα του και να παραιτηθεί… Υπάρχει και φιλότιμο…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button