Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 14 Ιουλίου, 2018
8437
 
 
              Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι, Σας πληροφορούμε ότι θα πραγματοποιήσουμε και φέτος με 3 λεωφορεία, δύο (2) Προσκυνηματικά ταξίδια στη Β. Ήπειρο, 23-26 Σεπ. και 12-15 Οκτ. 2018, κυρίως ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 7976 Ελληνόπουλα εκείνα, που αφού πολέμησαν γενναία, για την Ελευθερία της Πατρίδος στο Έπος του 1940-41,έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, αλλά και για την ενίσχυση του γηγενούς Ελληνισμού της περιοχής. 
Συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 12 και 13-7-2018, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τρεις ηλικιωμένους στην Αλεξανδρούπολη.    
Με 150 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε στις 12/7/2018 το νομοσχέδιο «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμβάθυνση της Δημοκρατίας-Ενίσχυση της συμμετοχής - Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Μεταξύ άλλων, το εν λόγω νομοσχέδιο καθιερώνει την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και «σπάει» τις εκλογικές περιφέρειες της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Κυριακή στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ, ενημερώνοντας  τους Ξανθιώτες κι εργαζόμενους, για την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής αργίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε μαγαζιά – εμπορικές αλυσίδες στο κέντρο της πόλης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του Μ. Φανουράκη, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξάνθης, από τον υιό του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη.  Η επίθεση αυτή καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής αντιπαράθεσης  φτάνοντας στον τραμπουκισμό.
Σε σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Καβάλας υπό τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα με θέμα τη «Συμβολή του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» συμμετείχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.
To Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης βρίσκεται ανάμεσα στις 5 πρώτες δομές, στο διαγωνισμό StartUpper Awards 2018, στην κατηγορία Δομές - Βραβεία – Πρωτοβουλίες. Στην συγκεκριμένη κατηγορία υπήρξαν πάνω από σαράντα πέντε υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το egg ,Alpha Bank Fintech Challenge, Cosmote Hackathon, MIT Enterprise Forum Greece κ.α. Μια πολύ σημαντική διάκριση τόσο για τη Ξάνθη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Ως γνωστόν η περιοχή της Ροδοπαίας (Δυτικής) Θράκης, κατελήφθει από τους Τούρκους το διάστημα 1360-1385 και έμεινε κάτω από την Οθωμανική κυριαρχία μέχρι το 1912, δηλαδή για 530 περίπου χρόνια.  Παρ’ όλα αυτά όμως ποτέ δεν έχασε ο πληθυσμός την Ελληνική και Χριστιανική ταυτότητα αλλά αντίθετα παρουσίασε ανάπτυξη και άνθιση, κυρίως μετά το 1860. Τη Θράκη κατέλαβαν τα Βουλγαρικά στρατεύματα το 1912 (ως σύμμαχοί μας εναντίον των Τούρκων) κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, όταν ο Ελληνικός Στρατός  ξεχύνονταν από την Μελούνα και το Σαραντάπορο προς τα βόρεια.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης καταπολέμησης κουνουπιών η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί αεροψεκασμούς με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας υδάτινης επιφάνειας. Σε επίγειες δράσεις καταπολέμησης επιχειρούν στο πεδίο 6συνεργεία καθημερινά και με τροποποίηση του προγράμματος δράσης, έχουν εντατικοποιηθεί οι ψεκασμοί και οι αεροψεκασμοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.
Στην εκστρατεία «Coach, the ally for heath» (Allenatore, alleato di salute) του οργανισμού «Together against cancer (Insieme contro il cancro) με έδρα την Ιταλία θα συμμετέχει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, ύστερα από πρόταση του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani. Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα μικρότερα φαρμακεία στερούνται αποθεμάτων και οι φαρμακοποιοί γίνονται… «ζητιάνοι», απευθυνόμενοι σε συναδέλφους τους, για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών- πελατών τους. Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, συμμεριζόμενος τις διαμαρτυρίες των μικρών φαρμακοποιών, που καταγγέλλουν την τακτική συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Τσακαλώτο αν η Κυβέρνηση σχεδιάζει την ολοκλήρωση διαδικασίας αδειοδότησης των εταιριών διαδικτυακού στοιχηματισμού του ν.4002/2011, καθώς επίσης και την άμεση αναδρομική φορολόγησή τους κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι εταιρίες αυτές λειτουργούν στην πραγματικότητα σε μία αμφισβητούμενη νομιμότητα, καθώς η αδειοδότησή τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ φορολογούνται κατά δήλωση.
