Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 
 
 Πρωτοσέλιδο 
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018
8316
 
Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης συμμετείχε και φέτος στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πτηνών (ΜΕΚΥΠ) που διοργανώνονται ετησίως από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πανελλαδικά. Στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν οι ΜΕΚΥΠ 2018 στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ), από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) υπό την καθοδήγηση του ειδικού επιστήμονα, κ. Λαυρέντη Σιδηρόπουλου, συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης  φιλοξενεί τον συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα, «Οι Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή- Κουρδικό Ζήτημα. Πώς επηρεάζουν Ελλάδα και Κύπρο». 
Η Κομοτηνή είναι ο πρώτος σταθμός για το 2018 των ενημερωτικών εξορμήσεων της ΕΡΤ3 στην περιφέρεια.Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, οι «Ειδήσεις των 19:00» με τον Παναγιώτη Κώστα, με ένα δυναμικό δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο, μεταδίδονται από την πόλη της Θράκης σε συνεργασία με την ΕΡΤ Κομοτηνής, συνδυάζοντας ειδήσεις από την επικαιρότητα με έρευνες, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για την ειδησεογραφία του τόπου.
Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, τη Δευτέρα  22 Ιανουαρίου 2018, καθώς και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία), εργασίες που αφορούν την τοποθέτηση του αποκριάτικου διάκοσμου της πόλης μας. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στο ανωτέρω τμήμα της 28ης  Οκτωβρίου.
Δεν μας εξέπληξε η απόρριψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αγορά ακινήτου (Παιδικού Σταθμού)  κατά τον έλεγχο νομιμότητας. Προηγήθηκε παρόμοια απόρριψη απόφασης του ΣΔΑΝΞ για έργο 5.000.000, με κίνδυνο απένταξης του από τη χρηματοδότηση.Οι δημότες το έχουν εμπεδώσει πια.Το γινάτι, η εκδικητική αντιπαράθεση, η προχειρότητα, η ανικανότητα, το θεαθήναι,  είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διοίκησης του Δήμου.Κοντεύει οι αποφάσεις που απορρίπτονται να είναι περισσότερες από τις αποφάσεις που εγκρίνονται.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών επισκέφθηκαν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 το Παράρτημα Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης - πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορ. Ελλάδος και δώρισαν παιχνίδια, είδη ζωγραφικής και άλλα είδη στα παιδιά του Παραρτήματος, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης κ. Ιωάννη Καραμανλή. Τα συγκεκριμένα είδη συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών την 29η  Δεκεμβρίου 2017.
Την αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα θυμίζει  για δύο μέρες το Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη,  καθώς 200 περίπου μαθητές της Α΄ Τάξης του  Λυκείου εννέα σχολείων από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Προσομοίωσης Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ άλλοι τόσοι μαθητές θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση. 
Εμείς, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, συνελθόντες στην τακτική μηνιαία Σύναξη, παρουσία  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος σήμερα την 17η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11ην πρωϊνή, συντάσσουμε και ομοφώνως εγκρίνουμε το παρακάτω Ψήφισμα επί του φλέγοντος εθνικού θέματος της Μακεδονίας, το οποίο παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και δικαιολογημένη ανησυχία, εκφράζοντες και την αγωνία του λαού μας, κοινωνοί της οποίας γινόμαστε καθημερινά.  
Άντε καλορίζικος και άλλο κακό να μη μας βρει. Παρά τις διαφωνίες, τις πορείες και τις απεργίες τελικά το πολυνομοσχέδιο έγινε  «πολυνόμος»  και μάλιστα και με 154 ψήφους, τρείς επιπλέον ως μαξιλάρι  ασφαλείας. Τα προαπαιτούμενα  της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν πράξη και με τη βούλα και έτσι οι δανειστές μας θα μας δώσουν και τα τελευταία χρωστούμενα του δανείου… Κοιτάξτε μην αγχώνεστε και μην πανικοβάλλεστε ο βρεγμένος δε τη φοβάται τη βροχή.
