ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 5ΧΡΟΝΟΥ

Η Ένωση Γιατρών Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων Ξάνθης εν πρώτοις εκφράζει εκ μέρους των γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 4χρονου παιδιού που απεβίωσε συνεπεία βαρύτατων κακώσεων στον εγκέφαλο και τον θώρακα, μετά την καταπλάκωσή του από σιδερένια πόρτα.

Η Ένωση Γιατρών Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων Ξάνθης  εν πρώτοις εκφράζει εκ μέρους των γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 4χρονου παιδιού που απεβίωσε   συνεπεία βαρύτατων κακώσεων στον εγκέφαλο και τον θώρακα, μετά την καταπλάκωσή του από σιδερένια πόρτα.


Το παιδί προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων  Περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης με μηδενικά ζωτικά σημεία (σφύξεις 0, αναπνοές 0, χρόνος τριχοειδικής πλήρωσης παρατεταμένος, μυδρίαση) και αιμορραγία και από τα δύο αυτιά. Οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια να το επαναφέρουν στη ζωή εφαρμόζοντας μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή για πάνω από μισή ώρα. Όλοι σχεδόν οι εφημερεύοντες γιατροί εγκατέλειψαν κάθε άλλο περιστατικό και ασχολήθηκαν με το παιδί και συγκεκριμένα: οι εφημερεύοντες ειδικοί και ειδικευόμενοι χειρουργοί (οι οποίοι είναι οι ειδικό για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων και κακώσεων), οι εφημερεύοντες παιδίατροι ειδικός (διευθυντής) και ειδικευόμενος, σύσσωμη η αναισθησιολογική ομάδα, ο εφημερεύων καρδιολόγος, ο εφημερεύων ειδικός και ειδικευόμενος ακτινολόγος, αλλά ακόμα και γιατροί οι οποίοι ενώ δεν είχαν υπηρεσία τυχαία ήταν στο νοσοκομείο και έσπευσαν να βοηθήσουν (ειδικευόμενος παιδίατρος και ο συντονιστής διευθυντής της χειρουργικής).      


Το παιδί διασωληνώθηκε, τοποθετήθηκε σε μηχάνημα τεχνητής αναπνοής (αναπνευστήρα), τοποθετήθηκε ενδοφλέβια οδός χορήγησης υγρών και φαρμάκων, έγιναν καρδιακές μαλάξεις και τελικά οι γιατροί κατόρθωσαν να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία μετά από μισή ώρα (εξασφάλιση ικανοποιητικών καρδιακών σφύξεων και περιφερικής αιμάτωσης με φυσιολογικό χρόνο τριχοειδικής πλήρωσης) . Εν συνεχεία έγινε ολόσωμη αξονική τομογραφία, παρουσία αναισθησιολόγου, παιδιάτρου, χειρουργών όπου διαπιστώθηκε διάχυτη αιμορραγία στον εγκέφαλο (υπαραχνοειδής), κάταγμα βάσεως κρανίου, είσοδος αέρα εντός του εγκεφάλου και πολλαπλές θλάσεις στον ένα πνεύμονα με μεγάλη ενδοπνευμονική αιμορραγία. Εν συνεχεία τοποθετήθηκε με επείγουσα χειρουργική επέμβαση καθετήρας παροχέτευσης του αίματος από τον θώρακα (μπιλάου). Κατόπιν αυτών αφού εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις για νευροχειρουργική και θωρακοχειρουργική αντιμετώπιση,  το παιδί διακομίστηκε συνοδεία γιατρού στο πλησιέστερο νοσοκομείο (ΚΑΒΑΛΑ) που διαθέτει νευροχειρούργο.


Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι σύσσωμοι οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης κατέβαλαν ηρωικές προσπάθειες για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Προκαλεί λοιπόν αηδία η προσπάθεια μερίδας του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου να εμφανίσουν είτε τους γιατρούς του νοσοκομείου ότι αμέλησαν, είτε ότι απουσίαζαν!! (2 παιδίατροι εφημέρευαν, 3 βοήθησαν στην ανάνηψη του παιδιού).    Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να αναφέρουν ότι τάχατες στο νοσοκομείο μας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική!! Καθίσταται πλέον σαφές ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι μέρος οργανωμένης  συκοφάντησης των γιατρών και του Ε.Σ.Υ., με σκοπό να στρώσουν το δρόμο για την κατάργηση του Ε.Σ.Υ. και να παραδώσουν την Υγεία σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.


Καλούμε: 1) τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης να κινηθεί με μηνύσεις κατά των συκοφαντών 2) τους Ξανθιώτες να παλέψουν για να μην περάσουν τα σχέδια κατάργησης του Ε.Σ.Υ., ζητώντας την περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.   


  


ΞΑΝΘΗ 20/5/2010


 


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.


 


Η πρόεδρος                  Ο γραμματέας


  Δώρα Λεπτίδου               Δημήτρης Αδαμίδης


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button