Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018
8403
 
 
Συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με εκπροσώπους ενώσεων Περιφερειακού Τύπου
Συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με εκπροσώπους ενώσεων Περιφερειακού Τύπου

Τη βιωσιμότητα του Τύπου της περιφέρειας (ημερήσιου, εβδομαδιαίου), των τοπικών εφημερίδων της Αττικής, αλλά και των περιοδικών - κλαδικών εκδόσεων συζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους προέδρους και εκπροσώπους του Περιφερειακού, Τοπικού και Περιοδικού Τύπου της χώρας. 

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα συσσωρευμένα προβλήματα των εντύπων που λειτουργούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και διαπιστώθηκε η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου (διακίνηση Τύπου, συμμετοχή σε προγράμματα ΣΕΣ κ.α.), σε συνδυασμό με την διαφάνεια που διασφαλίζουν μόνο οι έντυπες δημοσιεύσεις (διακηρύξεις, ισολογισμοί).

Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη να εφαρμοστούν οι νόμοι που μέχρι σήμερα καταστρατηγούνταν επί δεκαετίες (κατανομή κρατικής διαφήμισης κ.α.).Από τις Ενώσεις του Περιφερειακού Τύπου στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ι.Π.Τ Μιχ. Σαββάκης , ο πρόεδρος Σ.Η.Π.Ε Βασ. Αθανασίου ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Τ.Η.Ε κ. Χρ Ζαγκλής και ο .εκπρόσωπος της Ε.Ι.Η.Ε.Ε. Στ. Καραμπερόπουλος. 

Από το Ποτάμι μετείχαν στη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και η Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Λίνα Παπαδάκη. Να υπενθυμίσουμε την τελευταία αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή για τα Περιφερειακά μέσα στην επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για θέματα διαφάνειας και διαφθοράς(10 Φεβρουαρίου) 

Το απόσπασμα έχει ως εξής: 

Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ, στα οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, βεβαίως πρέπει να κόψουμε τα θαλασσοδάνεια. Βεβαίως, πρέπει να τιμωρήσουμε αυτούς που τα πήραν.

Σας προτείναμε στην προηγούμενη συζήτηση να βρούμε λύσεις για να σώσουμε τα έντυπα και τους δημοσιογράφους, όχι να σώσουμε τους εκδότες – σε αυτό έχουμε συμφωνήσει. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν.

Και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αλλά πρέπει να σώσουμε τα έντυπα. Να κάνουμε μια προσπάθεια να σώσουμε και τις περιφερειακές εφημερίδες που βουλιάζουν.

Μπορούμε να το κάνουμε; Το έχουν κάνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αρκεί να πειστείτε ότι υπάρχει λόγος να σώσουμε τις ανεξάρτητες εφημερίδες και τις ανεξάρτητες φωνές.  Γιατί φοβάμαι πως αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι πολίτες να ενημερώνονται – με αντικειμενικό βέβαια τρόπο – από εφημερίδες όπως είναι το χωνί, KontraNews, και από Μέσα που είναι κομματικά και ελεγχόμενα.