Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 
 
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018
8357
 
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο του εκσυγχρονισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και της κατασκευής ενός νέου δικτύου μεταφοράς λυμάτων στο Δήμο Δοξάτου, προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη δημοτική κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 11.690.062 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.Το έργο, που υπέβαλε η ΔΕΥΑ του Δήμου Ορεστιάδας, προβλέπει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 42,3 χιλιομέτρων, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες 3.700 κατοίκων για τα επόμενα 20 χρόνια, καθώς και έξι αντλιοστασίων.
Ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός διοργανώνεται στην πόλη μας, από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο «Ο Μιρμάνης».Συγκεκριμένα το διήμερο 17-18 Μαρτίου 2018 διεξάγεται στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο των κατηγοριών Νέων Ανδρών - Γυναικών, Εφήβων - Νεανίδων, Παίδων Α - Κορασίδων Α και Παίδων Β - Κορασίδων Β, με ώρα έναρξης  9:00 π.μ. και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
[ Πριν από μερικούς μήνες είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με θέσεις μου για το Πανεπιστήμιο μας. Στο διάστημα που πέρασε δεν άλλαξε τίποτα - αντίθετα πολλά στενόχωρα προστέθηκαν και, αν θέλετε, προστίθενται.  Έχουμε χρέος οι Θρακιώτες και οι Θρακιώτισσες να οργανωθούμε και να παλέψουμε για την πορεία του ανώτατου ιδρύματος της περιοχής μας - σε συνεργασία με το επίσης ανώτερο σημαντικό ίδρυμα ΤΕΙ της Ανατολικής Μακεδονίας.
H Japan Tobacco Inc. (JT) (TSE: 2914) ανακοινώνει σήμερα ότι, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, ο Όμιλος Εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο. 
Στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση, προστασία και ασφάλεια των μαθητών, εξειδικευμένοι αστυνομικοί πραγματοποιούν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων της περιφέρειας μας. 
Συνελήφθη χθες (15-3-2018) το πρωί, στη Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 29χρονη ημεδαπή, η οποία διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Ολλανδίας, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.     Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης. 
Το "χαράτσι" του 2% που επιβλήθηκε στις περιφερειακές εφημερίδες - επιχειρήσεις υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα οδηγήσει το σύνολο των εφημερίδων σε δυσχερέστατη θέση, ακόμη και σε αναστολή πολλών εκδόσεων.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου- Γυμνασίου Ξάνθης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριαΑ. Στους κάτωθι μαθητές του σχολείου για την επιτυχή συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης που έλαβαν χώρα την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018:1.Θεοφάνης Μακρόπουλος (Γ΄Τάξη)  Αργυρό Μετάλλιο 400 μέτρων2.Λάζαρος Παναγιωτίδης (Β΄Τάξη)  Χάλκινο Μετάλλιο 1500 μέτρων3.Ηλίας Φοτακίεβ (Β΄Τάξη)  τέταρτος στα 800 μέτρα
Εδώ παππάς, εκεί παππάς, που είναι ο παππάς; Ρωτάγανε οι παππατζήδες όσους “παίζανε”, έψαχναν να βρούνε το χαρτί της τράπουλας με τον παππά.Απο τα τρία χαρτιά της τράπουλας, το ενα ήταν ο παππάς.Όποιος το έβρισκε - κομμάτι δύσκολο - κέρδιζε.Κέρδη στο άψε - ξύσε όπως λένε στις μέρες μας.Τζόγος κάποιας άλλης εποχής, πολλά χρόνια μπροστά απο τη σημερινή του μορφή.ΠΑΠΠΑΤΖΗΣ ήταν το όνομα του επιτήδειου που έριχνε τα χαρτιά.Αλλοτινές μου εποχές, αλλοτινοί μου χρόνοι... όπως τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εθελόντριες και οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκλονισμένοι από τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο του εθελοντή Ιρφάν Χαμζά, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους προς την μητέρα και τους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος και αποφάσισαν διά περιφοράς τα εξής:
Τη Δευτέρα και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί η  τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημαρχιακό Κατάστημα (Πλατεία Δημοκρατίας) προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87). Έγκριση των δαπανών και διάθεση (δέσμευση πιστώσεων του ΚΑΕ του προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)
Τη Δευτέρα και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό κατάστημα που βρίσκεται στην Πλατεία Δημοκρατίας και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87). Λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Διοικητηρίου στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» (εισηγήτρια Σταυρούλα Χατζηγεωργίου)
Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί ένας 22χρονος και μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία όπου διαμένουν, εντόπισανένα (1) πιστόλι κρότου, τέσσερα (4) φυσίγγια κρότου και μία (1) γεμιστήρα, τα οποία και κατέσχεσαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Ο Μίλαν Ράσταβατς θα βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι καθώς θα είναι ένας από τους συνεργάτες του Μλάντεν Κρσταιτς Σημαντική διάκριση για την Ξάνθη και τον προπονητή της. Ο Μίλαν Ράσταβατς ανέλαβε το πόστο του συνεργάτη του προπονητή της εθνικής ομάδας της Σερβίας, Μλάντεν Κρσταϊς και έτσι θα δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ του καλοκαιριού. Όπως έγινε γνωστό, αυτή η εξέλιξη δεν θα αποτελέσει κανένα πρόβλημα με την Ξάνθη, οι άνθρωποι της οποίας έδωσαν την έγκρισή τους.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζουν στο όριο της φτώχειας, απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.
