Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, 2018
8515
 
 
 Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και συμπολίτες, σας καλούμε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 στις 13:00 στην αίθουσα ΞΕΝΙΑ του ξενοδοχείου «ΕΛΙΣΣΩ» προκειμένου να σας ανακοινώσουμε τις πρώτες σκέψεις μας για την Ξάνθη που αγαπάμε και οραματιζόμαστε.Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡ. ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ
Πάνω από ΕΚΑΤOΝ ΠΕΝHΝΤΑ ΕΚΔOΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡIΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ έδωσαν το παρόν στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου με τίτλο «Οι προκλήσεις και το μέλλον του Περιφερειακού καιΚλαδικού Τύπου», που ξεκίνησε την Παρασκευή 16 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2018, στο ξενοδοχείο «Αμαλία», στο ΝΑΥΠΛΙΟ.Το Συνέδριο διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά από κοινού η ΈΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥΤΎΠΟΥ (ΕΔΙΠΤ), Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (ΣΗΠΕ) ΚΑΙ Η ΈΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΙΕΤ), με τη στήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ.
Εν όψει του επερχόμενου χειμώνα καθαρισμός καναλιών στον οικισμό Ερασμιου του Δήμου Τοπειρου από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΙΑΤΙΠΗ
Η σημαντική μαρτυρία που έφερε στο φως το «Τούνελ», άνοιξε το δρόμο για να ερευνηθεί ποιος έκλεισε ραντεβού θανάτου στην όμορφη μητέρα από την Ξάνθη.Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του τα στοιχεία που αποκάλυψε η εκπομπή στην υπόθεση της Μαρίας Χαλιαμακίδου 55 χρόνων, που βρέθηκε νεκρή σε θαλάσσια περιοχή έξω από το Πόρτο Λάγος, την Καθαρά Δευτέρα του 2018.Οι Αρχές με εντολή του, ερευνούν πλέον την εκδοχή της ανθρωποκτονίας της και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματο
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μαγικό Ξάνθης πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου  στην Ελλάδα, καKate Smith. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Smith ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε τόσο για την δράση του Ομίλου σε όλο τον κόσμο, όσο και για την θέση των Πλαστικών Θράκης στην Κυκλική Οικονομία. 
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αβδήρων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018 σε μέλη των Συλλόγων Γυναικών του Δήμου, αλλά και σε απλούς πολίτες,  παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, σχετικά με περιστατικά όπως Απώλεια Αισθήσεων, Καρδιοαναπνευστική Αναζοωγόνηση (ΚΑΑ), Πνιγμονή και αντιμετώπιση Τραυμάτων και Αιμοραγιών.
 Ο φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος (γενν. 1949) ανήκει στη γενιά το ’70 . Εκτός από τα δοκίμια και τις μελέτες επιδόθηκε και στην ποίηση. Από το 1978 ως σήμερα ο Θανάσης Μουσόπουλος έχει εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές : - Ο ήλιος σκιάδιο, ποιήματα 1967 – 1977, 1978- Διοίκηση αλλοτρίων, ποιήματα 1970 – 1981, 1982- Οιακισμοί, ποιήματα 1980 – 1983, 1990- Άδηλες σχέσεις, ποιήματα 1986 – 1996, 2000
Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 15 Νοέμβρη ο αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος Θεοχάρης Παρασκευόπουλος. Ο σύντροφος Χάρης, γιός του κομμουνιστή Δημήτρη Παρασκευόπουλου, υπηρέτησε από πολύ μικρός τη λαϊκή υπόθεση και γι αυτό εισέπραξε από τις δυνάμεις του συστήματος συνεχείς διώξεις, εξορίες, δίκες και βασανιστήρια, που σημάδεψαν την υγεία του.
Αναμένονται οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανείων.Πρωτεύουσες χωρών που αποτελούν πόλο έλξης, συγκεντρώνουν εκατομμύρια τουρίστες, έχουν στολιστεί.Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη σέρνουν το χορό.Σιμά, μέρα με τη μέρα, ξεπροβάλλουν ενας - ενας παραδοσιακοί εορταστικοί προορισμοί.Στην πόλη μας απο Δευτέρα 19 Νοεμβρίου αρχίζει ο εορταστικός διάκοσμος των δρόμων της.Όμως η είδηση είναι στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, στα ψιλά γράμματα.
Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Δράμας, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κοζάνης.
Συνελήφθη, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, καθώς και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας, που αφορούν στην τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου στην πόλη μας. Για τον λόγο αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα της οδού.Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.
Ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους 2.432 δικαιούχους στην Ξάνθη. Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς αφορά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2018 και πραγματοποιείται μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων (ΔΙΑΣ) Α.Ε.Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης ενεργοποίησαν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους.
