ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ

Πέρασαν οι Άγιες Μέρες του Πάσχα, παρακολούθησαν τις τελετές των Αγίων Παθών στους Ιερούς Ναούς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (όσοι τις παρακολούθησαν) και γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου.

            Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι : ¨Τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση¨.

Πέρασαν οι Άγιες Μέρες του Πάσχα, παρακολούθησαν τις τελετές των Αγίων Παθών στους Ιερούς Ναούς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (όσοι τις παρακολούθησαν) και γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου.

            Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι : ¨Τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση¨.

            Τέλος λοιπόν οι γιορτές και τα πανηγύρια και οι Έλληνες φορολογούμενοι (τα ¨συνήθη υποζύγια¨ κατά την προσφιλή έκφραση των ανίκανων πολιτικών) ξαναφορτώθηκαν τον Σταυρό του μαρτυρίου τους, ζουν μια καθημερινότητα ¨μετ’ εμποδίων¨, αγωνιούν για το αύριο και οι περισσότεροι (πλην των ¨βολεμένων¨), νιώθουν οργή για την Πολιτική κατάσταση και τους Πολιτικούς.

            Χρόνια τώρα οι λαϊκιστές Πολιτικοί με ψεύτικες υποσχέσεις και την βοήθεια των ¨Κομματικών Στρατών¨ υπέκλεπταν την ψήφο του Ελληνικού Λαού, χρησιμοποιούσαν τον εύκολο δρόμο του δανεισμού, έφθασαν το εξωτερικό χρέος στο 180% του ΑΕΠ και δίχως ντροπή έλεγαν:

–          Θωρακίσαμε την Ελληνική Οικονομία.

–          Το χρέος είναι βιώσιμο.

–          Λεφτά υπάρχουν.

–          Θα χτυπάμε το νταούλι και θα χορεύουν οι δανεισταί πεντοζάλι.

Θυμίζω απλώς την απάντηση του ¨χαρισματικού¨ Ανδρέα Παπανδρέου στον Τραπεζίτη Πεπελάση όταν του είπε : «Πρόεδρε με τα δάνεια που παίρνουμε δεν σώζεται η κατάσταση». Απάντησε λοιπόν ο Ανδρέας : «Δεν πειράζει. Ή τα δάνεια θα φάνε την Ελλάδα ή η Ελλάδα τα δάνεια!!».

Έτσι λοιπόν λειτουργούσε το ¨σύστημα¨ μετά την μεταπολίτευση (παρέλαβαν από την επταετία εξωτερικό χρέος ΜΗΔΕΝ) και είχαμε με την εναλλαγή των Κομμάτων στην εξουσία:

–          Συγκάλυψη σκανδάλων με μεγαλύτερο της ¨Siemens¨

(Καραβέλας – Χριστοφοράκος και λοιπές ¨προσωπικότητες¨)

–          Διορισμούς χιλιάδων Υπαλλήλων στον Δημόσιο τομέα.

–          Διασπάθιση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων δίχως επιτυχία ανάπτυξης.

–          Παράνομες χορηγήσεις αποζημιώσεων σε αγρότες.

–          Κάλυψη οικονομικών σκανδάλων στα Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση.

–          Επιβολή αβάσταχτων φόρων.

–          Χορήγηση τεράστιων κονδυλίων σε ¨ημέτερες¨ Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

–          Μείωση μισθών και συντάξεων.

–          Χορήγηση δανείων σε ¨βαρώνους¨, ¨γιαλαντζί επιχειρηματίες¨ και Καναλάρχες.

–          Διάθεση ¨πακέτων¨ ευρώ για διαφήμιση Τραπεζών –ΔΕΚΟ σε Κομματικά ΜΜΕ.

–          Αποποινικοποίηση για τα ¨έργα και τις ημέρες¨ διατελεσάντων Υπουργών.

–          Απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων και επαναπρόσληψη από άλλη Κυβέρνηση.

–          Αποσιώπηση για χρόνια της Λίστας Λαγκάρντ και τώρα της λίστας ¨Panama Papers¨.

 

 Κομπίνες λοιπόν, ψέματα, μνημόνια και συνεχείς αναβολές στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών για να πάμε μπροστά.

 

Ποιός δεν θυμάται ¨τις εξαντλητικές διαπραγματεύσεις¨ του Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου του 2015 με πρωταγωνιστή τον κομπλεξικό Βαρουφάκη και το αντίστοιχο του Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου 2016 με τον τουρίστα Τσακαλώτο με αποτέλεσμα ¨μηδέν εις το πηλίκιο¨ κατά την έκφραση του ανίκανου Γιώργου Παπανδρέου;

 

Δεν ντρέπονται και εμφανίζονται στον τύπο (γιατί αμφιβάλλω αν εμφανίζονται έξω στον κόσμο) και γράφουν άρθρα πολλοί αποτυχημένοι για να μας δείξουν τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου!!

 

Κατά περιόδους δημιουργούνται νέα Κόμματα (με υλικά εκ κατεδαφίσεως), μετακινούνται Βουλευταί από Κόμμα σε άλλο Κόμμα δίχως ντροπή και κατηγορούν οι νύν τους πρώην στην Βουλή και η……παράσταση  ¨καλά κρατεί¨!!

 

Διαπλεκόμενοι λοιπόν, καρτέλ, ¨αντιστασιακοί¨, ¨Golden boys¨, άεργοι της ¨Γενιάς του Πολυτεχνείου¨, Πολιτικά τζάκια, Καναλάρχες, Τραπεζίτες και άλλοι πολλοί ¨καταφερτζήδες¨ έγιναν ένας αχταρμάς μιά με τους Δεξιούς, μιά με τους Πασόκους και τώρα με τους δήθεν Αριστερούς και χρόνια λυμαίνονται αυτόν τον ταλαίπωρο Λαό.

 

Αυτοί τελικά έφεραν στην Πατρίδα μας την καταχνιά. Συνυπεύθυνοι είμαστε όμως κι’ εμείς γιατί όλοι μας κάποτε τρέχαμε να βοηθήσουμε τον κάθε ¨σωτήρα¨ για να μας οδηγήσει στον όλεθρο.

 

Ο Μενέλαος Λουντέμης έγραψε ένα καταπληκτικό λογοτέχνημα με τίτλο ¨Αυτοί που έφεραν την καταχνιά¨ αναφερόμενος στην εποχή της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

 

Σήμερα έχουμε άλλου είδους κατοχή στην Πατρίδα μας με κατακτητάς που φορούν ¨δημοκρατικό¨ μανδύα. Ας προσέχαμε!!

 

 

* Διαιτητές και Πολιτικοί έχουν το ίδιο ¨κουσούρι¨ . Τους βρίζει χυδαία η εξέδρα, τους αποδοκιμάζει, τους απευθύνει βαρύτατες φράσεις και κατηγορίες, αλλά εκείνοι εκεί, τον χαβά τους!!

 

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας αγρίως φορολογούμενος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button