“Έως πότε θα ανεχόμαστε την υποβάθμιση, την παρακμή και την εγκατάλειψη του τόπου μας;”

 Φίλες και φίλοι της Ελληνικής Αυγής. Στεκόμαστε με ψηλά το κεφάλι, αγέρωχοι μπροστά στο οποιοδήποτε ανθελληνικό σύστημα  που μας πολεμά. Εδραιωμένοι όσο ποτέ απέναντι σε ένα καθεστώς που καπηλεύεται το όνομα της Δημοκρατίας εδώ και σαράντα χρόνια. Ένα καθεστώς που θυσιάζει την Ελληνική αξιοπρέπεια, την Ελληνική οντότητα, την Ελληνική ζωή στο βωμό των ξένων οικονομικών συμφερόντων. Είμαστε εδώ για την πολύπαθη περιφέρειά μας. Εγκαταλελειμμένη από το ανθελληνικό κράτος των Αθηνών,  μαστίζεται από τη γάγγραινα της παρακμής.

 Φίλες και φίλοι της Ελληνικής Αυγής. Στεκόμαστε με ψηλά το κεφάλι, αγέρωχοι μπροστά στο οποιοδήποτε ανθελληνικό σύστημα  που μας πολεμά. Εδραιωμένοι όσο ποτέ απέναντι σε ένα καθεστώς που καπηλεύεται το όνομα της Δημοκρατίας εδώ και σαράντα χρόνια. Ένα καθεστώς που θυσιάζει την Ελληνική αξιοπρέπεια, την Ελληνική οντότητα, την Ελληνική ζωή στο βωμό των ξένων οικονομικών συμφερόντων. Είμαστε εδώ για την πολύπαθη περιφέρειά μας. Εγκαταλελειμμένη από το ανθελληνικό κράτος των Αθηνών,  μαστίζεται από τη γάγγραινα της παρακμής.

 Φίλες και φίλοι της Ελληνικής Αυγής. Στεκόμαστε με ψηλά το κεφάλι, αγέρωχοι μπροστά στο οποιοδήποτε ανθελληνικό σύστημα  που μας πολεμά. Εδραιωμένοι όσο ποτέ απέναντι σε ένα καθεστώς που καπηλεύεται το όνομα της Δημοκρατίας εδώ και σαράντα χρόνια. Ένα καθεστώς που θυσιάζει την Ελληνική αξιοπρέπεια, την Ελληνική οντότητα, την Ελληνική ζωή στο βωμό των ξένων οικονομικών συμφερόντων. Είμαστε εδώ για την πολύπαθη περιφέρειά μας. Εγκαταλελειμμένη από το ανθελληνικό κράτος των Αθηνών,  μαστίζεται από τη γάγγραινα της παρακμής. Έχουμε χρέος ιερό απέναντι στους προγόνους μας και στα παιδιά μας να αναστήσουμε τούτο τον τόπο, τούτη την περιφέρεια. Να την ξαναζωντανέψουμε.  Έχουμε χρέος ιερό να κόψουμε τα δόλια σκοτεινά χέρια των γειτόνων  μας, που απλώνονται σαν αρπακτικά με μίσος κι εκδίκηση, στα ιερά Ελληνικά χώματα. H τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πυλώνα του πολιτικού συστήματος, επομένως επιβάλλεται η εξυγίανσή της. Αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα και την ανασυγκρότηση της πολιτείας. Βασικός στόχος είναι η αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης στην τοπική αυτοδιοίκηση, που μπορεί να έλθει μόνο με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ.  Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί μέσα από τις αυτοδιοικητικές  εκλογές, είναι ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται πλέον την υποκρισία, την κοροϊδία και την ψευτιά, αλλά στηρίζει  τον τίμιο, αληθινό αγώνα, ενάντια στην διαφθορά, για μια καλύτερη Ελλάδα. Η καταβαράθρωση της περιοχής μας έχει επέλθει από τις πολιτικές θεραπαινίδες των  εθνομηδενιστών  κυβερνόντων.  Εμείς δεν είμαστε από μεγάλα τζάκια της πολιτικής, γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών κι έχουμε λύσεις για όλα. Μπορεί να μην έχουμε εμπειρία διοίκησης, έχουμε όμως κάτι άλλο που δεν το έχουν αυτοί, έχουμε φιλοπατρία, ηθική, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια. Η εμπειρία αποκτάται,  τα άλλα, είτε τα έχεις είτε όχι. Αρχικά σας εκθέτω ότι σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας η ανεργία έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα ρεκόρ. Να σας πω ότι η ανεργία στον Ν. Ξάνθης έχει ξεπεράσει το 30%, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση. Στον κλάδο δε των οικοδόμων έχει αγγίξει το 90%. Δεν υπάρχει επαρκής πρωτογενής τομέας, η γεωργία και η κτηνοτροφία έχουν αφεθεί στην τύχη τους, καμία μέριμνα καμία εισφορά. Όταν δεν λειτουργεί σωστά ο πρωτογενής τομέας, δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή, οπότε δεν υπάρχει ανάπτυξη. Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της κτηνοτροφίας του Νομού μας , προστέθηκε τους τελευταίους μήνες ο ιός της ευλογιάς, η απώλεια ζωικού κεφαλαίου από τα πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα , επέτεινε τον οικονομικό μαρασμό των κτηνοτρόφων.  Καμία μέριμνα από τις περιφερειακές αρχές για μέτρα πρόληψης. Ο χώρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων βρίσκεται σε μαρασμό, ενδεικτικά, τον πρώτο μήνα του 2014 στο ΕΒΕ Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν 62 διαγραφές. Ο κλάδος της μεταποίησης παρότι βιώσιμος και πυλώνας ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, καταρρέει. Η αποβιομηχάνιση, ο τουρισμός, η μη διασφάλιση και  στήριξη της λειτουργίας των δομών υγείας και παιδείας,