Ξεσηκωμός κατοίκων της Ορεστιάδας την Κυριακή το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αίτημα την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι στην ΑδριανούποληΣτην πλατεία της Ορεστιάδας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση για να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Ελληνες αξιωματικοί. Αρκετοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, ενώ συνεχώς έφτανε κοσμος με πούλμαν απο άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδας.
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία Μέθεξις, παρουσιάζουν τη θρυλική παράσταση ΧΑΝΑ ΖΟΟ στην Ξάνθη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30 & στις 18:00 το απόγευμα για δυο μοναδικές παραστάσεις.Στην παράσταση “ XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”.
Χωρίς να φαίνεται κανένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία, τα παιδιά με αναπηρίες κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν και να ξεχαστούν.Η σύγκρουση στη Συρία συνεχίστηκε αμείωτη κατά τη διάρκεια του 2017, σκοτώνοντας τον υψηλότερο αριθμό παιδιών - 50% περισσότερα από το 2016. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2018, 1.000 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την συνεχή αύξηση της βίας. Η σύγκρουση αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ εφήβων στη χώρα.
Πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΣΕΕ με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου στα πλαίσια του εθνικού κοινωνικού διαλόγου. Την ΕΣΕΕ στην συγκεκριμένη συνάντηση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Καρανίκας  και ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μπόνης.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, νέος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.Ο κ. Ιωσηφίδης αντικαθιστά στις θέσεις αυτές την κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, η οποία στις 13 Μαρτίου εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.Η άσκηση των νέων καθηκόντων του κ. Ιωσηφίδη θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού του στο ΦΕΚ.
Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξελέγη μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου η περιφερειακή σύμβουλος Έβρου κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου στην Κομοτηνή.Η εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κατέστη αναγκαία μετά την παραίτηση από τη θέση αυτή του κ. Σωτήρη Μποταΐτη στις 26 Φεβρουαρίου για προσωπικούς λόγους.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Θράκης με την υποστήριξη της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. - ΘΡΑΚΗΣ και του ΣΜΜΙΔΕ Ν. Ξάνθης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση του Ν.4495/2017 – Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις - Συζήτηση, Ερωτήσεις» 
Συνελήφθη χθες (13-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,  πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) διαρρήξεις επιχειρήσεων και αγροκτήματος, που είχαν διαπραχθεί την 28-4-2017 το απόγευμα, στο νομό Καβάλας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, ενός 54χρονου ημεδαπού και ενός 43χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συνελήφθη χθες (13-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 46χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης. Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστη δράστιδα, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στα Λευκόγεια Δράμας και επιχειρεί να εξαπατήσει ηλικιωμένα άτομα.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης καλεί τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου του (Αθλητικό Αμοιρίδειο Κέντρο –Θύρα 4), με σκοπό την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής επιτροπής. Όποιος από τα μέλη θέλει να δηλώσει υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ελεγκτική επιτροπή πρέπει να το δηλώσει στα μέλη του Δ.Σ. ή στα τηλέφωνα 2541025690 και 6944903757, μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.
Το Νομαρχιακό Συντονιστικό Ξάνθης του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική καταδίκη των πράξεων των «αναρχικών»-τραμπούκων στην είσοδο της οικοδομής που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, το απόγευμα της Τρίτης 13/3/2018 (σπάσιμο πόρτας-τζαμαρίας, πέταγμα μπογιάς, αναγραφή «απειλητικών» συνθημάτων).
Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά να υποδέχεται στους χώρους μνήμης που δημιούργησε μόνος του όπως το Άλσος Αγνοουμένων στα Άβδηρα Ξάνθης, ή σε χώρους που δημιούργησε σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως το Κέντρο Ανάδειξης της Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης-Κύπρου «Γρηγόρης Αυξεντίου», με την συνεργασία του σημερινού δήμου Αβδήρων και του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59, τα νιάτα της Ελλάδας μας και ιδιαίτερα τα στρατευμένα παιδιά μας.
Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειο Κόκκαλη συνάντησε πριν από λίγες ημέρες μέσα σε πολύ καλό κλίμα, το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).
Σήμερα  ξεκινούν οι εργασίες του Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου «O ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΣ», στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη.Μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί και δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν στο 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «O Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς», για να προσεγγίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου  Έλληνα δημιουργού. 
 Με την ολοκλήρωση του 31ου ετήσιου συνεδρίου «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη» στη Θεσσαλονίκη, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ενημερώνει για τη συμβολή του στη διενέργεια σημαντικού αρχαιολογικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα: Μέχρι σήμερα, ομάδες ειδικών έχουν πραγματοποιήσει περίπου 300 σωστικές ανασκαφές μικρής και μεγαλύτερης κλίμακας, και περισσότερες από 100 δοκιμαστικές τομές στη Ζώνη Εργασίας του ΤΑΡ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες 7 σωστικές ανασκαφές μεγάλης κλίμακας στις Περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφθηκε την Ορεστιάδα, όπου είχε συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών με τους γονείς των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στους γονείς των δύο στελεχών μεταξύ άλλων ανέφερε: 
Αναλαμβάνουν από 14 Μαρτίου 2018 τα νέα τους καθήκοντα τρεις Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ξάνθης, με τις παρακάτω αρμοδιότητες:Ιγιαννίδης Στέφανος αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και ΥγείαςΛομβαρδέας Μιχαήλ αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Δόμησης, Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Αδειοδοτήσεων και Λαϊκών ΑγορώνΧασάν Ογλού Φερτούν αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Το εισιτήριο για τους τελικούς αγώνες  Ατομικού Τραμπολίνο Συλλόγων του Μαΐου πήραν αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου Ερατώ Ξάνθης.Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν και οι αθλητές-τριες που συμμετείχαν στους αγώνες των επιπέδων 1 έως 4.Ο Σύλλογός μας πήρε μέρος για μία ακόμη χρονιά στον Περιφερειακό και Προκριματικό αγώνα Τραμπολίνο που διοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία  και διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηράκλειας Σερρών , το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Μαρτίου 2018.
Το τοπικό τμήμα Ξάνθης του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Παρασκευή 09/03/2018 στο εστιατόριο Mezebar. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες για την τιμή και τη χαρά να έχουμε κοντά μας συναδέλφους από το νομό Ξάνθης αλλά και από την περιφέρεια Θεσσαλίας, Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και της περιφέρειας μας.
Την Παρασκευή, 16 Μαρ.2018 και από ώρα 16:30, στο πλαίσιο του, του προγράμματος ‘’ Εκκλησιασμοί στα Πομακόχωρια της Ξάνθης 2018’’, θα τελεστεί η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ.
Με σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και με την έναρξη υποβολών των αιτήσεων ΕΑΕ για το έτος 2018 διαπιστώθηκε η υποχρεωτική καταχώρηση του ΑΤΑΚ και στα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια, γεγονός που μας προκαλεί έντονο προβληματισμό για το κατά πόσο θα προλάβουμε  την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ΕΑΕ και θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας.    Οι βασικές αιτίες του προβληματισμού μας είναι οι παρακάτω:
  Η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης υιοθετεί και υποστηρίζει τις αποφάσεις  των θεσμικών οργάνων της πολιτείας που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης και της νομιμότητας στο ίδρυμά μας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Δ.Π.Θ. συντάσσεται με την σημερινή διοίκηση του και στηρίζει την επιτυχία της δύσκολης αποστολής της.
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης προκηρύσσει εκλογές την 18 του μηνός Μαρτίου του έτους 2018 ημέρα Κυριακή με ώρα ενάρξεως την 10:00 π.μ. και λήξεως την 14:00, σύμφωνα με τον Ν.1301/82 και την νέα Υπουργική απόφαση ( Φ.900/6/160108/ΦΕΚ 1615/τεύχος Β’). Προσκαλεί  τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης σε Γενική συνέλευση στον χώρο της Λ.Α.Φ. Ξάνθης με μόνο θέμα την εκλογή : Α) Των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣυνδέσμουΒ) Των εκλεκτόρων προς ανάδειξη του Δ.Σ. της Α.Π.Ο.Ε.Α 
   Ακούσαμε πολύ προσεκτικά τη δήλωση του αξιότιμου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη που αφορά στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.     Σαφέστατα, η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσει το επίπεδο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επιχειρώντας με νόμους, παρεμβάσεις και συναντήσεις να το καταστήσει πιο αξιοκρατικό και πιο αξιόπιστο στα μάτια του έλληνα φιλάθλου. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. 