*Οι έντονες και πολλές βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα “να κάνουν πάρτυ” τα κουνούπια στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης και να υποφέρουν παραθεριστές και επισκέπτες.Οι ψεκασμοί, αν έγιναν, δεν έφεραν αποτέλεσμα... *Θα ήταν καλό ο Δήμος Ξάνθης να τοποθετηθεί δημόσια για το ατύχημα στην παιδική χαρά στην περιοχή της Κυψέλης. *Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά υπέβαλε ο υποψήφιος ανάδοχος για τη μελέτη της πεζογέφυρας στα Κιμμέρια. *Νέα αντιδήμαρχος η Παρτσαλίδου Δέσποινα που παίρνει τη θέση της Αλεξίας Γκιρτζίκη.
19 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ.Πολιτιστικό Κέντρο ΜάνδραΠαραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία ΜάνδραςΓια μια ακόμη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας σας καλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στις 19 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ.  με το μουσικό σχήμα "Ντιριντάχτα".  Σας περιμένουμε να χορέψουμε και να περάσουμε καλά στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου Μάνδρας!Είσοδος 12 ευρώ με φαγητό.  Κυριακή 22  Ιουλίου 2018
H Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™ διοργανώνεται για 10η συνεχή φορά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το έτος 2018 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.Ο παγκόσμιος Τελικός της φετινής World Robot Olympiad™ 2018 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.
Την Τετάρτη 11-7-2018 αναχώρησαν, δύο αθλήτριές μας που έχουν πιάσει τα όρια, για να ταξιδέψουν και να λάβουν μέρος στην πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων ΑΒ που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 12-15/7/2018.Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος της κολύμβησης στην Ελλάδα όπου συμμετέχουν μόνο οι αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.Στους αγώνες θα συμμετέχουν οι αθλήτριες : Τζούμα Ευαγγελία & Τοπτσίδη Σοφία
Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος αλλοδαπός,  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, ο 41χρονος, οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Βελγικών αρχών, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε το αίτημα του Νοσοκομείο από την 4η ΥΠΕ για την πρόσληψη ενός Αναισθησιολόγου ιατρού ΕΣΥ.Επίσης έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την πλήρωση 9 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ιατρών ΕΣΥ
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι ημερίδες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) με θέμα: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους – Παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας», οι οποίες έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη (27/06/2018), στην Καβάλα (28/06/2018) και στα Ιωάννινα (06/07/2018).
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε βάρος 25χρονης ημεδαπής, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε η δράστιδα, διατηρώντας επιχείρηση παροχής υπηρεσιών είσπραξης - εξόφλησης λογαριασμών στην Καβάλα, προέβαινε στην είσπραξη χρηματικών ποσών από πολίτες για την εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, χωρίς όμως στη συνέχεια να αποδίδει τα χρήματα στην αρμόδια ΔΕΚΟ, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά.
Τίτο - Μακεδονικό Το Μακεδονικό Ζήτημα, είναι μια βασική παράμετρος του όλου Ανατολικού Ζητήματος, στο οποίο τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα έχουν εμπλακεί και συνεχίζουν να εμπλέκονται, όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις, για εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών επιδιώξεών τους στην περιοχή.
Το βατερλώ με την επανεσκαφή    του μόλις πριν λίγων ημερών νέου ασφαλτοτάπητα της οδού Μιαούλη, προκειμένου να εκτελεστούν νέα έργα αυτή τη φορά της ΔΕΔΔΗΕ, για τα οποία άκουσον άκουσον ο ίδιος ο Δήμος Ξάνθης έδωσε άδεια (ύστερα από αίτηση της ΔΕΔΔΗΕ που υποβλήθηκε το μήνα Μάιο) αφού όμως πρώτα είχε ολοκληρωθεί το έργο τοποθέτησης της νέας ασφάλτου, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανικανότητα, τον ερασιτεχνισμό  και προφανώς την κατάρρευση μιας δημοτικής αρχής που κάθε μέρα που περνάει παραπαίει όλο και περισσότερο, αυτοδιαλυόμενη πλήρως... 
H ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης με ορμή νεοφώτιστου εκτοξεύει κατά «ριπάς» δελτία τύπου. Κατά τα άλλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για  πολλά λόγια, λασπολογία, λαϊκισμό και συκοφαντία...Έχουμε να πληροφορήσουμε στην ενθουσιώδη συντακτική ομάδα της ΝΔ  και να απαντήσουμε εφ’ όλης της ύλης, για τα εξής:
Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας η οποία θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018. Το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στον συνδυασμό διαφορετικών τρόπων μετακίνησης. Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, και  την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς. 
Τις προσεχείς ημέρες, το πιστό αντίγραφο του αγάλματος της ΝΙΚΗΣ της Σαμοθράκης θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Έγινε μάλιστα και φηφοφορία μεταξύ των κατοίκων για τον ενδεδειγμένο χώρο της τοποθέτησής του. Στη μεγάλη τους πλειοφηφία οι κάτοικοι πρότειναν τον αρχαιολογικό χώρο. Είχαν προταθεί ακόμα το λιμάνι και το μουσείο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με όσους ακόμα είχαν ταυτιστεί μαζί του άνοιξε δρόμους. Για όσους έχουν την βούληση. Για όσους διαθέτουν υπομονή και επιμονή. 
Συναδέλφισσα / συνάδελφε,Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου βιώνουν καθημερινά την εκμετάλλευση στο πετσί τους με όλες τις μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τα σπαστά ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες, την πίεση, τη δουλειά τις Κυριακές και τους άθλιους μισθούς που ξεκινάνε από τα 180-200 ευρώ για τους νέους κάτω των 25.
 Το  Δ.Σ  του  ΣΕΑΝ  Ξάνθης  με  την  υπ’  αριθ΄   11 / 27-6-2018  απόφασή  του:  α) εκφράζει  την  αμέριστη  συμπαράσταση  και  την  αλληλεγγύη  του,  στους  δύο  Έλληνες  Αξιωματικούς,  που  κρατούνται  αδικαιολόγητα  στις  φυλακές  της  Τουρκίας  και 
Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, στο λαϊκισμό τη συκοφαντία και την λασπολογία απαντά με δεδομένα. Το συνεχώς υποβαθμιζόμενο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, υπολειτουργεί και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  στο υποστελεχωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα καθιστούν απαγορευτική την πρόθεση της Κυβέρνησης, να αγνοεί την υγεία των πολιτών της Ξάνθης και να «δανείζει» ιατρούς σε γειτονικό νομό.
Με έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον απολογητικό επικοινωνιακό αγώνα προς τους Έλληνες πολίτες στον οποίο έχουν επιδοθεί τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή τα θέματα της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στην περίπτωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λαϊκό απόφθεγμα παίρνει σάρκα και οστά.
Η επιτροπή αγώνα αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ σε καλεί να πυκνώσεις τις γραμμές της αντίστασης, απέναντι στις απάνθρωπες ρυθμίσεις για την κυριακάτικη αργία που εφαρμόζονται με όλο και μεγαλύτερη ένταση. Απευθυνόμαστε σε σένα
Στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προέβει σε δειγματοληψία πόσιμου νερού από την ευρύτερη περιοχή. Το δείγμα εστάλη για ανάλυση στο Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να γίνει χημική εξέταση και εξέταση για βαρέα μέταλλα.
Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσάνων στη Χαϊντού Ξάνθης στις 28 Ιουλίου 2018.                                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στις 5 το απόγευμα στο "Κέρασμα" στην Γ.Σταύρου 17, στον πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζεται το βιβλίο του κ. Θανάση Τσακνάκη "Ιμερτά Μυθαναγνώσματα" από το Θρακικό περιοδικό "Ενδοχώρα". Τα «Ιμερτά Μυθαναγνώσματα» είναι μία ευχάριστη και διδακτική λογοτεχνική ανάπλαση, ενίοτε και κατάλληλη συμπλήρωση, αρχαίων ελληνικών μύθων. Απευθύνονται κυρίως σε παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά φιλοδοξούν να ανταποκριθούν και στις μυθολογικές αναζητήσεις ενηλίκων αναγνωστών. 