Μετά την άφρονα και εγκληματική πολιτική 30 χρόνων 1981-2010, όπου η Ελλαδίτσα μας έπαιξε τελικά τον ρόλο του Ασώτου υιού κατά το Ευαγγέλιο, ήρθε η ώρα της κρίσης. Όχι η ώρα της κρίσης κατά το Ευαγγέλιο, αλλά η ώρα της Πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά Ελληνικής οικονομικής κρίσης.   Στο έγκλημα αυτό συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Αριστερό-Κεντροδεξιάς, με εξαίρεση ίσως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 1990-1993.Άλλο τώρα εάν οι αριστεροί βγάζουν την ουρά τους από έξω.
Ο θεσμός του «All star game» γίνεται στην Ελλάδα από το 1991, με συνδιοργανωτές τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ.Φέτος συμπληρώνει 23 χρόνια ζωής. Για το 2018 η διοργάνωση φιλοξενείται στην Πάτρα στις 10-11 Φεβρουαρίου.Ο αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους μπασκεμπολίστες που παίζουν σε ομάδες του πρωταθλήματος.Μπορείτε να ψηφίσετε ποιοι θα εκπροσωπήσουν τις ομάδες των ξένων και Ελλήνων, σε παίκτες και προπονητές.
Ένας από τους βασικούς και ουσιώδεις στόχους ενός ελληνικού σχολείου με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και οικουμενικό προσανατολισμό είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η σφυρηλάτηση της εθνικής και ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών του.Για να υπάρξει ευρωπαϊκή ταυτότητα, σημαντική προϋπόθεση είναι η επαφή και η γνωριμία των νέων με τα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προασπίζουν τη δημοκρατία και το μέλλον της. 
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της  Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης,  διατηρώντας ανέπαφα τα στοιχεία εκείνα του μείγματος της ωριμότητας και της τρυφερότητας που τον χαρακτηρίζουν, ευτύχισε το απόγευμα της Κυριακής 14 του Γενάρη 2018 να πραγματοποιήσει στα γραφεία του,
Δε μας προκαλεί έκπληξη πλέον ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιαφορεί για την άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας που σύσσωμη αντιδρά στο πρόγραμμα "Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης μουσουλμανοπαίδων στα νηπιαγωγεία της Θράκης" και τις αποφάσεις των Συλλόγων Ξάνθης και Ροδόπης. Άλλωστε, αν υπήρχε εκτίμηση για τη στάση των εκπαιδευτικών, θα είχε επικοινωνήσει από την αρχή με τους εκπαιδευτικούς και θα είχε αφουγκραστεί τις προτάσεις τους.
Η σειρά των συλλόγων στην καρναβαλική παρέλαση για το 2018 Π.Σ. «ΑΤΙΘΑΣΟΙ»Π.Σ. «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»Π.Σ. «ΝΕΟΛΑΙΡΑ»Σύλλ. «ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ» ΝέστουΠ.Σ. «ΑΝΟΙΞΗ»Π.Σ. «ΑΜΦΙΤΡΥΟΝΕΣ»Π.Σ. «ΟΙ ΦΙΛΟΙ»Π.Σ. «ΚΑΒΕΙΡΟΙ»Σύλλ. ΔΑΦΝΙΩΤΩΝ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»Π.Σ. «ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ»Π.Σ. ΙΑΣΜΟΥΣύλλ. ΚΡΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤ. «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»Π.Σ.«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ»Π.Σ. «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ»Π.Σ. «ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»«ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ»Π.Σ. «ΤREL@CADEMY.KOM»Π.Σ. «ΒΙΣΤΩΝΕΣ»Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΩΝ «Η ΓΕΦΥΡΑ»
 Στις 4 Δεκ. 2018, με επισκέφθηκε ο 86-χρονος Συνταξιούχος Διδάσκαλος κ. Παύλος Ανδρέου του Γεωργίου, κάτοικος Ξάνθης, ο οποίος έχοντας πληροφορηθεί για τις συχνές επισκέψεις και το διαρκές ενδιαφέρον από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τους ‘’Άταφους Ήρωες’’ που έπεσαν στη Β. Ήπειρο στο Έπος του 1940-1941, με πληροφόρησε ότι εκεί ‘’βρίσκεται’’ από τις 2 Δεκ.1940 και ο αδελφός του Νικόλαος. 