Με σύνθημα "Κάθε σπίτι μαθητή κι ένας αιμοδότης" οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου και του 4ου Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης και οι Σύλλογοι Διδασκόντων 12ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ». Συνδιοργανώνουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 (09:00-14:00) στο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνος 2.Αρχή φόρμας
Στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», παρουσιάζει το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 19:00, την βραβευμένη ταινία της σκηνοθέτιδας Γιεσίμ Ουστάογλουμε τίτλο,«Περιμένοντας τα σύννεφα»Περιγραφή
Το θέατρο Ανατολικά Του Νέστου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, παρουσιάζει την ποιητική δουλειά του Θανάση Μουσόπουλου. Ηθοποιοί , φίλοι και φίλες του ποιητή, μιλούν για την ποίηση του και αποδίδουν ποιήματα του.
Λίγο μόλις καιρό προτού την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ με όσα θα δούνε όσοι επιβιώσουν να τη συνοδεύει, για την τόνωση της ψυχολογίας των ακριτών της Θράκης, του λαού μας, οι σοφοί της πατρίδας έκριναν πως είναι καλό να αναβιώσουν τον Όμηρο και κάποιες απο τις περιγραφές του που αποτελούν χρυσές σελίδες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στη Θράκη, τη μεγάλη Γη.Έτσι επέλεξαν την Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για να αναβιώσουν ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ.Ούτε στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ.Ούτε στους ΔΕΛΦΟΥΣ.Ούτε στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ.Ούτε στη ΔΩΔΩΝΗ.Ούτε στην ΚΑΛΑΒΡΙΑ.
Τον Μάιο του 2018 τίθεται σε εφαρμογή το νέο καθεστώς προσωπικών δεδομένων “General Data Protection Regulation”, με αλλαγές που θα επηρεάσουν κάθε οργανισμό και εταιρεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυξάνονται συνεχώς οι μαθητές που συμμετέχουν στον Διεθνής διαγωνισμό ΚΑΓΚΟΥΡΟ. Για μαθητές από Β´ Δημοτικού μέχρι Γ´ Λυκείου.Η αξία και η ποικιλία των ερωτήσεών του, οδηγεί στη χαρά της λύσης.Ο διαγωνισμός για τη περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης γίνεται όπως κάθε χρόνο και φέτος στο επίσημα πιστοποιημένo κέντρo διεξαγωγής του διαγωνισμου, ΑΞΙΟΝ το Σάββατο 17/3/2018 στις 09:00.http://www.kangaroo.grΔηλώσεις συμμετοχής: Τ: 2541081520/81130Ε: info@axion.edu.gr
Δωρεάν, εντατικό, τριήμερο workshop επιχειρηματικότητας διοργανώνει στην Ξάνθη, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2018, το VentureGarden, το πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης νέων επιχειρηματιών που υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT (American College of Thessaloniki) στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).
Το Γλυκό Βαζάκι ήρθε στην πόλη της Ξάνθης….το πήρατε μυρωδιά; Στην οδό Πλάτωνος 48Η καρδιά δεν είναι ποτέ στο κέντρο!Είναι...στην Πλάτωνος 48 στην Ξάνθη και θα ακούσετε το χτύπο της στο 2541070563..!Κάτι νέο ήρθε στην πόλη...Το πήρατε μυρωδιά;This is the dividerΤο Γλυκό Βαζάκι της Αν Μαρί Μυκονιάτη άνοιξε και σας προσφέρει καλούδια μοναδικά,  ξεχασμένες παραδόσεις, όπως το γλυκό του κουταλιού και το σουτζούκ λουκούμ  αλλά και είδη που θα καλύψουν σύγχρονες ανάγκες και μοντέρνους χαρακτήρες!…στην Πλάτωνος 48
Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,Φέτος η ομάδα μας, η ΞΑΝΘΗ μας, ο ΑΟΞ μας, συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, φτάνοντας αισίως στην 29η διαδοχική παρουσία στη Super League. Μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή γεμάτη αγώνες, εμπειρίες, συναισθήματα χαράς και λύπης. Για να φτάσουμε στο σήμερα, χρειάστηκε η κάθε μία συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών, όλων των ανθρώπων που «υπηρέτησαν» αυτό τον Σύλλογο, έτσι ώστε η ΞΑΝΘΗ μας να βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης .  Ο Σύλλογος θα είναι ανοικτός από τον Σεπτέμβριο καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, ώρες 18:30-20:00 για εγγραφές, δωρεάν εκμάθηση και ελεύθερο παιχνίδι.  Στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Τηλέφωνο επικοινωνίας  2541025690, αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» από τη Θύρα 4.  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