Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο του Φώτη Καραλίδη

Με τον αέρα της αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης του συνδυασμού “ΚΟΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, παρουσίασε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφοδελτίου του Ν. Ξάνθης.

Με τον αέρα της αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης του συνδυασμού “ΚΟΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, παρουσίασε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφοδελτίου του Ν. Ξάνθης.

  Στη γεμάτη από ψηφοφόρους και φίλους της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Νατάσσα, και με την παρουσία του κ. Γιαννακίδη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ξάνθης, Φώτης Καραλίδης προχώρησε στη σύναψη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με τους κατοίκους του νομού, καλώντας τους να συστρατευτούν μαζί του στον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μέσα από μια αποκεντρωμένη διοίκηση.


 Ο κ. Καραλίδης κάλεσε τους Ξανθιώτες να ενώσουνε τις φωνές με τη δική του και να γίνουν όλοι μαζί ως πολίτες πιο ενεργοί και δραστικότεροι, κόντρα στη μιζέρια, την αδράνεια και την ωραιοποιημένη εικόνα της σκληρής καθημερινότητας, να αγωνιστούν για το καλύτερο αύριο των παιδιών τους.


 Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο νίκης, όπως το χαρακτήρισε, τόνισε ότι συγκεντρώνει τις πιο ζωντανές και δημιουργικές υποψηφιότητες με επαγγελματική αναγνώριση, κοινωνική καταξίωση και επιστημονική γνώση.


 Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του, το οποίο ανοίγει παράθυρο ελπίδας μέσα από την ισόρροπη ανάπτυξη και με γνώμονα το δημοκρατικό προγραμματισμό και τη συμπληρωματικότητα με τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας.


 Δεσμεύτηκε για ένα διαρκή διάλογο και συνεργασία με τους φορείς της περιοχής έτσι ώστε να συναποφασίζουν εμμέσως πλην σαφώς μαζί για τα έργα ανάπτυξης του νομού Ξάνθης.


 Κεντρικό σύνθημα του Φώτη Καραλίδη, “σχεδιάζουμε συντονισμένα και περιφερειακά και υλοποιούμε τοπικά, αφαιρώντας τις αντιθέσεις, προσθέτοντας τις δυνάμεις και πολλαπλασιάζοντας τα αποτελέσματα”


 Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ξάνθης, κεντρική στρατηγική και όραμα του ιδίου είναι η ανεξάρτητη και  αυτοτελής αυτοδιοίκηση έναντι της κεντρικής αυτοδιοίκησης και η ενίσχυσή της με αρμοδιότητες και πόρους, μια αυτοδιοίκηση που θα είναι φιλική προς τους πολίτες και μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές και πρακτικές.


 “Ζητάμε και θα επιβάλλουμε διαφάνεια ηθικών αξιών και ελέγχου, ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της περιφέρειας, δημιουργία περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών για όλους, ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, απόκτηση περιφερειακής συνείδησης, άρση των ανισοτήτων  και ενίσχυση των προβληματικών περιοχών, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της απασχόλησης. Προτεραιότητά μας η ενίσχυση των γυναικών και των νέων στην καταπολέμηση της ανεργία. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή στον απλό πολίτη. Δεσμευόμαστε όλοι εμείς ότι θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα του τόπου με ειλικρίνεια και διαφάνεια, με πολιτικό ήθος διάλογο και επικοινωνία με τον πολίτη”, σημείωσε χαρακτηριστικά


 Αμέσως μετά την ομιλία του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη το λόγο πήρε ο επικεφαλής της “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.” Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος σε ένα σύντομο χαιρετισμό έστειλε το μήνυμα της νίκης και του αγώνα πόρτα-πόρτα  και της συνεργασίας όλων για να την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. “Να σμίξουμε όλοι μαζί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, πλούσιοι και φτωχοί,  να συνεργαστούμε, να συμπορευτούμε σε μια κοινή πορεία για να υπερκεράσουμε την κρίση και τα προβλήματα στη δύσκολη δημοσιονομική χρονική συγκυρία που διανύουμε . Η προοπτική νίκης και τα μηνύματα νίκης που διαχέονται σε όλη την περιφέρεια μαρτυρά το χαμόγελό μου. Το κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό θα το τηρήσουμε, χωρίς διακρίσεις και χωρίς κόμματα από την επομένη των εκλογών”.


 Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 14 υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Ξάνθης, που για την τελική του εικόνα δεν έλειψαν και οι πιέσεις και αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς ωστόσο να πλήξουν την ποιότητα του συνδυασμού και την αντιπροσωπευτικότητά του.


 

Ο συνδυασμός της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

 

 Αρναούτ Μεμέτ, Γκιρετλή Ιρφάν, Καρακώστα Ευγενία, Κιούση -Σιούτη Κυριακή, Μαραγκού Γεωργία, Οσμάν Σουλειμάν, Ουζούν Ιρφάν, Σαλτούρος Δημήτριος, Σεραφιά Τάνια, Τσούλου-Τσαγκαλίδου Ματούλα, Χαϊτίδης Δημήτριος, Χατζηδημητρίου Χρήστος, Χρυσοχοϊδης Χαράλαμπος, Χότσκο Νεντί.

 


   Δέσποινα  Γκούμα


 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button