Ξάνθη – Βέροια 3-0

Στην 6η θέση της Super League τερμάτισε η Xanthi FC μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Η ξανθιώτικη ομάδα στην 28η διαδοχική παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία, κατέλαβε την 3η καλύτερη θέση της ιστορίας της μετά την 4η θέση το 2005 και την 5η το 2006. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου συγκέντρωσαν 48 βαθμούς μετά το 3-0 επί της Βέροιας στο φινάλε των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Στην 6η θέση της Super League τερμάτισε η Xanthi FC μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Η ξανθιώτικη ομάδα στην 28η διαδοχική παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία, κατέλαβε την 3η καλύτερη θέση της ιστορίας της μετά την 4η θέση το 2005 και την 5η το 2006. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου συγκέντρωσαν 48 βαθμούς μετά το 3-0 επί της Βέροιας στο φινάλε των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Τα γκολ του αγώνα σημείωσαν οι Χαμζά Γιουνές (19’, 75’ πέναλτι) και Καρίμ Σολτάνι (44’) διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με τον Τυνήσιο επιθετικό να σκοράρει 19ο φορές φέτος και τον επιτελικό μέσο από την Αλγερία για 2η. Η ξανθιώτικη ομάδα που είχε και δύο δοκάρια με τους Γιουνές και Τριάδη στην σημερινή αναμέτρηση, πέτυχε φέτος 13 νίκες στο πρωτάθλημα, είχε 9 ισόπαλα αποτελέσματα και γνώρισε 8 φορές την ήττα. Τα τέρματά της ήταν 34 υπέρ και 25 κατά.

Το «φιλμ» του αγώνα

12΄ Το πλασέ του Τριάδη δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
14’ Μακρινό άστοχο του Μεχία.
19’ Ο Γιουνές με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.
24’ Σέντρα του Τριάδη, νέο σουτ του Μεχία που κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.
27’ Το καλό φάουλ του Λινάρδου πέρασε άουτ.
33’ Το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σολτάνι δεν βρήκε στόχο.
36’ Το δυνατό σουτ του Γιουνές αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαφαρίκα.
39’ Το πλασέ του Νύκταρη πέρασε άουτ.
44’ Τριάδης, Γιουνές και Σολτάνι συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να σκοράρει για το 2-0.
75’ Ο Συλλά έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και ο Γιουνές εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 3-0 με το 19ο φετινό του γκολ.
86’ Άστοχη η κεφαλιά του Σολτάνι.
92’ Νέο δοκάρι για την Xanthi FC με τον Τριάδη.

Διαιτησία

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Άγγελος Αγγελάκης (ΕΠΣ Μακεδονίας) με βοηθούς τους κ.κ. Πέτρο Πάτρα (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Ηλία Παπαδόπουλο (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ο Νίκος Τεβεκέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες: –
Κόκκινη κάρτα: –

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης Λ., Φλίσκας, Σβάρνας, Συλλά, Μεχία (68’ Λάζιτς), Λουσέρο (68’ Ντε Λούκας), Τριάδης, Σολτάνι, Βασιλακάκης (68’ Παπαστεριανός), Γιουνές.
Βέροια (Τόλης Τερζής): Σαφαρίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Μίλιεβιτς, Αντονιάν, Ραδής, Λινάρδος, Δόρης, Νύκταρης (59’ Ζυγκερίδης), Χάτζι (74’ Ασίγκμπα), Κωνσταντινίδης (59’ Μαυρίας).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button