«Αχ αυτά τα παράγωγα της δημοκρατίας …»

Εδώ ο κόσμος έχει ρίξει κόκκινη κάρτα στο πολιτικό σύστημα, το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια στην οποία βρίσκονται Έλληνες πολίτες και οι υπηρετούντες του πολιτικού αυτού συστήματος σφυρίζουν αδιάφορα….
Και για να χρησιμοποιήσω μια πιο σκληρή έκφραση από τη λαϊκή θυμοσοφία, κάποιους τους φτύνουν και εκείνοι νομίζουν ότι ψιχαλίζει….
Ο «πολιτικός» εθισμός –δεν ξέρω αν είναι δόκιμη έκφραση- καθοδηγεί την κάθε τους συμπεριφορά και λειτουργία….
Είναι γλυκιά να πάρει η ευχή η δημόσια προβολή και η εξουσία……

Εδώ ο κόσμος έχει ρίξει κόκκινη  κάρτα στο πολιτικό σύστημα, το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια στην οποία βρίσκονται Έλληνες πολίτες και οι υπηρετούντες του πολιτικού αυτού συστήματος σφυρίζουν αδιάφορα….


Και για να χρησιμοποιήσω μια πιο σκληρή έκφραση από τη λαϊκή θυμοσοφία, κάποιους τους φτύνουν και εκείνοι νομίζουν ότι ψιχαλίζει….


Ο  «πολιτικός» εθισμός –δεν ξέρω αν είναι δόκιμη έκφραση-  καθοδηγεί την κάθε τους συμπεριφορά και λειτουργία….


Είναι γλυκιά να πάρει η ευχή η δημόσια προβολή και η εξουσία……


Και όταν μάλιστα νιώθεις διαμορφωτής και καθοδηγητής της κοινωνίας και άθελά σου ή και συνειδητά έχεις καβαλίσει το καλάμι, με το συμπάθιο, τότε θεωρείς άκρως απαραίτητη την παραμονή σου στο πολιτικό προσκήνιο…..


Ως επαγγελματίας πολιτικός μοναδικός αυτοσκοπός του είναι να παραμείνει στα πράγματα με την ψευδαίσθηση πως θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων του κοσμάκι….


Θεωρεί τον εαυτό του απαραίτητο και πιστεύει ότι ο κόσμος τον θέλει και τον στηρίζει…..


Όμως η πραγματικότητα πολλές φορές άλλα δείχνει…..


 


Παρόλα αυτά η κοινωνία έχει ανάγκη από άξια και ικανά πολιτικά πρόσωπα….


Βέβαια, θα αναρωτιέστε ποια είναι αυτά ή αν υπάρχουν τελικά….


Οι γνώμες μπορεί να ποικίλουν και ανάλογες να και οι απαντήσεις, θετικές οι αρνητικές, ωστόσο υπάρχουν και οι καλές εξαιρέσεις στον κανόνα του πολιτικού παιχνιδιού…..


Ένας προικισμένος με αρετές, προτερήματα και ικανότητες πολιτικός ξεχωρίζει πάντα….


Και ένας τέτοιος πολιτικός που δε διστάζει να πει χωρίς φόβο και πάθος την άποψή του ανοιχτά, ακόμη και όταν το κόμμα στο οποίο ανήκει επιλέγει τη σιωπή, τότε αυτός ο πολιτικός δεν πρέπει να χαθεί από το πολιτικό προσκήνιο….


Το συμφέρον της κοινωνίας πρέπει να προέχει έναντι του συμφέροντος της παράταξης  και των ημετέρων…..


Μπορεί όλοι οι πολιτικοί να το πρεσβεύουν αυτό, όμως στην πράξη ελάχιστοι το εφαρμόζουν…..


 


Τώρα γιατί τα γράφω όλα αυτά….;


Ίσως γιατί πήρα αφορμή από την εμφάνιση μιας ακόμη νέας πολιτικής κίνησης στα  πολιτικά δρώμενα της χώρας τους χαλεπούς αυτούς καιρούς…..


Αυξάνονται και πληθαίνονται τα νέα κόμματα στη χώρα μας…..


Στην αρχή βαφτίζονται ως πολιτικές κινήσεις και κινήματα και στην πορεία ανάλογα με την απήχηση εδραιώνονται σε κόμματα…..


Ένα δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται η οικονομική κρίση από τη μια να επιφέρει μαρασμό στην αγορά, λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις, απολυμένους στους δρόμους και από την άλλη να συντελεί στην ίδρυση νέων κομμάτων….


Σε αυτά δεν υπάρχει κρίση …..;


 


Σε μια εποχή που όλοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις, να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις,  επικρατεί το διαίρει και βασίλευε…..


Λες και για να βοηθήσεις τον τόπο σου θα πρέπει πρώτα να γίνεις αρχηγός κίνησης, κινήματος ή κόμματος……


Μόνο που τώρα δεν ανακαλύφθηκε η πυξίδα και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις οι πολίτες σιγά και σταθερά γυρίζουν την πλάτη τους στα κόμματα….


Όχι μόνο στα κόμματα εξουσίας, αλλά και στα μικρά…..


Άρα ποιος ο λόγος της παρουσίας μιας ακόμη πολιτικής κίνησης και αναφέρομαι σε αυτή των Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, των ανεξάρτητων βουλευτών, που διαγράφηκαν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ….


Όσο αγωνιστές, ικανοί και άξιοι και αν είναι, όσα οράματα και προτάσεις και αν έχουν η κοινωνία δύσκολα εμπιστεύεται πλέον τους πολιτικούς που ήδη υπηρετούν το σύστημα…..


 


Αν πάλι κρίνει κανείς την ονομασία της πολιτικής αυτής κίνησης, τότε μπορεί σημειολογικά να θέσει πολλά ζητήματα και ερωτήματα…..


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» ονομάζεται η νέα πολιτική κίνηση….


Πριν από κάποιους μήνες είχαμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αργότερα τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ…..


Πολύ ζήτηση φαίνεται πως έχει η δημοκρατία και τα παράγωγά της…..


Μήπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η δημοκρατία στις μέρες μας έχει ευτελιστεί…..;


Μήπως η έννοια της δημοκρατίας πρέπει να επανέλθει στις πραγματικές της αξίες και αρχές και εμφανίζονται κάποιοι ως διασώστες της ….;


Και όχι μόνο της δημοκρατίας αλλά και του λαού της ….;


Πάντως όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα η πολιτική ιστορία ουδείς προφήτης στον τόπο του , αλλά και ουδείς από τους απογόνους αναδείχθηκε σε σωτήρα…..


Πρόσφατα τα έργα και ημέρες του Κωστάκη και πιο πρόσφατα του Γιωργάκη….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button