Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 
 
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017
8169
 
Συνελήφθη στον Ανατολικό Κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Σρι Λάνκα.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ.
Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 31 και 15 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας (ύψος Άσπρων Χωμάτων), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 15χρονο και συνοδηγό τον 31χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 
Προς:Υπουργό Οικονομικών           κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο           Υφυπουργό Οικονομικών           κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου Κοιν.:Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)          κ. Γιώργο Πιτσιλή
Μία πολύ αξιόλογη πορεία με την Εθνική ομάδα Παγκορασίδων Βόλεϊ διαγράφει η Στέλλα Αντύπα, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, κόρη του Αντώνη Αντύπα  και της αδελφής του εκδότη μας  Αναστασίας.Η προκριματική φάση ανέδειξε πρώτο το εθνικό μας συγκρότημα, που πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στη Βουλγαρία.Παράλληλα, αναγνωρίστηκαν και η εξαιρετική εμφάνιση και οι πολύ καλές επιδόσεις της Στέλλας Αντύπα στους προκριματικούς αγώνες.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζωρζ Κλεμανσώ, 1841-1929, δήλωνε σε ένα απόφθεγμά του ότι «είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίζεις τον πόλεμο παρά την ειρήνη». Οι μαχητικοί δάσκαλοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης Σταύρος Ράικος και Ευαγγελία Καράμπελα απέδειξαν πως αυτό δεν ισχύει για τους ίδιους και τους μαθητές τους. Παρά τη βροχή, ζωντάνεψαν στην Πλατεία Δημοκρατίας μία αλήθεια που ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ.
   Σας καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με θέμα Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση-Συζητάμε το παρόν και το μέλλον_που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στις 19:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθηςκαι στην οποία συμμετέχουν οι: ΕΛΜΕ ΞάνθηςΣύλλογος Γονέων παιδιών και ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες-Δυσλεξία ΞάνθηςΣΑΤΕΑΣΕΕΠΕΒΠΑΜΘ
Εισαγωγή.Ήταν ημέρα Τρίτη όταν η “Βασιλεύουσα” έπεσε στα χέρια των Αγαρηνών.
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στις 31 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 σε τακτική συνεδρίαση, στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:1ο ΘΕΜΑ : Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζομένους του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) 2ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση - Συμπλήρωση της με αριθμό 286/2016 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
Bραβείο απονεμήθηκε στο EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ για την συνολική προσφορά του στην προώθηση του Πολιτισμού, της συνεργατικής οικονομίας και Ανάπτυξης.  Το βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Επιμελητήριο , στο πλαίσιο του 2ου ετήσιου συνεδρίου «Sm@rt Cities-Digit@l Citizens» και με   βασικό θεματικό άξονα: «Ελληνικές Πόλεις: Εφαλτήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και Αειφορίας για την Ελλάδα».  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 23  – Τετάρτη  24 Μαΐου  2017
Η αποστολή της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» χάρισε για ακόμα μία φορά την ελπίδα μέσα από τη δωρεά φαρμακευτικών και αναλώσιμων υλικών σε Δομές Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη.
ΘΕΑΤΡΟ : Κρητική λογοτεχνία – Σαίξπηρ, υπόσχεση αιώνιας αγάπηςΠΟΛΥΘΕΑΜΑ: Από τον Σεβάχ ως τη Σεχραζάτ … οι μαθητές ξεδιπλώνουν το παραμύθι τους   Στον κατάμεστο Πολυχώρο Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης την Τρίτη 23 Μαϊου 2017 οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Σμίνθης παρουσίασαν πλούσιο, ποικίλο και αισθητικά άρτιο πρόγραμμα με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κυριών Βαγιανού Ελισάβετ, Χατζηκωνσταντίνου Σωτηρίας και Δαμιανού Γεωργίας (το πρώτο μέρος) και των κυριών Ματσούδη Ζηνοβίας και Κούντη Βασιλικής (το δεύτερο μέρος).
Στις 14.5.2015 ο προκάτοχος του κ. Παππά στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κος Σπίρτζης, με απόφασή του (151.664/ΨΣ2695-Α2) ανακάλεσε την ένταξη -μεταξύ άλλων- και των συγκεκριμένων έργων.
Ειδική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ξάνθης για την διεύρυνση της συμμετοχής των δημοτών στην λειτουργία της πόλης μέσω του διαδικτυακού του τόπου www.cityofxanthi.gr στο 2ο Συνέδριο Smart Cities –  Digital  Citizens, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δέχθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στο γραφείο του την επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) κ. Αντώνη Αυγερινού, ο οποίος συνοδευόταν από την Τομεάρχη Νοσηλευτικής κ. Παρασκευή Φελέκη και την Προϊσταμένη του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας  ΕΕΣ κ. Αρετή Κεντιστού, καθώς και τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλη Αποστολίδη και τη Διευθύντρια Επικοινωνίας κ. Μαρία Λεοντάρη. Επίσης, συμμετείχαν από το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ξάνθης η Πρόεδρος κ.
 Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιεί και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό.Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Ο Δήμος Ξάνθης θέτει σε ηλεκτρονική διαβούλευση τον κανονισμό λειτουργίας περιπτέρων, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.Η διαβούλευση θα διαρκέσει από σήμερα έως 14 Ιουνίου 2017.Οι απόψεις που θα κοινοποιηθούν, θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κανονισμού ώστε να υπάρξει πληρέστερη αντιμετώπιση των ζητημάτων.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαβούλευση και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο οποίο θα στέλνονται οι απόψεις, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο ΔΗΜΟΤΕΣ/ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥ
 Η 24η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης Ψαριών και εθιμοτυπικά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας γιόρτασε αυτή την ημέρα με τους μαθητές της Ε΄ τάξης του Ιδιωτικού Σχολείου Άξιον (15 άτομα).
Σείστηκε απ άκρου σ΄ άκρο η πατρίδα μας στην επετειακή ημερομηνία για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.Σε κάποιες πόλεις οι εκδηλώσεις ήταν τριήμερες.Σε κάποιες άλλες όπως η ΞΑΝΘΗ διήρκεσαν μια εβδομάδα.Πολύμορφες, ποικιλόμορφες.Τα μνημεία.Οι χοροί.Ο Επιτάφιος.Οι φορεσιές.Οι μουσικοθεατρικές παραστάσεις.Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, θέριεψαν οι αρετές της φυλής που αγγίζει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα την κάθε στιγμή.
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων αξιωματικών ανακοινώνει ότι αλλάζουν οι ταυτότητες των Εφέδρων αξιωματικών με νέου τύπου. Οι παλιές ταυτότητες ίσχυαν μέχρι και τις 19.5.2017.Καλούνται όλα τα μέλη του ΣΕΑΝ Ξάνθης να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες τους με τις νέες προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά στα γραφεία του Συνδέσμου στην Β.
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν,  στον εθελοντικό καθαρισμό που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι των Αβδήρων και διοργανώνεται από το Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγος, με την συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, την Κυριακή 28 Μαϊου στις 11:00 το πρωί.Ας είμαστε όλοι εκεί για να δείξουμε  ακόμη μία φορά το φιλοπεριβαλλοντικό μας   πρόσωπο. ΤΟ  Δ/Σ 
Σας κάνουμε γνωστό ότι ύστερα από την πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού με επτάμηνη σύμβαση για την κάλυψη εποχικών αναγκών της Εφορείας, ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων είναι ανοιχτός και πάλι για το κοινό, όλες τις ημέρες της εβδομάδας με ωράριο λειτουργίας 08-15. Το ίδιο ωράριο ισχύει και για το αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων.Η Προϊσταμένη  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης  Κωνσταντίνα Καλλιντζή
Το Καλοκαίρι ήρθε και το ΑΞΙΟΝ δηλώνει για ένατη χρονιά παρόν.Το μοναδικό ημερήσιο camp της περιοχής μας είναι και πάλι έτοιμο για παιχνίδι, διασκέδαση και γνώση. Ξεκινάμε στις 19 Ιουνίου αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων, ωστόσο υπάρχουν δραστηριότητες σχεδιασμένες ακόμη και για παιδιά γυμνασίου. Δύο νέες δραστηριότητες θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά: Drone camp
Η Ξάνθη των καπνΕργατώνΟι χιλιάδες καπνεργάτες της πόλης (περίπου 6.000 σε σύνολο 10.000 κατοίκων στα τέλη του 19ου) αποτελούν την κινητήρια δύναμη που ανέδειξε τον τόπο. Πέρα από τις κατεξοχήν παραγωγικές ηλικίες, παιδιά και γέροι γεμίζουν τα πολυάριθμα καπνομάγαζα, εργαζόμενοι ως «ντεκτσήδες» για περισσότερες από δώδεκα ώρες τη μέρα.
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης .  Ο Σύλλογος θα είναι ανοικτός καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, ώρες 18:30-20:00 για εγγραφές, δωρεάν εκμάθηση και ελεύθερο παιχνίδι.  Στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Τηλέφωνο επικοινωνίας  2541025690, αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» από τη Θύρα 4. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Σκακιστικό Σύλλογο Ξάνθης για τη νέα σχολική χρονιά.Ο Σύλλογος θα είναι ανοικτός καθημερινά (εκτός Σ/Κ) από 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 19:00-20:00 για εγγραφές και δωρεάν εκμάθηση.Στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα τμήματα μαθημάτων.Τηλέφωνο Σ.Ο.Ξ. 2541025690