Πετάχτηκα από το κρεβάτι. Το ρολόι μου, εξίμισι. Το ξυπνητήρι δε με πρόλαβε. Το πρόλαβα εγώ. Προσλαβαίνεται η ψυχή που φτερουγίζει; Η καρδιά που χτυπά με λαχτάρα στο στήθος!            Κυριακή! Μέρα καλή, με ήλιο και λίγη συννεφιά προέβλεπε το σχετικό με τον καιρό site, στο κινητό μου. Το συμβουλεύομαι πάντα για τις δουλειές μου.
Αυτή τη φορά, δεν θα μπορέσεις να επικαλεστείς κανένα ελαφρυντικό,καμία δικαιολογία.Αυτή τη φορά θα κριθείς οριστικά με την στάση σου.Το μέλλον του τόπου μας είναι στα χέρια σου καιαυτή τη φορά δεν υπάρχει «δεν ήξερα», «δεν γνώριζα», «με ξεγέλασαν».Αυτή τη φορά, θα πρέπει να είναι και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ,και κάποιοι θα πρέπει να πάνε οριστικά στα σπίτια τους.Τέρμα πια η χρόνια διγλωσσία,τώρα ήρθε η εποχή της αυτογνωσίας.Συναντώ ανθρώπους που προσπαθούν να χαμογελάσουν.Να ξαναβρούν την χαμένη τους αίγλη.
αταγγέλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία, την προκλητική στάση της αστυνομίας ανήμερα της απεργίας της 14ης Νοέμβρη. Στάση που δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας σε μια μέρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ακόμη μια δράση, η όγδοη φέτος κατά σειρά, του προγράμματος επισιτιστικής και υλικής βοήθειας του ΤΕΒΑ υλοποιήθηκε με επιτυχία από τον Δήμο Ξάνθης. Ο Δήμος μας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», ολοκλήρωσε τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, την όγδοη διανομή αγαθών στους 12.681 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Συνελήφθη χθες (13-11-2018) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.   
Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ξάνθης "Άγιος Χριστόφορος" σας προσκαλεί στον φιλανθρωπικό χορό που διοργανώνει για την μικρή Χρυσοβαλάντω- Παναγιώτα Κομίτη , μόλις 11 μηνών, που διαγνώστηκε ότι πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και χρειάζεται να χειρουργηθεί άμεσα . Η επέμβαση του παιδιού θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο αυτόν το μήνα.Συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη εκδήλωση οι παρακάτω καλλιτέχνες:ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ, ΠΟΛΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ & ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ στο τραγούδι.Τάσος Πετρόπουλος & Μίλτος Αποστολίδης στη λύρα.
Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης, διαμαρτυρόμενοι για την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε στις  15/11/1983 από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς θα προβούν στις παρακάτω εκδηλώσεις: 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.Την προηγούμενη βδομάδα (από 5 έως 11 Νοεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
 Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε θερμότατες ευχαριστίες σε όλους και όλες που με τον καλύτερο τρόπο τίμησαν τον Γιώργο Κωτούλα και το έργο του, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το βράδυ στην αίθουσα Βιργινία Τσουδερού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, του Δικτύου Λόγου και Πράξης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης Όμορφη Πόλη 89,9.
Το τελευταίο διάστημα, προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι, η Κεντρική Ένωση Δήμων – Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επαναφέρει στην επικαιρότητα αίτημα που είχε διαμορφώσει στο περυσινό τακτικό της συνέδριο στα Ιωάννινα, το οποίο αφορά στην «Παραχώρηση της περιουσίας των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών στους οικείους Δήμους»!Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η περιουσία των Αγροτικών Συνεταιρισμών δημιουργήθηκε, ανήκει και θα παραμείνει στους αγρότες και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν «ξένο» προς το συνεταιριστικό κίνημα να την… υφαρπάξει.
Στην 01 Δεκεμβρίου, στη κεντρική πλατεία Ξάνθης κ ώρα 17:00 κοντά μας θα είναι η συναγωνίστρια Μπιτάκου Γεωργία. Η Γεωργία Μπιτάκου ακτιβίστρια -νομικός - δημοσιογράφος και επικεφαλής της ακομμάτιστης πατριωτικής Κίνησης Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ έρχεται στην Ξάνθη να μας συναντήσει και να εξηγήσει πως θα ανατραπεί το εθνομηδενιστικό καθεστώς που διαλύει μεθοδικά την Ελλάδα.