Αν και η αγωνία όλων μας πήγαζε στο αποτέλεσμα που θα έφερναν οι Τσουλουχάς Γεώργιος και Σωτηρίου Ιορδάνης στο τελευταίο ΕΤΑΠ του BIKE ODESSEY 2018,μιας και η επικοινωνία με τους συνοδούς τους ήταν απίθανηλόγω του πάθους και της έντασης του αγώνα,ωστόσο ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ,Επίσημο μέλλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
Οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζουν μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους  Βατράχους  για την θερινή καλλιτεχνική περίοδο 2018, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου. 
Το Καλοκαίρι ήρθε και το ΑΞΙΟΝcamp δηλώνει για δέκατη χρονιά παρόν. Το μοναδικό ημερήσιο camp της περιοχής μας είναι και πάλι έτοιμο για παιχνίδι, διασκέδαση και γνώση.Σε ασφαλές περιβάλλον λίγο έξω απο την πόλη με σύγχρονες αθλητικές και σχολικές εγκαταστάσεις που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του camp και προσφέρουν στα παιδιά μια ευχάριστη καλοκαιρινή απόδραση δίπλα στο σπίτι τους! Βασικός σκοπός του προγράμματος και φέτος είναι ο συνδυασμός του παιχνιδιού με τη γνώση.
Το σχολείο αποτελείται από 9 αίθουσες.Κάθε αίθουσα είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, διαδραστικό πίνακα, προτζέκτορα, σύνδεση στο διαδίκτυο και ό,τι άλλο διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία.Τα μαθήματα ξένων γλωσσών πραγματοποιούνται σε ξεχωριστές αίθουσες.Υπάρχει ξεχωριστή βιβλιοθήκη για το δημοτικό με εκατοντάδες τόμους παιδικής λογοτεχνίας.Οι μαθητές του δημοτικού δεν χρειάζεται να ανεβαίνουν σκαλοπάτια, καθώς το σχολείο είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί των μικρών μαθητών.
Η εφημερίδα "ΑΓΩΝΑΣ" είναι καθημερινή πολιτική εφημερίδα της Θράκης με έδρα την Ξάνθη.Η ανακοίνωση για την έκδοση της έγινε στις 25 Μαρτίου 1983.Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε για να υποδηλωθεί η κυρίαρχη πίστη της στα εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά ιδεώδη της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.Ιδρυτής της εφημερίδας ο αείμνηστος Νίκος Γεωργιάδης.Το πρώτο φύλλο εκδόθηκε και κυκλοφόρησε την 1η Μαϊου 1983 για να επισημανθεί ο κοινωνικός της προσανατολισμός.
Ανακοινώνεται ότι η υποβολή των δικαιολογητικών για την εγγραφή-επανεγγραφή των παιδιών στους Δημοτικούς Βρεφικούς – Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας για τη σχολική περίοδο Σεπτέμβριος 2018- Ιούλιος 2019, είναι από τις 10 Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου 2018 από τις 8:00π.μ. έως και 14:00μ.μ., στην προϊσταμένη του βρεφικού ή παιδικού σταθμού της 1ης επιλογής που επιθυμεί ο γονέας. Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα του Ν.Π. www.kkpadx.gr. 
Το Γλυκό Βαζάκι ήρθε στην πόλη της Ξάνθης….το πήρατε μυρωδιά; Στην οδό Πλάτωνος 48Η καρδιά δεν είναι ποτέ στο κέντρο!Είναι...στην Πλάτωνος 48 στην Ξάνθη και θα ακούσετε το χτύπο της στο 2541070563..!Κάτι νέο ήρθε στην πόλη...Το πήρατε μυρωδιά;This is the dividerΤο Γλυκό Βαζάκι της Αν Μαρί Μυκονιάτη άνοιξε και σας προσφέρει καλούδια μοναδικά,  ξεχασμένες παραδόσεις, όπως το γλυκό του κουταλιού και το σουτζούκ λουκούμ  αλλά και είδη που θα καλύψουν σύγχρονες ανάγκες και μοντέρνους χαρακτήρες!…στην Πλάτωνος 48