“κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”

Τα μπάνια του λαού τελείωσαν, η ανεμελιά και η αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας για την καθημερινότητα έφθασε στο τέλος της με τα πρώτα κρύα και σιγά – σιγά, αργά – αργά και βασανιστικά αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε τα προβλήματα που ένα –  ένα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, σαν σαλιγκάρια μετά τη βροχή.

Τα μπάνια του λαού τελείωσαν, η ανεμελιά και η αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας για την καθημερινότητα έφθασε στο τέλος της με τα πρώτα κρύα και σιγά – σιγά, αργά – αργά και βασανιστικά αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε τα προβλήματα που ένα –  ένα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, σαν σαλιγκάρια μετά τη βροχή.

Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί το “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” τα οικονομικά προβλήματα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, οι έγνοιες της καθημερινότητας μας πνίγουν και η συγκυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής και ως ενεργός παίκτης, συμμετέχοντας και καθορίζοντας τα προβλήματα με την έμμεση και άμεση φορολογία να ξεπερνά τα όρια αντοχής των ελληνικών νοικοκυριών.

Δυστυχώς οι μαθητευόμενοι κυβερνητικοί μάγοι δεν μπορούν να βγάλουν ούτε λαγούς από το καπέλο, ούτε άσσους από το μανίκι για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής και την οικονομία της χώρας, παίζοντας και αποφασίζοντας για τις τύχες μας, σε ένα κλειστό – άδειο γήπεδο, χωρίς εμάς – για εμάς.

Με ευχολόγια, βαρύγδουπες δηλώσεις, ερασιτεχνισμούς και με επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι επιχειρήσεις δεν θα παραμείνουν ανοιχτές, οι επενδύσεις δε θα έλθουν, η ανεργία δε θα μειωθεί, η πραγματική οικονομία δε θα ανακάμψει, η ελληνική κοινωνία δε θα ορθοποδήσει.

 

Γνωρίζετε ότι η φοιτητική παράταξη μέσα από την οποία ανδρώθηκε πολιτικά και ήταν αρχηγός της ο Αλέξης Τσίπρας ονομάζονταν ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ; Καταστροφικός σεισμός… τυχαία… ή προφητικά;

 

Οσο κατηγορούσε – σφυροκοπούσε ο Τσίπρας το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ για τη διαφθορά και τα δάνεια που έλαβαν από την Αγροτική Τράπεζα, με εγγύηση την αναμενόμενη κομματική επιχορήγηση, με επικεφαλής και θερμότατους συμπαραστάτες τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ., το κοινοβούλιο σείονταν από τα χειροκροτήματα.

Αυτοί οι σημερινοί ΣΥΡΙΖαίοι που “εκ μεταγραφής ή ελευθέρας” προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, που δε θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους κατά δήλωση του τότε υπουργού Γιώργου Κατσιφάρα, αν δεν τους έπαιρνε μαζί του ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν ήταν συνυπεύθυνοι για όσα τους απέδιδε ο πρωθυπουργός και με θέρμη χειροκροτούσαν;

Επειδή και μυαλό και μνήμη έχουμε, τα πολιτικά τεκταινόμενα εκείνων που εποχών είναι σχετικά πρόσφατα: “κρείττον το σιγάν του χειροκροτεί”.

 

Η δήλωση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμένου κατά τη συνομιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι, “δε θα συμφωνήσουμε με τίποτα με την κυβέρνηση, αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματα της εκκλησίας” ίσως έχουν πολλούς αποδέκτες, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς, κατά βάση, το χριστεπώνυμο πλήθος του ελληνικού λαού.

Κύριε πρόεδρε των ΑΝΕΛ, μήπως θα πρέπει να έχετε ανάλογη στάση και συμπεριφορά όταν ο κυβερνητικός σας εταίρος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “βομβαρδίζει” με έμμεσους και άμεσους φόρους τον ελληνικό λαό;

Μήπως θα πρέπει να του αλλάξετε τη στάση και νοοτροπία για την επιχειρηματικότητα που για κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα είναι ανίατη και κολλητική αρρώστια.

 

Οι δηλώσεις της υπουργού Θεανώς Φωτίου, άναψαν νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και δικαιώνουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμμονή στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Μόνο το 15% – 25% των υπαλλήλων του υπουργείου εργασίας ξέρει γράμματα και εργάζεται συνειδητά.

Η κοινή ομολογία της ότι, αν δεν είχε όλη την ημέρα δίπλα της νομικό σύμβουλο να ελέγχει σχολαστικά ότι της φέρνουν για υπογραφή, θα ήταν στη φυλακή, δυστυχώς τα λέει όλα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button