Σήμερα είναι η ιστορική επέτειος, που έγινε στο σκλαβωμένο στους Βρετανούς νησί της Κύπρου. Ο λαός του νησιού με την συντριπτική πλειοψηφία του ποσοστού 95,7% του λαού μας, ανάμεσα τους και αρκετοί Τουρκοκύπριοι, αξιούσαν τη λευτεριά του νησιού και την ένωση του με την Ελλάδα. Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν δημοψήφισμα με υπογραφές πλέον και όχι δια βοής. Μέχρι τότε δεκάδες φορές έγιναν ψηφίσματα δια βοής σε ναούς ιδίως κατά τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του 1821.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μικρών αρχαιολόγων με τίτλο «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» έρχεται μασκαρεμένο στη σχολική τάξη!Ο Καραγκιόζης ετοιμάζεται για την αποκριά! Η μουσειολόγος Νατάσα Μιχαηλίδου επισκέπτεται τη σχολική τάξη, για να γνωρίσει στους μαθητές το νεοελληνικό θέατρο σκιών μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων:
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης προκειμένου να επιλέξει την Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2018, καλεί όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας βιογραφικό και φωτογραφίες, από την Τετάρτη 17/1/2018 έως και Τετάρτη 24/1/2018 στο Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Πληροφορίες: Αριστέα Αλατά τηλ. 2541073640 (κωδ. 3) e-mail: eventskpdx@gmail.com
Με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης την Παρασκευή το απόγευμα έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην Ξάνθη πρώτη απάντηση στο νέο πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά μέτρα.Στη συγκέντρωση μίλησαν η Δ.Μουρούτη και η Γ. Ρόιδου, γραμματέας και πρόεδρος αντίστοιχα του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.
Αγαπητέ κύριε ΓεωργιάδηΤην 1η Νοεμβρίου έγραψα ένα άρθρο που δημοσίευσε ο τοπικός τύπος (και η δική σου έγκριση εφημερίδα) με τίτλο "Εκδηλώσεις για τον Περικλή στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού".Τόνιζα τη σημασία της οργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των μαθητών, των δημοτών, των αρχών και προσωπικοτήτων, όπως η πρύτανης κυρία Αρβελέρ.Συγχρόνως, διατύπωνα την άποψη ότι κι εμείς έχουμε να προβάλλουμε παγκοσμίως έναν πανεπιστήμονα, το Δημόκριτο των Αβδηρίτη, όμως.... "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"!!!
Σάββατο βράδυ 13 - 1 - 2018 στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων, έκοψε την πίτα το ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ.Την ευλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Παντελεήμονας.Χαιρέτισαν την εκδήλωση: ο Περιφερειάρχης Χρίστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι Δήμαρχοι Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Γιώργος Τσιτιρίδης, Καπζά Τζεμήλ, Θωμάς Μίχογλου.Παρόντες ακόμα εκπρόσωπος του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ροδόπης, Έβρου κ.α.
Αγαπητοί-ες κύριοι-ες και φίλοι του Συλλόγου μας, Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στο κέντρο Απόλλων, μετά τις 20:30μμ.Ο χορός είναι η κύρια πηγή εσόδων μας για την πραγματοποίηση δράσεων κατά τη διάρκεια του έτους για να βοηθήσουμε τα παιδιά, να στηρίξουμε τους γονείς και να επιμορφώσουμε τους εκπαιδευτικούς σε θέματα σχετικά με τη δυσλεξία.Θα χαρούμε πολύ να βρεθούμε, να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε, στηρίζοντας έμπρακτα τον Σύλλογό μας.
