Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018
8403
 
 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΟΙ

Το σπουδαιότερο συγγραφικό έργο του Πλούταρχου είναι οι ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΟΙ, παράλληλες δηλαδή βιογραφίες κατά ζεύγη ενος Έλληνα και ενος Ρωμαίου πολιτικού ή στρατηγού, 48 στον αριθμό, απο τους οποίους διασώθηκαν 46. Ενδεικτικά να αναφέρω.

Ο Αλέξανδρος με τον Καίσαρα.Ο Αγησίλαος με τον Πομπήιο.Ο Αριστείδης με τον Κάτωνα.Ο Περικλής με τον Φάβιο Μάξιμο.

Ο Πλούταρχος ακτινογραφεί τον ψυχικό τους κόσμο και προσφέρει στους αναγνώστες το απαραίτητο ιστορικό υλικό για την κατανόηση των χαρακτήρων των επώνυμων ανδρών και την ηθική συμπεριφορά τους.Με αριστοτεχνικό τρόπο αναστοχάζεται και παντρεύει τη γνώση του παρελθόντος με την ανάγκη ηθικής ανάτασης λαών και αρχόντων σε μια εποχή με έντονα τα συμπτώματα παρακμής.

Ο Πλούταρχος ( 45 - 120 ) Έλληνας ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος, κατάγονταν απο τη Χαιρώνεια της Βοιωτίας, ταξίδεψε μεταξύ άλλων δυο φορές στη Ρώμη ενω τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του ήταν υπεύθυνος για την ερμηνεία των χρησμών της Πυθίας.Αυτά για το πρώτο ημίχρονο.Πάμε τώρα στο δεύτερο, που θα κρίνει και τον αγώνα.Σε λιγότερο απο ενα μήνα, έχουμε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής μεταξύ 160 χωρών.

Η ομάδα των ROBOSPECIALISTS - Σύλλογος Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικής και Τεχνολογίας ΞΑΝΘΗΣ - εκπροσωπεί την πατρίδα μας.Τι σημαίνει ευρύτερα αυτό;Ό, τι για τους διοργανωτές Αμερικανούς η ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ είναι η κορυφαία στη χώρα μας.Τι σημαίνει για εμας απο την ΞΑΝΘΗ αυτό;

Ό, τι κάποιος -α, απο τις κορυφές που διαθέτουμε, μας είναι απαραίτητος σαν παράλληλη έκφραση. Θα έλεγα ο κορυφαίος της Νανοτεχνολογίας καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, ή η Βασιλική Καλογερά στο Σικάγο, η επιστήμονας που συμπληρώνει τον Αϊνστάιν ή ο Πολ Αλιβιζάτος καθηγητής Χημείας στην Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ, κορυφαίος για τις ΗΠΑ το 2015.

Συμβαίνει συμπληρωματικά, λόγω ΝΒΑ, στην Αμερική όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς να υποκλίνεται στον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο.Μόλις 23 ετών, αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς να προσπεράσει όλα τα ιερά τέρατα διαχρονικά του αγωνίσματος στις ΗΠΑ.Προτείνω στο Δ. Σ. να έρθουν τάχιστα σε επικοινωνία μαζί του, κοινοποιόντας τι πρόκειται να συμβεί, ποιοί είμαστε, ημερομηνίες κλπ.κλπ.Ο Γιάννης Αντεντοκούμπο, οι προαναφερόμενοι καθηγητές, όλες οι κορυφές που έχουμε στη μεγάλη υπερατλαντική χώρα όπως στη ΝΑΣΑ και αλλού απο τώρα να γνωρίζουν ποιοί εκπροσωπούν την ΕΛΛΑΔΑ στο διαγωνισμό της Ουάσινγκτον.

Στις ΗΠΑ πηγαίνουμε σαν 2 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές.Αυτό να μη διαφεύγει απο κανένα.Θα προσεγγίσουμε τους κορυφαίους των κορυφαίων.Τεχνολογικά είναι εφικτό, πολύ πιο εύκολα απο κάθε άλλη φορά.Όλα τα άλλα - απίθανα ή απίστευτα ή αδιανόητα για πολλούς - θα έρθουν σαν φυσικό επακόλουθο και θα τρίβουμε τα μάτια μας.Τον Γιάννη Αντεντοκούμπο και τα μάτια σας. 

 

Στέλιος  Αρσενίου