 Η εγκατάλειψη των λιμένων στην τύχη τους, η πλήρης υποβάθμιση των υπολιμεναρχείων  Λάγους και Φαναρίου, η κατάργηση των λιμενικών σταθμών Αβδήρων και Μαρώνειας,

 Η  στασιμότητα βασικών υποδομών , δρόμοι, πλατείες, γήπεδα, αρδευτικά κανάλια έχουν εγκαταλειφθεί  στην τύχη τους,

Τα μικρά μαγαζιά- περίπτερα, που εξαφανίζονται από την πόλη, με την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των καπνικών, (να τονίσω εδώ ότι  με το μέτρο αυτό, ενισχύεται κατά κόρον το λαθρεμπόριο στα καπνικά ), νομοθετήθηκε  ένας οδοστρωτήρας σε βάρος του μικρομεσαίου επιχειρηματία, ώστε να φύγει και να ελέγχουν τη νέα, μικρότερη, αγορά οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα στα οποία χαρίζουν τα πάντα .

Προτεραιότητα  μας  η επαναλειτουργία της Αστυνομικής σχολής Ξάνθης που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

Εικόνες εξαθλίωσης της Ξανθιώτικης κοινωνίας, αντικρίζουμε καθημερινά.

Οδήγησε το ανάλγητο κράτος και οι φορείς του, τον Νομό μας, σε μία επίκτητη φτωχοποίηση κι εξαθλίωση. Σκληρή  η ξανθιώτικη πραγματικότητα, της φτώχειας, της ανεργίας, ακόμη και της πείνας.

Οι λύσεις που προτείνουμε είναι συγκεκριμένες, ουσιαστικές και πραγματοποιήσιμες. Αλλά δεν είναι οι εύκολες. Απαιτούν εργασία με μεράκι και ζήλο. Στόχος μας είναι η καλύτερη απορρόφηση του επόμενου προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, που θα υπάρξει για την Περιφέρειά μας.  Θα επιδιώξουμε με κάθε δυνατό μέσο την στροφή και την απασχόληση του Έλληνα στην πρωτογενή παραγωγή, για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή. Θα εκμεταλλευτούμε  κάθε μορφή χρηματοδότησης της περιφέρειας, ανά τομέα, εθνικούς πόρους , ιδιωτικές επενδύσεις ,κ.α.,  μαζί δε, με την τεχνογνωσία και πρωταρχικά με ανθρώπους που έχουν θέληση κι όραμα, που ενδιαφέρονται για όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα και που θα εργαστούν σκληρά και ουσιαστικά, θα φέρουμε  τον Νομό μας και την περιφέρεια μας,   στην θέση που τους αξίζει. Η Εθνική μας ανάπτυξη, για την Ελληνική Αυγή δεν αποτελεί όνειρο ούτε διακαή πόθο. Είναι ο θεμέλιος λίθος και η αρχή των πάντων. Η βάση για μια μεγάλη και ρωμαλέα Ελλάδα, για περήφανους Έλληνες! Έτσι όπως μας αρμόζει! Θέλουμε η αγάπη σας για την πατρίδα και τον Ελληνισμό να ενωθεί με το δικό μας όραμα. Μακριά από ανθελληνικές αντί προοδευτικές τάσεις και τάξεις. Έως πότε θα ανεχόμαστε την υποβάθμιση, την παρακμή και την εγκατάλειψη του τόπου μας; Ας αντιδράσουμε επιτέλους, ας πάψουμε ως λαός, να είμαστε υποχείριο δουλείας των κερδοσκόπων πολιτικών μας. Ας πολεμήσουμε κι ας αντικρούσουμε αυτή την ληστρική επίθεση.  Μόνο μία κραταιά Εθνικιστική τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να τα ανατρέψει όλα αυτά. Με αξίες, όραμα, στόχο, αγώνα, εντιμότητα, σκληρή εργασία και πάνω απ’ όλα αγάπη για την Ελλάδα, για τον Έλληνα! Καθήκον όλων μας είναι,  με τον αδιάκοπο νόμιμο πολιτικό μας αγώνα, να  εξαλείψουμε και το τελευταίο προγεφύρωμα αυτών που εξαθλιώνουν τον Μακεδόνα και τον Θρακιώτη, υπηρετώντας την εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου. Η απαλλαγή από τους υπεύθυνους της παρακμής της περιφέρειάς μας, έχει μόνο ένα δρόμο, εκείνον της ακλόνητης υποστήριξης στον πολιτικό αγώνα της Ελληνικής Αυγής.

 

Κρυσταλίδου Κόνι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button