Το πρώρο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2018, στα πλαίσια της επιχειρησιακήςεκπαίδευσης στο Δ'ΣΣ, πραγματοποιήθηκαν βολές καμπύλης τροχιάς, με τη συμμετοχήπροσωπικού και μέσων των Μονάδων Πυροβολικού:– Tου Δ” Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ»,– Tων ΧΙΙ και XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ» –XVI Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ»).– Tης 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»). Το προσωπικό  εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές,με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων RM-70, Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα
Στο πλαίσιο της ενασχόλησής τους  με την αρχαία ελληνική ιστορία, οι μαθητές της Δ΄ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ο κόσμος των αρχαίων Αβδήρων», την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου.Το πρόγραμμα είχε ιδιαίτερα βιωματικό χαρακτήρα κάτι που οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν να απόλαυσαν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, αρχικά επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων. Εκεί με τη συνοδεία ξεναγού ενημερωθήκαμε για τον πολιτισμό των αρχαίων Αβδηριτών, τους μύθους για τη δημιουργία της σημαντικής αυτής αποικίας, αλλά και των τρόπο ζωής των κατοίκων.
Σε ανακοίνωση που υπογράφει η  υπεύθυνη του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής του Νοσοκομείου Ξάνθης Δρ. Σοφία Μαυροπούλου, αναφέρεται:   Η Παθολογική Ανατομική είναι κλινικο-εργαστηριακή ειδικότητα. Οι περισσότεροι ασθενείςστο Νοσοκομείο δεν γνωρίζουν και δεν συναντούν τον Παθολογοανατόμο, ο οποίοςσυνεργάζεται στενά με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, παρέχοντάς τους όχι μόνο τηδιάγνωση, αλλά και πληροφορίες για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. 
Με ερώτησή του προς το Δήμαρχο Ξάνθης προκειμένου να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Τρίτης 13/11, ο Νίκος Ανταμπούφης θέτει το θέμα των ευθυνών από την κατάρρευση μέρους της στέγης στο κτίριο της Καπναποθήκης «Π», επικαλούμενος τη σύμβαση με την οποία παραχωρήθηκε το βόρειο τμήμα της Καπναποθήκης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.   Αναλυτικά: 
   Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης στα πλαίσια του Κυπέλου ∆εξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος  2018, διοργανώνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από  το  Κολυμβητήριο  Ξάνθης,  τον  αγώνα  Αυτοκινήτων  “∆ΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ   ΞΑΝΘΗΣ 2018”.     
Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης συγχαίρει όλες και όλους τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ) για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση κι εύχεται καλή θητεία σε όλες και όλους τους αιρετούς.Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που με τη ψήφο τους ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ στη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Τις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων στην Ξάνθη επισκέφθηκε στις 09/11/2018 ομάδα Νορβηγών και Ελλήνων ειδικών. με επικεφαλής τον π. Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα και εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) κ.  Sjur Larsen (NMFA). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Η συμβολή των Α.Π.Ε. στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του Δ.Π.Θ. – Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας-REUNI», που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014».
Συντόνισε τη διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής για την επιλογή υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και συμμετείχε σε συσκέψεις με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ σε Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο.Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 επισκέφθηκε τη Θράκη ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Στέργιος Καλπάκης.Κατά την παραμονή του επισκέφθηκε την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Έβρο και συμμετείχε σε συσκέψεις με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ και στους τρείς νομούς.
Σύσκεψη με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχε στο Δημαρχείο της πόλης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Θέμα της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την υποχώρηση τμήματος της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο της πόλης.Με το πέρας της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ευαγγελία Δρακονάκη, Γιώργος Φιλόσογλου και Ηλίας Καλανταρίδης καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου, ανακοινώθηκαν οι εξής αποφάσεις:
Πατέρα Αντώνιε, Αξιότιμε κύριε ΔήμαρχεΦιλόκαλοι της Σκέψης μας-Φιλόκαλοι της Πράξης μας Πρίν από 7 χρόνια στις 17 Ιουνίου του 2011Στα Εγκαίνια του ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ είχα πει:Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω απόψε εδώμε δύο  στίχους από την Ιλιάδα  του Ομήρου:« Νύν  αυτέ με μοίρα  κιχάνει.  Μη μάν ασπουδί  γε και  ακλειώς  απολοίμην,Αλλά μέγα ρέξας τι κα ι εσσομένοισι  πύθεσθαι». 
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για τη κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. «Εδώ και τώρα» να απολογηθούν μπροστά στον Καβαλιώτικο λαό.
Η γέφυρα στο Διάβα Καλαμπάκας κατασκευάσθηκε το 1982. Όλα αυτά τα  χρόνια δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και συντήρησης της  γέφυρας παρότι υπήρχαν αναφορές για κίνδυνο κατάρρευσης καθώς και από  την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. 17 Γενάρη 2016 η γέφυρα κατέρρευσε.  Η ElxisGroup πραγματοποίησε μια επί τόπου αποτύπωση της κατάστασης της  γέφυρας στις 21 Ιανουαρίου.
ΗΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΩΡΑΡΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΔΕΥΤΕΡΑ 12/11/2018
Συνελήφθη χθες (10-11-2018) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ώρες 5.15 – 8.15 μμ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «Η Ελληνική Φιλοσοφία» Διδάσκων: Θανάσης Μουσόπουλος φιλόλογος – συγγραφέας – ποιητής ·       Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ   Τις δύο πρώτες ώρες του σεμιναρίου ασχολούμαστε με την επεξεργασία και μετάφραση αρχαίων κειμένων.   Στην πρώτη ενότητα θα ασχοληθούμε με έργα του Πλάτωνα.
Διάρκεια: 8 ώρες/ 2 ημέρες των 4 ωρών Ημερομηνίες Σεμιναρίου: 19 και 22 Νοεμβρίου 2018 Ώρες: 17:00 - 21:00 Τοποθεσία: Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9 
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, διοργανώνει 12ωρη Εκπαίδευση Πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες, στις 17-18 Νοεμβρίου 2018.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εξάσκηση στα παρακάτω ενότητες:
Ο Δήμος Αβδήρων, σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, διοργανώνει  παρουσίαση Α΄ Βοηθειών (απώλεια αισθήσεων, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, πνιγμονή, αντιμετώπιση αιμορραγιών) τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα από 18:00 έως 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών  Βαλκανικών Χωρών, στην Γενισέα.
Κράτος το άδικο, που σε όλες μου τις συναλλαγές μαζί του, βρίσκομαι πάντα ζημιωμένος. Έχεις λεφτά κάνε προσφυγή. Δεν έχεις γιατί εγώ σου τα στέρησα; Πρόβλημα σου.Κράτος το παράνομο που αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει όσες αποφάσεις των δικαστηρίων με δικαιώνουν.Κράτος το εκδικητικό που μου λέει, αφού έκανες εσύ προσφυγή για να δικαιωθείς για τις παρανομίες που σου επιβάλω, θα κάνω κι εγώ αναίρεση, παρόλο που ξέρω ότι έχεις δίκιο.
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, Σας γνωστοποιούμε ότι το νέο email της εφημερίδας είναι το εξής:agonasxan@gmail.com
Γνωστοποιήθηκε ότι από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης, θα πραγματοποιούνται από έμπειρους καθηγητές, μαθήματα προετοιμασίας για μαθητές της Β’ Λυκείου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη 18:00-19:30 ΙστορίαΚάθε Τετάρτη 18:00-19:00 ΦυσικήΚάθε Πέμπτη 18:00-20:00 Αρχαία ΕλληνικάΚάθε Παρασκευή 18:00-19:30 Έκθεση
Σάββατο 22-9-2018          Μέγας Ἑσπερινός εἰς τό πανηγυρίζον Ἱερόν            ΩΡΑ: 18:00-19:30                  Παρεκκλήσιον Ἁγίου Ἰωάννου Θεολόγου Θερμῶν.
Η εφημερίδα "ΑΓΩΝΑΣ" είναι καθημερινή πολιτική εφημερίδα της Θράκης με έδρα την Ξάνθη.Η ανακοίνωση για την έκδοση της έγινε στις 25 Μαρτίου 1983.Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε για να υποδηλωθεί η κυρίαρχη πίστη της στα εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά ιδεώδη της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.Ιδρυτής της εφημερίδας ο αείμνηστος Νίκος Γεωργιάδης.Το πρώτο φύλλο εκδόθηκε και κυκλοφόρησε την 1η Μαϊου 1983 για να επισημανθεί ο κοινωνικός της προσανατολισμός.
Το Γλυκό Βαζάκι ήρθε στην πόλη της Ξάνθης….το πήρατε μυρωδιά; Στην οδό Πλάτωνος 48Η καρδιά δεν είναι ποτέ στο κέντρο!Είναι...στην Πλάτωνος 48 στην Ξάνθη και θα ακούσετε το χτύπο της στο 2541070563..!Κάτι νέο ήρθε στην πόλη...Το πήρατε μυρωδιά;This is the dividerΤο Γλυκό Βαζάκι της Αν Μαρί Μυκονιάτη άνοιξε και σας προσφέρει καλούδια μοναδικά,  ξεχασμένες παραδόσεις, όπως το γλυκό του κουταλιού και το σουτζούκ λουκούμ  αλλά και είδη που θα καλύψουν σύγχρονες ανάγκες και μοντέρνους χαρακτήρες!…στην Πλάτωνος 48