Να ‘μαι και εγώ! Με κάποια καθυστέρηση βέβαια, αλλά είπα να κάνω τη διαφορά. Εξάλλου μου το συνέστησε και ο γιατρός χαλαρά και ήρεμα, χωρίς άγχος και πίεση και  η ζωή θα γίνει καλύτερη. Γι’ αυτό και εγώ είπα να κυλήσει το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς και μετά να κάνω πανηγυρική επανεμφάνιση.2018 ευχές λοιπόν για μια καλή χρονιά με αγάπη, υγεία , δουλίτσα να υπάρχει  και πολλούς φίλους.Αλλαγή χρονιάς και πλέον βαδίζουμε στα μέσα Ιανουαρίου του 2018, μια συνηθισμένη κατά τα άλλα ημέρα…
Την Τετάρτη 10.01.2018 στον πέμπτο όροφο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μία καταρχήν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στα πεδία του τουρισμού και του λαθρεμπορίου, κατά την συνάντηση του Προέδρου της ΟΕΕΘ κ. Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Αθανάσιο Θανόπουλο. 
Σας πληροφορούμε ότι η ΕΑΑΣ αποφάσισε και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 21 Ιαν.14:00,ώστε όλοι μαζί οι Έλληνες να ενώσουμε τη φωνή μας για να ακουστούμε στην ΑΘΗΝΑ σε όλη την Οικουμένη, πως διαχρονικά: << Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ>>.
Την αρχική «επιστολή διαμαρτυρίας» του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας προς τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ακολούθησαν δύο πανομοιότυπες επιστολές από πρόσωπα που για χρόνια μονοπωλούν την εκπροσώπηση επαγγελματιών και φορέων της Δράμας. Οι κινήσεις αυτές βρίσκονται σε ξεκάθαρη πολιτική ταύτιση με τον  κυβερνητικό βουλευτή της περιοχής μας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκδώσει και αυτός σχετική ανακοίνωση.
Την  Αη-Βασιλιάτικη  πίτα  του  έκοψε  η  οικογένεια  του  Γηροκομείου  Ξάνθης  «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»  την  1η   Ιανουαρίου  2018  ημέρα  Δευτέρα  και  ώρα  12  το  μεσημέρι  ανήμερα της γιορτής  του Ιδρύματος. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία  ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου  κ.κ. Παντελεήμων, παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ,ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης κ.
        Το Δ.Σ. της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης εύχεται το νέο έτος 2018 να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα πρωτίστως με υγεία, πρόοδο και ευτυχία.        Επίσης ενημερώνει,  ότι η μεγάλη αίθουσα της λέσχης ανοίγει προκειμένου να υποδεχθεί  τους Ξανθιώτες και να αποτελέσει έναν τόπο συνεύρεσης όλων μας, καθημερινά 19.30 – 22.30.Ακόμη είναι διαθέσιμη σε Συλλόγους  και ιδιώτες για κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις.Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976 781 944Με χαρά θα σας υποδεχθούμε.
  Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου  στην Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00μμ. στην αίθουσα του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ». Επειδή χρειάζεται ενισχυμένη απαρτία η Επαναληπτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσηθα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00πμ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ασχέτως αριθμού παρουσιών. 
Κάλεσμα για συλλογή υπογραφών απευθύνει η Ομοσπονδία Μακεδονικών Ενώσεων προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός για την ονομασία των Σκοπίων Κάλεσμα για συλλογή υπογραφών απευθύνει η Ομοσπονδία Μακεδονικών Ενώσεων προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός για την ονομασία των Σκοπίων. Μάλιστα για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί και το site onomasia.gr  ενώ τονίζεται ότι ανάμεσα στους υποστηρικτές του εγχειρήματος είναι και Ελληνοαμερικανοί. Το μήνυμα στο site 
Ἡ καθ΄ ἡμᾶς Ἱερά Μητρόπολη ἐκφράζει θερμές εὐχαριστίες πρός ὅλους τούς συμπολίτες μας γιά τήν διαρκή καί ἀξιέπαινη προσφορά προϊόντων ἀπό τό ὑστέρημα τους στό Κοινωνικό Παντοπωλεῖο τῆς Μητροπόλεώς μας, δεικνύοντας ἔμπρακτη ἀλληλεγγύη πρός τόν συνάνθρωπο, γνήσια ἔκφραση τῆς χριστιανικῆς ἀγάπης κατά τόν λόγο τοῦ Κυρίου «...ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε».
