Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018
8403
 
 

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη το πολιτικό μασάζ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,για την υπερψήφιση των αναμενόμενων μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης.

Τα ίδια συμβαίνουν και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές του, αντιμετωπίζοντας κάποια αναστρέψιμα προβλήματα όσων βουλευτών δεν έχουν υπουργοποιηθεί ή όσων θέλουν να διαφοροποιηθούν, λαμβάνοντας σοβαρότατα υπόψη τους τις δημοσκοπήσεις και την πιθανότητα οι ΑΝΕΛ να μην μπουν στο κοινοβούλιο στις προσεχείς εκλογές.

Οσο ο κ. Καμμένος εξακολουθεί να προϊσταται του υπουργείου εθνικής άμυνας (πρώτη του αγάπη και παντοτινή) οι ΑΝΕΛ θα στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα... τώρα που, κατά τη διαφήμιση "έχει σπάσει το αριστερό χέρι και ο Πάνος Καμμένος του έχει μάθει... να γράφει και να υπογράφει με το δεξί".

 

Οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί με την όντως φιλότιμη προσπάθεια κάποιων εφημερίδων και κάποιων τηλεοπτικών μέσων, να μας υποβάλλουν συνεχώς και σε καθημερινή βάση, στη βάσανο του μασάζ για την όσο και πιο ήπια αποδοχή των οικονομικών μέτρων και των επιβαρύνσεων τους στην καθημερινότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Εχει οδηγηθεί έντεχνα μεγάλο μέρος των ελλήνων πολιτών στον ωχαδελφισμό, στο ξάπλωμα στον καναπέ, στη μοιρολατρική αποδοχή όσων συμβαίνουν, χωρίς αντιδράσεις, προς μεγάλη χαρά και τέρψη των κυβερνητικών και γιατί όχι, της μεγάλης πλειοψηφίας του πολιτικού συστήματος.

Λέτε... να μας ψεκάζουν από τον ουρανό... για να είμαστε φρόνιμα και καλά παιδιά, να μας κλέβουν τον ιδρώτα της εργασίας μας, να υφαρπάζουν τα περιουσιακά μας στοιχεία, στη λογική της ανύπαρκτης θυσίας μας για να σωθεί η πατρίδα, η χώρα, χωρίς τη θέλησή μας;

 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, στην οποία, εκτός από τις 4 συστημικές τράπεζες (Αλφα, Πειραιώς, Εθνική και Γιούρομπανκ) και την τράπεζα Αττικής, δε δραστηριοποιείται καμία ξένη τράπεζα.

Η απουσία από τη χώρα μας ξένων τραπεζών, δείχνει την οικονομική κατάσταση της χώρας και τους λόγους της απουσίας των.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός με την παρατεταμένη ισχύ των κεφαλαιακών ελέγχων και την απουσία ρευστότητας δανειοδότησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, θα πνίξει την πραγματική οικονομία, οδηγώντας την στο άγνωστο πέλαγος, χωρίς βάρκα και χωρίς ελπίδα.

Είναι τελικά αναστρέψιμη η οικονομική πορεία της χώρας;

Εχουν όραμα, στόχο και βέλη στη φαρέτρα τους;

Εχουμε νύχια να ξυστούμε μόνοι μας ή περιμένουμε ν' αποφασίζουν άλλοι για μας, να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα, να είναι πρωταγωνιστές των γεγονότων και εμείς απλοί παρατηρητές, θεατές των πολιτικοοικονομικοεθνικών και γεωπολιτικοστρατιωτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

 

Αστραψε και βρόντηξε ο καθοδογητής του πολιτικού δημοσιογραφικού οργάνου της εφημερίδας "Αυγή" του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απομυθοποίησε τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και διαπραγμάτευση με τους δανειστές, βάλει με φαρμακερά βέλη εναντίον του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ και προτείνει άνοιγμα και συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).

Διερωτάται ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, πως μπορεί να συμβαδίζουν τα δύο δις ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του Πάνου Καμμένου με την οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής για την ενίσχυση και προστασία των ελληνικών νοικοκυριών και της κοινωνίας μας.

Κάποιοι νεόκοποι και νεοεισελθόντες στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως δε γνωρίζουν τι σημαίνει γνήσιος αριστερός αγωνιστής από τα γεννοφάσκια  του, όπως ο Νίκος Φίλης.

 

Για τη χορήγηση φαρμάκου σε καρκινοπαθείς ζητείται ιατρική βεβαίωση ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟΥ ΖΩΗΣ των ασθενών.

Ενας τομέας, ο οποίος ασχολείται με την υγεία των ασθενών συμπεριφέρεται απάνθρωπα προς τους καρκινοπαθείς που βιώνουν σε κάθε στιγμή, κάθε μέρα, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, το δικό τους Γολγοθά.

Είναι ικανοί κάποιοι, να ζητήσουν να εφαρμοστεί, ίσως, να ρίχνονται στον Καιάδα!!!

Ας σοβαρευτούμε γιατί όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

 

Η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με το μη κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, θέτει τη χώρα μας εκτός ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε ο διοικητής της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μετά την αποτυχία της ρύθμισης - αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και την μη είσοδο της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση να δέχεται η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα με αντίστοιχη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας - τράπεζες, το Ευαγγέλιο και το ιερό δισκοπότηρο της συγκυβέρνησης με το οποίο γαλουχηθήκαμε από το 2015, φαίνεται να είναι όνειρα θερινής νυχτός και ουτοπίες.