Άρθρα

Ο Δήμος Τοπείρου συνεχίζει να ενισχύει με ιατρικό εξοπλισμό δομές υγείας της περιοχής μας

Ο Δήμος Τοπείρου στο πλαίσιο του έργου e-SOHECA που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 ολοκλήρωσε την 2η φάση δωρεάς εξοπλισμού σε δομές υγείας της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος έχει προχωρήσει η αναβάθμιση των τοπικών ιατρείων στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου με σύγχρονο εξοπλισμό. Επιπλέον, ο Δήμος με ιδίους πόρους έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού στο ιατρείο Ευλάλου για την υποστήριξη προγράμματος της 4ης ΥΠΕ με σκοπό τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (Test – PAP) σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες που αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η 2η φάση παραχώρησης βιοϊατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού που κατοικεί και δραστηριοποιείται στον Δήμο Τοπείρου.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ενισχύει με διάφορες ενέργειες την λειτουργία των δομών υγείας της περιοχής μας, διεκδικώντας την αναβάθμισή τους και την ανάπτυξη νέων για την μείωση των υγειονομικών ανισοτήτων και την παραμονή του πληθυσμού στον τόπο μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button