 Σε ένα κόσμο γενικευμένης χαλάρωσης, με κυρίαρχη την εξίσωση προς τα κάτω , η έξοδος από το τέλμα θα βρεθεί από τους αρίστους τους οποίους οφείλουμε όλοι να επιβραβεύουμε, να τιμούμαι και να στηρίζουμε ώστε να αποτελέσουν κίνητρο προόδου και εξέλιξης.
Μετά την ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.
Αφού παρέδωσαν τη μισή Κύπρο και ετοιμάζονται να παραδώσουν την άλλη μισή και αδιαφόρησαν για τη Θράκη και το Αιγαίο, νομιμοποιώντας τον Τουρκικό φασισμό, σιώπησαν για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, τη Γενοκτονία στον Πόντο, στη Θράκη, στην Μικρά Ασία και κατέθεσαν στεφάνι στο δάσκαλο του Χίτλερ τον Κεμάλ, ολιγώρησαν για τη Βόρειο Ήπειρο επιβραβεύοντας τον Αλβανικό εθνικισμό, σκλάβωσαν δια των καταστροφικών μνημονίων το μέλλον μας, δυναμιτίζοντας τη συνέχεια και την ύπαρξή μας, τώρα οι μηχανισμοί εντός και εκτός Βουλής που αποκαλούνται κόμματα και πρόσωπα που
Τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης τήρησαν και φέτος το έθιμο και τραγούδησαν τα κάλαντα  στο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού και αυτοδιοικητικών. Η Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως είναι γνωστό, γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Ειρηνικά  σε όλους με υγεία και αγάπη, ενώ στη συνέχεια έκοψε τη Βασιλόπιτα στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αδελφοσύνης για την νέα χρονιά.
ΗΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΩΡΑΡΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΔΕΥΤΕΡΑ 8/1/2018
 Το Υπουργείο Παιδείας παραβλέποντας επιδεκτικά τις αποφάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας των Συλλόγων, των  νομών Ξάνθης και Ροδόπης καθώς και το  ψήφισμα της  86ης  Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ,  προχώρησε  μετά και από εισήγηση του περιφερειακού  Διευθυντή  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στον ορισμό των νηπιαγωγείων  (ΦΕΚ-14- 12-2017-Αρ. Φύλλου 4386) τα οποία θα συμμετέχουν στην υλοποίηση της πράξης «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης».
Συνελήφθησαν χθες (7-1-2018) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ερυθραίας, ένας 26χρονος και μία 32χρονη, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων εγγράφων.
Συνελήφθη στο Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την δράστιδα, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούμενοι                                                                                             &n
Συνελήφθη χθες (5-1-2018) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός.
Συνελήφθη χθες (5-1-2018) το βράδυ, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μυανμάρ.
Η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας.Απο τη σύστασή της, ο Πρόεδρος κ. Ματθαίος Σαββίδης όπως και τα μέλη του Διοικητικού, έκριναν πως θάπρεπε να μας φέρνουν στο νου εναν απο τους κορυφαίους του πνεύματος όλων των εποχών, τον Αβδηρίτη ΛΕΥΚΙΠΠΟ.Εισηγητή της ατομικής θεωρίας, δάσκαλο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.Τις μέρες που προηγήθηκαν, το τριήμερο 3 - 4 - 5 Ιανουαρίου η ομάδα διοργάνωσε στην ΞΑΝΘΗ διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των ομάδων ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ΠΑΡΤΙΖΑΝ Βελιγραδίου, ΑΝΑΤΟΛΟΥ Εφές Κωνσταντινούπολης, στο πολυδύναμο αλητικό κέντρο ΄΄ Φίλιππος Αμοιρίδης ΄΄.
