Το πιο καυτό Σαββατοκύριακο

Το πιο καυτό μέχρι τώρα Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού ήταν το προχθεσινό, το τελευταίο του Ιουλίου. Με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο και να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς κελσίου, έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική και την έξοδο από το σπίτι απαγορευτική. Οι περισσότεροι Ξανθιώτες αναζήτησαν ανάσα δροσιάς στις κοντινές παραλίες, ενώ άλλοι προτίμησαν τη δροσιά του σπιτιού τους με τα κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ.

Το πιο καυτό μέχρι τώρα Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού ήταν το προχθεσινό, το τελευταίο του Ιουλίου. Με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο και να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς κελσίου, έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική και την έξοδο από το σπίτι απαγορευτική.


Οι περισσότεροι Ξανθιώτες αναζήτησαν ανάσα δροσιάς στις κοντινές παραλίες, ενώ άλλοι προτίμησαν τη δροσιά του σπιτιού τους με τα κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του νομού φρόντισαν να λάβουν εγκαίρως όλα τα μέτρα παρέχοντας οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα και εξασφαλίζοντας κλιματιζόμενους χώρους για ευπαθή άτομα.


Το Σαββατοκύριακό που μας πέρασε αυξημένος ήταν και ο κίνδυνος για πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όμως χάρη στο έργο τόσο των εθελοντών, όσο και των πυροσβεστών και των αστυνομικών που παίρνουν μέρος στο μηχανισμό πυροπροστασίας του περιαστικού άλσους της Ξάνθης, το διήμερο κύλησε χωρίς κανένα δυσάρεστο συμβάν.


Γεγονός είναι ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του νομού λειτούργησε άψογα.


Από χθες η θερμοκρασία επανήλθε στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές και το βοριαδάκι να κάνει καλύτερες τις μέρες, αλλά και τις νύχτες των Ξανθιωτών.Η θερμοκρασία θα ανέβει πάλι από την Παρασκευή.


 


Ο καύσωνας δε χτύπησε


την επικαιρότητα


Ίσως είναι από τα ελάχιστα καλοκαίρια που η “ειδησεογραφία” δεν πήγε νωρίς για διακοπές.


Οι αφίξεις πολιτικών προσώπων στο νομό δεν έλειψαν, όπως και τα σενάρια για τα τοπικά ψηφοδέλτια, τόσο για τις βουλευτικές εκλογές, όσο και για τις αυτοδιοικητικές.


Οι υψηλές θερμοκρασίες δε φαίνεται να επηρεάζουν τους πρωταγωνιστές της, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι να προγραμματίσουν τις δικές τους διακοπές.


Αν και η επικαιρότητα δεν πάει ποτέ διακοπές, ωστόσο είθισται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, να κάνει μια σιωπηλή συμφωνία με τα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να γίνουν πράξη και τα μπάνια του λαού, δηλαδή των εργαζομένων στον Τύπο.


Οπότε η εβδομάδα που διανύουμε σήμανε για πολλούς και την αντίστροφη μέτρηση


 


Το θέμα πλέον στη ΓΕΣΕΒΕ



Το θέμα της μη καταβολής της επιδότησης του 12% επί του κόστους εργασίας, για έξι κατηγορίες επαγγελματιών, από τον ΟΑΕΔ, αν και το δικαιούνται, έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΣΕΒΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ξάνθης, Σωτήρης Τσιακίρογλου.


Το θέμα ανέλαβε πλέον να χειριστεί η ΓΕΣΕΒΕ και οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων στην υπόθεσή τους.


Για την ιστορία να σημειωθεί πως κατηγορίες επαγγελματιών, όπως κομμώτριες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, συνεργεία αυτοκινήτων, κλπ, αν και είναι εγγεγραμμένοι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, δεν λαμβάνουν την επιδότηση του 12% επί του κόστους εργασίας, των εργαζομένων που απασχολούν.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κ. Τσιακίρογλου, αν και ερωτήθηκε επί του συγκεκριμένου ζητήματος πολλές φορές ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Γιώργος Βερναδάκης, εκείνος απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.  


 


 


Εγκαίρως οι αποφάσεις για τους υποψηφίους


Για την αποφυγή των εσωκομματικών μαχαιρωμάτων, αλλά και για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, τα δυο μεγάλα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει εγκαίρως να ξεκαθαρίσουν με το θέμα των υποψηφιοτήτων και σε επίπεδο συγκρότησης των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών, αλλά και των δημοτικών και νομαρχιακών παρατάξεων και των επικεφαλής τους.


Όσο νωρίτερα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, τόσο καλύτερο θα είναι και το έδαφος για τους υποψηφίους που θα επιλέξουν τελικά.


Τα κλειστά χαρτιά δε φέρνουν πάντοτε και το ποθητό αποτέλεσμα.


Σε τοπικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία και η ΝΟΔΕ έχουν πολλά να ζυγίσουν, πριν αποφασίσουν τελικά για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα διαδεχτεί το νομάρχη Ξάνθης, Γιώργο Παυλίδη. Πράγματι δύσκολο το έργο της αναζήτησης του προσώπου εκείνου, που θα συγκεντρώνει και την ικανότητα, αλλά και την αποδοχή του κόσμου και κυρίως της βάσης της Ν.Δ.


Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε τοπικό επίπεδο βρίσκεται στην καλύτερη εποχή αποδοχής του από την τοπική κοινωνία, θα πρέπει να βγει γρήγορα μπροστά και να ξεκαθαρίσει με τους υποψηφίους του, αν θα στηρίξει τους νυν επικεφαλής των παρατάξεών του σε νομαρχία και Δήμους ή όχι..


Τα σενάρια που διαρρέουν για αλλαγή προσώπων μόνο καλό δεν κάνουν στην ενότητα, τόσο στο εσωτερικό των συνδυασμών και το εσωκομματικό, όσο και των ψηφοφόρων.


 


Κατά 20% περισσότερους φοιτητές


Αυξημένοι κατά 20% θα είναι οι φοιτητές που θα υποδεχτεί την νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.


Στα πλαίσια της μετακίνησής τους για μεταγραφές, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των εισαγόμενων φοιτητών στα Τμήματα του ΔΠΘ, που φέτος θα λειτουργήσουν και τα δυο νέα, Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button