Μεγάλα προβλήματα θ’ αντιμετωπίσουν από 1-1-2016 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αναπροσαρμόζουν τα ενοίκια.

Μεγάλα προβλήματα θ’ αντιμετωπίσουν από 1-1-2016 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αναπροσαρμόζουν τα ενοίκια.

Το σύστημα ΤΑΧΙΣ το αντιμετωπίζει ως νέο μισθωτήριο και ζητά πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης του ακινήτου, χωρίς να προβλέπεται από το νόμο.

Ας το δει το θέμα ο υπουργός οικονομικών, ο λαλίστατος, εκ Θράκης ορμώμενος, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μεγάλα προβλήματα θ’ αντιμετωπίσουν από 1-1-2016 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αναπροσαρμόζουν τα ενοίκια.

Το σύστημα ΤΑΧΙΣ το αντιμετωπίζει ως νέο μισθωτήριο και ζητά πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης του ακινήτου, χωρίς να προβλέπεται από το νόμο.

Ας το δει το θέμα ο υπουργός οικονομικών, ο λαλίστατος, εκ Θράκης ορμώμενος, Τρύφων Αλεξιάδης.

Το ότι όλοι οι νόμοι του συγκεκριμένου υπουργείου έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και προσανατολισμό και δε δίνουν δεκάρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, δε χρειάζονται και ειδικές Αϊνσταϊνκές γνώσεις. Το γνωρίζουμε και το βιώνουμε σε κάθε μας βήμα όλοι μας.

 

Εχουμε όλοι πειστεί ότι, οι συνταξιούχοι δεν είναι υπεύθυνοι για το βούλιαγμα των οικονομικών των ταμείων της χώρας.

Είτε μέσω του χρηματιστηρίου, των δοδημένων ομολόγων, του PSI, της κακής διαχείρισης, ουσίας και τύποις, τα ταμεία βρίσκονται σε δεινή θέση, το κράτος προσπαθεί, αν και το ίδιο ευθύνεται, να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών του, είναι ηλίου φαεινότερο.

Οι διορισμένες διοικήσεις, οι άτοκες τοποθετήσεις των αποθεματικών τους στην τράπεζα Ελλάδος και ο μη έλεγχος συνέτειναν στην οδήγηση των ταμείων στο σημερνό τους κατάντημα.

Γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τι έγινε όταν ο υπουργός εργασίας (ΠΑΣΟΚ) κ. Γιαννίτσης προσπάθησε ν’ αναμορφώσει το ασφαλιστικό, τις προεκλογικές δηλώσει του Κώστα Καραμανλή (ΝΔ) για πάγωμα των μισθών και συντάξεων μετά από έξι χρόνια αλόγιστης πολιτικής προσλήψεων χιλιάδων συμβασιούχων, την υποχρεωτική καταλήστευση των ταμείων για να πληρωθούν μισθοί του δημοσίου, συντάξεων και ομολόγων σε εταίρους, δανειστές και τρίτους από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Εδώ που οδηγήθηκαν οι συνταξιούχοι χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, κανείς δε γνωρίζει που θα καταλήξει, που θα κάτσει η μπίλια και σε τι μπελάδες θα τους βάλει μια νέα αποτυχημένη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο.

Από επικοινωνιακές δηλώσεις, για εσωτερική κατανάλωση των κυβερνώντων, πάμε πολύ καλά, μέχρι που μπουχτήσαμε.

Ας είμαστε έτοιμοι να προσγειωθούμε και ανώμαλα…!

 

Δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος, ότι, η σπουδή, το ενδιαφέρον και η μάχη για να σωθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες που μας έρχονται από τις τουρκικές ακτές, σταλμένοι από τούρκους δουλεμπόρους, είναι τόσο αθώο, όπως μας παρουσιάζεται από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ.

Η παρουσία και η δραστηριοποίηση, σύμφωνα με πληροφορίες, 24 μη κερδοσκοπικών οργανισμών (Μ.Κ.Ο.), η μάχη για το ποια “εταιρεία” θα καπαρώσει τις βάρκες σκυλοπνίχτρες και τα ποσά που δικαιούνται από Ε.Ε. για φαγητά, για μεταφορά των χιλιάδων μεταναστών με τα πλοία στον Πειραιαά – πλατεία Βικτωρίας – σύνορα, προσωπικά με κάνει πολύ επιφυλακτικό να δεχτώ την πραγματικότητα όπως μου σερβίρεται.

Τα τεκταινόμενα στα ελληνικά παραμεθόρια νησιά μου θυμίζουν πίνακες του μεγάλου ισπανού ζωγράφου Νταλί που το αντικείμενο του πίνακα έχει άμεση σχέση με τη γωνία που τον βλέπεις.

 

Νέα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη μονομερή απόφαση της Τουρκίας να δεσμεύσει για το 2016, ολο σχεδόν το Αιγαίο για πολεμικές ασκήσεις.

Χλιαρή έως υποτονονική η αντίδραση της ελληνικής πλευράς και καμιά διαμαρτυρία για την εμμονή των τούρκων να χαρακτηρίζουν το Αιγαίο πέλαγος, ως ανατολική Μεσόγειο.

Στη μέση ανατολή σε “εμπόλεμη” κατάσταση βρίσκονται οι δύο μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες Ιράν και Σαουδική Αραβία, μετά την εκτέλεση σιϊτη κληρικού από το σουνιτικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και την καταστροφή της Σαουδικής πρεσβείας στην Τεχεράκη από μενόμενους σουνίτες πολίτες.

Η ανάφλεξη όλη της Μέσης Ανατολής των χωρών του περσικού κόλπου είναι προ των πυλών και η συνεχιζόμενη κρίση και ένταση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, επηρεάζοντας τις εύθραυστες ισορροπίες στην περιοχή.

 

Μας εμφάνισε ο υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος ένα προσχέδιο του προσχεδίου, το προσχέδιο, ως προσχέδιο, του ασφαλιστικού συστήματος, με το προς ψήφιση νομοσχέδιο μετά το χτένισμα, το κόψιμο και το ράψιμο από το κουαρτέτο, τους εταίρους και δανειστές μας.

Η “κατρουγκαλιάδα” άρχισε και θα ολοκληρωθεί σε πολλά επεισόδια, με πολλά επικοινωνιακά κυβερνητικά τρικ και σπέσιαλ εφέ.

Όταν θα ολοκληρωθεί και αν ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο (θα υπάρξουν βουλευτές του κοινοβουλίου που θα βάλουν την ταφόπλακα στη μεγάλη οικογένεια των νυν συνταξιούχων και των μελλοντικών;) θα φέρει τα πάνω κάτω σε εκατομμύρια εργαζόμενους και ασφαλισμένους.

Όταν ένας πολίτης δεν έχει παιδεία, υγεία, ασφάλεια, σύνταξη, εργασία και μισθό ώστε να ζει αξιοπρεπώς, για ποια κοινωνική προστασία και κρατική μέριμνα μπορούμε να μιλάμε;

Οι αρχαία μας πρόγονοι θα φώναζαν ουρλιάζοντας: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button