Πολλοί από εμάς επιλέγουμε αυτή την εποχή την ηλιακή ενέργεια και τοποθετώντας ωραία νέα ηλιακά πάνελ στα σπίτια μας ή ενοικιάζοντας συστήματα από μια εταιρεία ηλιακής ενέργειας καταφέρνουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο υπάρχουν ενδοιασμοί σχετικά με το αν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να φτιαχτούν και να διατηρηθούν.
Κατα την περίοδο των εορτών όλη η πόλη αλλάζει ταχύτητα και μορφή. Όλοι ανυπομονούν να αφήσουν στις τελευταίες στιγμές του χρόνου μια γλυκιά γεύση και τι καλύτερος τρόπος από ένα πάρτυ.Είτε είσαι ιδιοκτήτης ενός κέντρου διασκέδασης νυχτερινό ή μη, είτε απλά διοργανώνεις ένας χριστουγεννιάτικο ή εορταστικό event και έχεις ετοιμάσει τα πάντα στην εντέλεια, φαγητό, ποτό,μουσική και διασκέδαση. Αλλά ξέχασες το σημαντικότερο αν δεν ακούστει αρκετά η εορταστική βαρδιά δεν θα έχεις το βασικότερο για το μυστικό της επιτυχίας: πολλούς καλεσμένους.
Η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων Ξάνθης σας προσκαλεί να εορτάσετε τα Θεοφάνεια στα Πηγάδια Ξάνθης και να παρακολουθήσετε αλλά και να συμμετάσχετε στο ιδιαίτερο έθιμο του Σταυρού.  Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 
Ένας ακόμη οικονομικός και εργασιακός «πνεύμονας» στην Ξάνθη κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Μια ιστορική εταιρεία που διεσώθη στο παρά πέντε από τον κ. Ιβάν Σαββίδη και μετετράπη αμέσως, από προβληματική και υπερχρεωμένη, σε κερδοφόρα δίνοντας αναπτυξιακή τροχιά με καινοτόμες ιδέες. Δυστυχώς βρίσκεται σε σημείο ΜΗΔΕΝ και πάλι φορτωμένη από ένα υπέρογκο ποσό προστίμου 38,2 εκατομμύρια ευρώ, από μία περίοδο (2009) που η σημερινή διοίκηση και ο επιχειρηματίας δεν είχαν καμία ευθύνη, παρόλο που η διοίκηση εκείνης της εποχής ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
KΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣΜια μαγευτική παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα, ήρεμα, ζεστά νερά μέσα στο πευκοδάσος . Πρόκειται για ένα τοπίο καρτ- ποστάλ, που  συνορεύει με τον υδροβιότοπο, συνθέτοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό με λευκούς , μαύρους κύκνους, και πάπιες .
Η ροδόχρους ακμή - Rosacea είναι μια φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος, η οποία εμφανίζεται στις ηλικίες 30-40 ετών, ως ένα επίμονο ελαφρύ ροζ χρώμα, στις περιοχή της μύτης, μάγουλα, μέτωπο και πηγούνι και στις περιοχές αυτές δημιουργούνται βλάβες παρόμοιες με την ακμή. Στην συνέχεια εμφανίζονται μόνιμες ευρυαγγείες (μικρά, διατεταμένα τριχοειδή αγγεία) και σπυριά σαν της ακμής με ή χωρίς πύο. Οι διαφορές με την ακμή είναι ότι πολύ σπάνια εμφανίζεται κατά την εφηβεία και δεν δημιουργούνται ποτέ μαύρα ή άσπρα στίγματα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ 5-1-2018    Ὁ Ὄρθρος καὶ αἱ Μεγάλαι Βασιλικαί Ὧραι τῆς Ἑορτῆς, ὁ Μέγας Ἑσπερινός, ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ὁ Ἁγιασμός.    Ὁ Σεβασμιώτατος θά χοροστατήσει στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Γεωργίου Ξάνθης. Ὥρα 05:00.ΣΑΒΒΑΤΟ: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 6-1-2018   Ὁ Ὄρθρος, ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Ἱεροῦ Χρυσοστόμου καί ὁ Μέγας Ἁγιασμός.
Σαν την αναμέτρηση του λαγού με τη χελώνα! Έτσι χαρακτηρίζεται συχνά διαδικτυακώς ο αγώνας δρόμου ανάμεσα στο Facebook και στο Twitter. Κανείς όμως δεν γνωρίζει το τέλος του παραμυθιού, κανείς δεν γνωρίζει τον νικητή και απλώς όλοι παρατηρούμε την πορεία τους. Ας παρατηρήσουμε, λοιπόν: Σε γενικές γραμμές
Ο τουρισμός ακόμα και σήμερα αποτελει έναν από τους βασικούς πυλώνες  ανάπτυξης της χώρας μας με αξιοσημείωτη αγοραστική δύναμη. Oi ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό εκτός από τη πληθώρα των επιλογών ,συγχρόνως κατακλύζονται από ενημερωτικές διαφημίσεις. Στις διαφημίσεις αυτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τις παροχές της ξενοδοχειακής σας μονάδα αλλά και φωτογραφίες. Από ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό η ψηφιακή εποχή είναι η εποχή της εικόνας και ο τρόπος  να εξυγχρονιστεί  η επιχείρηση σας είναι η ανακαίνιση της .  
Ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου για την επιχείρησή σας είναι το πρώτο βήμα. Το Web Design είναι σήμερα ένας θεμελιώδης λίθος οποιασδήποτε εταιρείας. Ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι σύνθετος ή πιο απλός ή μινιμαλιστικός, αλλά σε κάθε περίπτωση, ένας ελκυστικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας, είναι πολύ σημαντικός για την προσέλκυση δυνητικών πελατών.
Το σαλόνι σου φαίνεται συνέχεια μικρό και ακατάστατο ; Πως μπορείς να το αλλάξεις αυτό; Με την βοήθεια των οπτικών ψευδαισθήσεων , μην ανησυχείς δεν θα σε βάλουμε να κρεμάσεις πινακες με κύβους σε άσπρα πλαίσια, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά μυστικά που χρησιμοποιούν οι διακοσμητές ώστε να δώσεις την εντύπωση ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος.  Καθρέφτες και το φώς 
Το Γλυκό Βαζάκι ήρθε στην πόλη της Ξάνθης….το πήρατε μυρωδιά; Στην οδό Πλάτωνος 48Η καρδιά δεν είναι ποτέ στο κέντρο!Είναι...στην Πλάτωνος 48 στην Ξάνθη και θα ακούσετε το χτύπο της στο 2541070563..!Κάτι νέο ήρθε στην πόλη...Το πήρατε μυρωδιά;This is the dividerΤο Γλυκό Βαζάκι της Αν Μαρί Μυκονιάτη άνοιξε και σας προσφέρει καλούδια μοναδικά,  ξεχασμένες παραδόσεις, όπως το γλυκό του κουταλιού και το σουτζούκ λουκούμ  αλλά και είδη που θα καλύψουν σύγχρονες ανάγκες και μοντέρνους χαρακτήρες!…στην Πλάτωνος 48
Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,Φέτος η ομάδα μας, η ΞΑΝΘΗ μας, ο ΑΟΞ μας, συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, φτάνοντας αισίως στην 29η διαδοχική παρουσία στη Super League. Μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή γεμάτη αγώνες, εμπειρίες, συναισθήματα χαράς και λύπης. Για να φτάσουμε στο σήμερα, χρειάστηκε η κάθε μία συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών, όλων των ανθρώπων που «υπηρέτησαν» αυτό τον Σύλλογο, έτσι ώστε η ΞΑΝΘΗ μας να βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης .  Ο Σύλλογος θα είναι ανοικτός από τον Σεπτέμβριο καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, ώρες 18:30-20:00 για εγγραφές, δωρεάν εκμάθηση και ελεύθερο παιχνίδι.  Στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Τηλέφωνο επικοινωνίας  2541025690, αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» από τη Θύρα 4.  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